Közeleg a szülés és rettegés lett úrrá rajtam a szülés miatt, és azt érzem, hogy mégsem akarom a gyereket, normális?
23 éves kismama vagyok. Nem volt kimondottan tervezett a baba, de szerettünk volna a közeljövőben családot alapítani. Mikor megtudtam nem érintett rosszul, a terhességet is jól viseltem, vártam a közelgő szülést. Most még 4 hetem van a kiírt dátumig. Az utóbbi időben megijedtem. Egyrészt attól, hogy milyen lesz a szülés, mennyire fog fájni, hogyan fogom viselni. Sajnos nagy stresszel járó helyzetekben hajlamos vagyok a pánikreakcióra, elveszíteni a józan gondolkodásomat. Van egy kisebb kórház fóbiám is, a vizsgálatokat is beárnyékolta ez valamennyire. Az segített, hogy már láttam, hogy hol fogok szülni, de most újra bepánikoltam ezzel kapcsolatban. Félek, hogy majd elakad a baba, pánikrohamom lesz, nem fogom tudni megszülni, esetleg az én hibámból valamiféle baja esik.
Másfelől mostanában realizálódott bennem, hogy bizony pár hét múlva már semmi sem lesz a régi, mert velünk lesz egy kisbaba, akit majd el kell látni, életben kell tartani. Egész eddig vártam az érkezését, de most, hogy olyan közel került az időpont, egyszerűen felmondtam a szolgálatot. Tegnap sírtam, hogy nem akarok leköteleződni egy gyerek mellé, hogy nem akarok ekkora felelősséget. Utána persze bűntudatom volt, hogy így érzek, hisz a kisbabám semmiről sem tehet. Félek, hogy rossz anya leszek. Fogalmam sincs még mindig mit kell egy gyerekkel csinálni, hogyan kell jól nevelni. Azt érzem, hogy olyasmibe ugrottam, amihez nem vagyok elég felnőtt.
Más is érzett így a gyerek születése előtt? Normális, hogy elutasítom az egészet, nem akarom? Szörnyű bűntudatom van miatta.
Könnyű szűlést,jó egészséget kívánok nektek! Majd ha gondolod és lesz erőd leírhatod mi volt hogy volt.
Nekem még távol van. 17 hetes vagyok.
De én is izgulok :)
Köszönöm szépen! Ha nem felejtem el, akkor megírom.
Neked pedig boldog babavárást! :) Hidd el, gyorsabban eltelik ez az idő, mint gondolnád.
Pénteken megszültem 39+1 napra.
Csütörtökön kezdődött, de akkor még nem tudtam, hogy ez a szülés eleje, mert rendszertelenül fájtam. A hátam fájt és onnan nyílalt a combtövembe. Ez hol elmúlt, hol visszajött, de amikor megvolt, akkor sem lehetett rendszeres percekben mérni. Közben én még mostam és teregettem, de már nem esett jól semmi. Este elaludtam még, gondoltuk, ha nem múlik, akkor bemegyünk. Péntek fél 1 körül felkeltem pisilni és elfolyt a vizem. Na akkor megijedtem és szóltam is a páromnak. Felhívtuk a kórházat, én meg lezuhanyoztam közben, de még mindig nem voltak rendszeresek a fájásaim. Aztán bementünk, ctg, meg kézzel is vizsgáltak, mondta az orvos, hogy akkor ma szülünk. Megint kisebb pánik. Először járatott fel-alá a szülésznő, az elején még jól is esett, aztán egyre kevésbé. Rendszereződtek és erősödtek a fájások már a kórházban. Ugyanúgy a derekam meg a combom fájt. Járkáltam, támaszkodtam térdelve, de egy idő után már csak a fekvés esett jól, a végén már az se. Nagyon kedves szülésznőm volt, pedig nem fogadtuk fel. Sokszor ránk nézett és mondta is, hogy mit csináljak, forduljak egyik oldalamról a másikra. Ő meg a párom is megnyugtattak. Közben kaptam oxit, hogy gyorsítsák a dolgot. Na onnan kezdve fájt úgy, hogy nyöszörögtem meg kínlódtam rendesen. Ez a vége volt nagyon rossz, amikor már a fájások közötti szünet is fájdalmas, és olyan, mintha egybefüggő lenne az egész. Közben hányingerem is lett a fájdalomtól. Ilyen volt az utolsó 2-3 óra, ott már egybemosódott nekem minden. A végén kaptam gázt, az azért segített. Aztán elkezdhettem nyomni, tényleg könnyebbség volt a vajúdáshoz képest. Nem tudom máshoz hasonlítani, úgy kellett nyomni, mintha kakilnék. Abban az volt rossz, hogy folyamatosan nyomási ingerem volt, szinte azt se éreztem mikor kéne nyomnom, ők mondták. Volt gátmetszésem, azt nem éreztem, a varrás fájt. A varratok most is fájnak. Péntek délelőtt 11-kor született meg a kislányom. Azonnal felsírt, megkaptam a mellkasomra. 3990g, szóval nem lett kicsi baba. Szülés után együtt lehettünk, ott nyekergett, cuppogott meg aludt rajtam. Meglepődtem, hogy milyen nagy és van súlya. A szobába már saját lábamon mentem és toltam át a lányomat is.
Lett tejem bőven. Amikor elkezd szopni, mindig köpi ki az elején. Egyébként nagyon ügyesen szopizik és egy nyugodt teremtés. Szinte csak alszik és eszik. Ha nem tetszik neki valami, akkor is csak nyekereg, alig sír. Még szoknom kell, hogy itt egy gyerek. Mindig nézem, hogy ő az enyém. Nincs vele különösebb gond, de egész nap van program, szopiztatás, pelusozás (mióta hazajöttünk képes minden evés után bekakilni, szinte átmegy rajta a tej, de ez elvileg normális), öltöztetés, alvás, aztán kezdődik újra.
Szia. Én vagyok aki kérdezett,hogy majd írd le milyen volt.
Először is gratulálok,jó egészséget kívánok nektek😊
Nagyon féltél a szüléstől,mennyire maradt így most meg úgy benned,hogy szörnyű volt? Így néhány nap távlatában? Rosszabbnak gondoltad esetleg?
Biztosan kell idő,hogy összeszokjatok 🙂De menni fog minden.
Egy 18 hkm.
Gratulálok! Sok boldogságot, jó egészséget kívánok! Én is kíváncsi vagyok, hogyan élted meg?
Én vagyok, aki 25-ére van kiírva. (Igaz közben módosítottak nekem is 23-ára)
Itt még semmi jele, hogy ki akarna bújni a kisfiam.
Köszönöm mindenkinek!
54: Legjobban a komplikációktól féltem, de az nem volt. Szinte minden ment, ahogyan kellett. Ilyen szempontból rosszabbra számítottam.
Azért nem volt kellemes, hosszú volt és fájdalmas, megkönnyebbültem, hogy vége és most egy ideig nem igazán akarnék újra szülni. De már én is azt mondom, hogy ha eljön az idő, ti is túlestek rajta! :) Kibírható, csak hát fáj.
55: Nekem sem volt semmi jele. Talán az, hogy előtte napokban már fájt a medencém, mert nagyon nekifeszült a kislányom. Aztán csak elindult. Könnyű és gyors szülést neked! Majd esetleg te is írd meg, ha meglett a baba!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!