Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akik szültek mindkét módon...

Akik szültek mindkét módon természetesen és császárral, melyik milyen volt? Ha lehetne választani melyiket választanak újra?

Figyelt kérdés
Volt egy császárom és nem egyértelmű, hogy beleengednek-e egy hüvelyi szülésbe.
ma 13:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%
Engem csaszaroztak, de sürgősségi volt, vajudtam előtte. A legtöbben azt írják, a hüvelyi szülésnek a vajúdás az igazán sz@r része. hát sz@r volt valóban, a végén már bitang erős, szinte egybefüggő fajasokkal, de mégis inkább ezt választanám. A műtét és az utána való felépülés még 1000x sz@rabb volt.
ma 13:38
 2/13 anonim ***** válasza:
79%

Nem teljesen a kérdésre fogok válaszolni, bocsánat ezért.

Szerintem összehasonlíthatatlan a kettő, mert természetes szülésben sincs két egyforma, és császárban sem.

Előbbihez nem tudok hozzászólni, de volt két császárom; az egyikből fél év alatt épültem fel, a másiknál néhány nap után már semmim sem fájt.

ma 13:56
 3/13 anonim ***** válasza:
86%
Nekem volt egy sürgős császárom és egy hüvelyi szülésem. Őszintén, egyiket sem választanám újra, nem akarunk több babát, de a vbac után ezerszer rosszabbul voltam heteken át, mint a császárom után, így ha 3. lenne császárnak örülnék, de neeeem lesz többet. :D Ott simán 2 hét után mozogtam, stb. A hüvelyi után még 6 hét után is alig bírtam ülni, sőt a mai napig érzem a gátmetszés helyét időnként. Élményileg nekem nehezebb volt a hüvelyi, abban viszont többet adott, hogy végre apás szülés volt, bent volt, ő vágta el a zsinórt, volt aranyóra. Ezerszer könnyebben jött a szoptatás is. Az elsőnél ezek kimaradtak és hiányoltam, de nem ez a lényeg amúgy. Ez hatalmas pluszt adott illetve az is, hogy a saját lábamon mentem át az osztályra. Mindkettőnek megvan az előnye-hátránya szerintem, de én még is a császárt éltem meg könnyebbnek fizikailag-mentálisan.
ma 14:20
 4/13 anonim ***** válasza:
84%

Csaszart valasztanam ujra. De csak azert, mert nekem volt egy pokoli inditott term. szulesem,ami utan 2 oran keresztul varrtak, vert is kellett kapnom es maradando karosodasom is lett.

Ezt a poklot en nem akartam ujra atelni, ezert lett tervezett csaszar a masodik (nem allamiban).

Szuper elmeny volt, de a felepules az azert nehez volt. Szoval egyik rosszabb mint a masik, de a traumatikus elso szulesem utan maradnek csak a csaszarnal.

Ezert nehez kerdes ez, mert mindenkinek mas elmeny. Biztos ha jol sikerult volna az elso szulesem es utana a masodik egy surgos csaszar lett volna, akkor a csaszart eltem volna meg szarul.

ma 14:27
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy errol nem írnak sokan, de a császár legeslegrosszabb része szerintem nem is a pokoli fájdalom, ami utána van, hanem hogy tudatodnal vagy, de ott fekszel órákig bénán, kiszolgáltatottan. Nekem ez az, amit nem tud megszepiteni az idő :/ 15,5 hónapja szültem, azt, hogy mennyire fájt a felépülés, nagyjából kezdem feldolgozni, de azt nem sikerül, hogy le voltam benulva, nekem ez szörnyű volt. De mivel ezt nem sokszor olvastam mástól, arra is gondoltam, hogy talán számomra azért volt ez olyan borzasztó élmény, mert papámnak sajnos mindkét labat amputálni kellett anno, és én azóta rettegek, hogy ez velem is megtörténik egyszer. 1es voltam
ma 14:32
 6/13 babyboom567 ***** válasza:
69%

Egy természetes szülésem volt,nem lesz több gyerek.De elméletben, ha akarnék többet,én mindenképpen azt választanám ami a BABÁNAK a legbiztonságosabb(ez a császár).És lesz...@rnám ki mit gondol,csak a gyereknek ne legyen semmi baja.Amikor a szülésnél bejött az ügyeletes orvos,és elkezdett sajnálkozni,hogy ha nem fogok tágulni,akkor előfordulhat a császár,és meg ugyanezt mondtam,hogy most is felvághat lesz@...rom, csak a gyereknek ne legyen baja!

Ismerősi körben és családban is van súlyon szülés sérült gyerek,na AZ a tragédia.Ezt tényleg nem lehet feldolgozni, és családok rokkannak bele érzelmileg,fizikailag,és anyagilag is.

ma 14:52
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
6# oké, de császár után is lehet sok komplikáció, vagy közben. Amúgy ebben a kérdésben úgysem lesz soha egyetértés, kar a milliomodik ilyen kérdést kiírni.
ma 14:56
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

6# amúgy teljesen igazad van abban, hogy a legfontosabb, hogy a baba ne sérüljön, de én azért közel sem vagy ennyire tökös, hogy mondom lazán, hogy na akkor vágjatok fel bármikor nyugodtan. :D engem továbbra is kiraz a hideg, ha belegondolok, hogy akkor műtét közben mi történt velem, élve boncolás gyakorlatilag..valószínűleg ezért nem lesz több gyerek. Én őszintén irigylem, akinek ez annyira megszépül, hogy azt írja, a gyerekeert bármikor ujracsinalna..imádom a fiamat, mindennél jobban, a világ legdrágább kincse, és a lehető legjobb döntés volt őt vállalni.

De nem bánom, hogy csak egyszer kellett átélni vele a szülést, majd a sürgős császárt.😂

ma 15:04
 9/13 anonim ***** válasza:
23%

Csaszar ! Mindenkepp.

Mar masnap ugy jartam-keltem, mintha mi sem tortent volna.

Nyugat Europaban lakom, a csaszar utan 12 oraval mar otthon voltunk.

ma 15:14
 10/13 babyboom567 ***** válasza:
100%
8-as válaszoló, azért éled meg rosszul,mert negatív érzetet társítasz az egész dologhoz,hisz azt írod "élveboncolás".Ha ezt az érzetet megpróbálnád úgy nézni, hogy "atyaég, de hálás vagy, hogy létezik császármetszés,és egy steril műtőben, orvosok segítettek rajtad és a gyerekeden, hogy élve jöjjetek ki onnan,és nem 200-300 éve szültél,vagy nem etiópiában élsz a nyomornegyedben,ahol a szülésed előfordulhat,hogy a biztos halál mindkettőtöknek,de a gyereknek 100%".
ma 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!