Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kinek mikor indult be a...

Kinek mikor indult be a szülés természetesen? Illetve ha van pozitív szüléstörténet azt is szívesen elolvasnám.

Figyelt kérdés
Már 39 hetes 2 napos vagyok de türelmetlenül várom a második babánkat. Sajnos első túlhordás miatt indítás lett és császár. Így csak az oxitocinos fájást tapasztaltam meg (ami borzalmas volt). Így nagyon örülnék, ha a második magától beindulna és természetesen meg tudnám szülni (ha nem az sem baj). Úgyhogy bennem csak a pozitív szüléstörténetek tartják a lelket, már nagyon túl lennék rajta. Ha leírnátok a szüléseteket, hogy mit csinálnátok másképp illetve hogyan indult be, azt megköszönném.

ma 16:06
A kérdező szavazást indított:
38. Hét előtt
38. Héten
39. Héten
Kiírt napján
40. Héten
41. Héten
Indítással szültem
Programozott császárral szültem
15 szavazat
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia! A kisfiammal anno 2019-ben én is ugyanígy jártam, mármint az inditást+császárt illetően. Csoda volt amikor megszületett, de ami előtte volt az borzalom. Én ezért nem is akartam már természetesen szülni, de nem volt más választásom ugymond. Be kellett feküdnöm a császáros előzmény miatt 39+6.napon, aztán azt mondták ha elindulnés megy akkor hagyni fogják. Ha nem, akkor 3-4 napot várnak max és császár.

Na az én kislányom kiírt napon megindult, legalábbis este 11-kor elfolyt a magzatvíz. Kb 2 órára rá indultak az érzeteim, először nagyon enyhe menstruációs érzések, majd lassanként összeálló fájások. Azt tudom, hogy reggel 5-6 fele már 5 percesek voltak, 8 körül már 3 percesek. 10.48-kor született meg a lányom természetes úton.

Sajnos kellett gátmetszés és a koponyáját is be kellett illeszteni (az egy olyan 20 percnek tünt kb). De szerencsém volt. Mert támogató, segítő közeg vett körül így mondhatjuk hogy szép élmény volt, de én nehezen gyógyultam fel, sajnos kivül-belül varrni kellett, és aranyerem is lett (elnézést a részletekért). Viszont a varrásokat altatásban kaptam a hegbetapintó műtét alatt (császáros előzménynél ez van mindig) úgyhogy azt legalább nem éreztem. :)

Nem bànom, hogy így alakult, de egy ideig úgy éreztem utána, hogy jobb lett volna a császár, mert fizikailag eléggé megviselt. Most már van egy pont a napokban 6 éves kisfiam és egy 14 hónapos kislányom, úgyhogy nem különösebben érdekel miként érkeztek, mert csak az számít hogy itt vannak, èpen, egészségesen. De bevallom nekem egyik terhességem se úgy alakult ahogy terveztem😃

Elsőre természetesen szerettem volna nagyon, másodjára meg nagyon nem. Hàt ennek így kellett lennie.

Akàrhogy is alakul boldog babavárást és könnyű szülést kívànok😊

ma 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!