Csak itt Mo-on vannak ilyen rossz szülészeti ellátások? Vagy miért olvasok ennyi "traumatikus" szüléstörténetet?
Magyarországon nagyon elterjedt a szülészeti erőszak. Ezèrt van ennyi traumatikus szülès.
Màs orszàgokban is vannak gondok. Màltàn 89% a gàtmetszèsek arànya (szemben az 5%-os Dàniàval), Spanyolorszagban vagy Portugàliàban àllamilag eljàras indult a szülèszeti erőszak miatt. Valamelyik dèl-amerikai orszàgban, talàn Peruban külön büntetőjogi kategòria a szülèszeti erőszak. Oroszorszàgban pàr ève mèg üldöztèk az intèzmènyen kívüli szülèst, most nem tudom mi a hozzààllàs. Vannak olyan Indiai és észak-afrikai tèrsègek, ahol alig van hüveyi szülès. USA-ban túlmedikalizàlt a szülès, sokan nem tudjàk megfizetni a megfelelő ellàtàst. Angliàban hanyag a hozzààllàs, vagy bagatellizàljàk a problèmàkat, vagy pànikban fèlrekezelnek, nagyon a papìrformàt követik, aheltett, hogy a jòzan eszüket hasznàlnàk, magas a gàtmetszesek arànya. Kelet-Euròpa nagyon lassan vàltozik, de nèhol màr próbàlkoznak javìtani az ellàtàs szìnvonalàn.
Minden orszagban jelen van a szülèszeti erőszak, csak az előfordulàs gyakorisàga, és formài vàltozòak.
5!
Hollandiába jön szülni? Biztos nem. Igencsak zsebbe nyúló történet he,yi biztosítás nélkül
Igen, egyetértek a válaszokkal, főleg az 1-essel és a 7-essel.
Sajnos egyrészt a bunkó durva orvosok cseszik el az alapból jól indult szülést, sürgetik, és annál rosszabb.(szerintem)
Az anyukát szenvedtetik amennyire csak tudják, és még életveszélyes helyzetbe is kerülhetnek mind a ketten.
7-es, hát ezért vannak a szülésfelkészítő tanfolyamok, nemde? :)
#7 vagyok
Kétszer szültem egy jó hírű megyei kórházban. Elmondják hogy mit vigyél és hogy egy probléma mentes szülés hogy zajlik le. Hát ha oda kerül az ember lánya ezzel kb kitörölheti sajnos azt a bizonyost
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!