Van rossz tapasztalatotok szüléssel kapcsolatban?
Reggel magzatvíz szivárgással mentem be. A doki manuálisan megvizsgált, majd betett a váróba röhögve, hogy magzatvíz szivárgás nem létezik. Vagy elfolyik, vagy nem.
Amíg vártam, parszor hallottam, hogy ezen poénkodik, hogy én hogy bepisiltem és azt hittem szülök, vagy hogy nézzetek már rá a szivárgósra (röhögve).
Míg vártam, akkor is éreztem folyik párszor.
Reggel 8tól 12ig rám sem nézett senki. Délbe kaptam 1 pohár vizet, nem ehettem, ihattam.
Konkrétan könyörögtem, hogy csináljanak egy uh-t, mert biztos vagyok benne, valami nem jó.
Este 7ig ott vártam egyedül, kb le se szartak.
Este 7kor jött a váltás doki, ő vett komolyan. Csinált egy uh-t majd őrjöngve ment ki a nappaloshoz, ordított vele, hogy nekem már rég meg kellett volna szülnöm. Semmi magzatvizem nem volt.
Oxira kötött, amiről foggalmam sem volt, hogy mi az. Azonnal pokoli fákások. Este 7től 11ig szenvedtem, könyörögtem szó szerint az életemért, és hogy császározzanak inkább meg vagy üssenek agyon, annyira fájt.
11től hajnali 2ig se kép se hang. Foggalmam sincs mi történt. Pedig férjem elvitt zuhanyozni, a doki is benn volt, elvileg magamnál voltam.
Hajnali 2re lett meg a fiam.
(Ennek ellenére hamar újra belevágtunk, végül 2.5év különbséggel újra szültem. Az ehhez képest egy álom volt.
Mindkét császárom borzalmas emlék.
Az elsőnél a bánásmód, stílus, a másodiknál pedig az, hogy fájdalmat éreztem műtét alatt, rosszul voltam, és hiába szóltam emiatt.
Nálam bénáztak a dokik, valamit félreértettek, és elfelejtettek burkot repeszteni, majdnem megcsászároztak feleslegesen.
Végül repesztés után kb. 12 órával meglett a baba, azt hittem, hogy túl vagyok az egészen, de tévedtem, a lepényt sehogy sem sikerült megszülni :( A végén már ketten könyököltek egyszerre hasba, aztán mikor hullafáradtan, kimerülten már kiabáltam a fájdalomtól, akkor flegmáztak, hogy "megkérdezhetem, hogy miért ordít, asszonyom?" és hasonlók. Vagy 20 perc alatt cincálták ki belőlem végül hárman, utána egy kellemes küret jött, mivel nyilván nem látszott teljesen épnek a széle. Ez a végjáték ezerszer rosszabb volt, mint maga a 12 órás vajúdás és kitolás, valószínűleg az is közrejátszhatott, hogy erre nem is számítottam, derült égből villámcsapás volt, mikor amúgy is kimerült voltam 3 kórházban töltött nap után, és a tetejébe még a beszólásokat is kaptam, pedig a szülést magát szerintem jól viseltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!