Közeleg a szülés és rettegés lett úrrá rajtam a szülés miatt, és azt érzem, hogy mégsem akarom a gyereket, normális?
23 éves kismama vagyok. Nem volt kimondottan tervezett a baba, de szerettünk volna a közeljövőben családot alapítani. Mikor megtudtam nem érintett rosszul, a terhességet is jól viseltem, vártam a közelgő szülést. Most még 4 hetem van a kiírt dátumig. Az utóbbi időben megijedtem. Egyrészt attól, hogy milyen lesz a szülés, mennyire fog fájni, hogyan fogom viselni. Sajnos nagy stresszel járó helyzetekben hajlamos vagyok a pánikreakcióra, elveszíteni a józan gondolkodásomat. Van egy kisebb kórház fóbiám is, a vizsgálatokat is beárnyékolta ez valamennyire. Az segített, hogy már láttam, hogy hol fogok szülni, de most újra bepánikoltam ezzel kapcsolatban. Félek, hogy majd elakad a baba, pánikrohamom lesz, nem fogom tudni megszülni, esetleg az én hibámból valamiféle baja esik.
Másfelől mostanában realizálódott bennem, hogy bizony pár hét múlva már semmi sem lesz a régi, mert velünk lesz egy kisbaba, akit majd el kell látni, életben kell tartani. Egész eddig vártam az érkezését, de most, hogy olyan közel került az időpont, egyszerűen felmondtam a szolgálatot. Tegnap sírtam, hogy nem akarok leköteleződni egy gyerek mellé, hogy nem akarok ekkora felelősséget. Utána persze bűntudatom volt, hogy így érzek, hisz a kisbabám semmiről sem tehet. Félek, hogy rossz anya leszek. Fogalmam sincs még mindig mit kell egy gyerekkel csinálni, hogyan kell jól nevelni. Azt érzem, hogy olyasmibe ugrottam, amihez nem vagyok elég felnőtt.
Más is érzett így a gyerek születése előtt? Normális, hogy elutasítom az egészet, nem akarom? Szörnyű bűntudatom van miatta.
Nem volt kimondottan tervezett a baba - magyarul nem akartatok gyereket MÉG, ezért nem is készülhettél fel rá.
Amúgy normális a félelem, és igen, rhadtul fog fájni a szülés, ez tény, de nem értelmetlen fájdalom, mert ott lesz a gyereked aztán.
Csak az bánt, hogy az elején örültem neki, sőt most is örülök, csak megijedtem. Talán most zuhant rám az a felismerés, hogy én tényleg anya leszek. Félek, hogy nem leszek jó anyja.
A szülésről meg mindenki azt mondja, hogy fáj. Hát nyilván fáj. Csak annyira idegesít, hogy nem tudom mennyire és nem tudom mire számíthatok.
Mondjuk tervezetten kellene gyereket vállalni, és akkor kisebb eséllyel lenne ez.
Ha nem akartok gyereket, akkor védekezni kell. Bonyolult, mi?
Hát...sok sikert! Majd írd meg,hogy sikerült a szülés!
Ne aggódj rajta,az a baba bent nem marad!
Mindenkinek más a fájdalomküszöbe. Van aki üvölt mint a sakál és van aki befelé fordulva koncentrál, és viszonylag csendben szenved.
Ahogy írták, annak a fájdalomnak van értelme és arra kell gondolni, hogy minél jobban fáj, annál közelebb vagy ahhoz a pillanathoz, hogy a babádat a kezedben tartsd. Erre kell gondolni, mély levegővétel és önuralom!
Mi sem terveztük, de semmi különbséget nem érzek az én hozzáállásom és a környező anyukák hozzáállása között (terhesség, nevelés, hétköznapok stb), nem számít.
Nem tudsz rá felkészülni, az összes "próbaszülést" (igen, ilyen is van) meg szülési tanácsadást feleslegesnek tartom. Amikor jön, úgy is arra vágysz, hogy legyen vége. Nem csak a fájás miatt.
Kényelmetlen, éhes leszel de nem tudsz enni, zavaró a többi jajgató kismama stb.
Egyikünk sem akarja ezt, ha ez megnyugtat 😄
Ez nem olyan stressz lesz, mint a hétköznapok, nem úgy fogsz reagálni. A szülész csapat meg fel van készülve mindenre, hidd el egy kis hisztitől nem riadnak vissza.
Elrontani meg nem tudod, majd belejösz.
Nevelni meg még nem kell, az még nagyon a jövő, ráérsz akkor ezen aggódni.
A kedves szavakat köszönöm szépen!
Tudom, hogy nem marad benn a baba, csak félek, hogy minden rendben menjen. Valamiért az a legnagyobb félelmem, hogy már a szülőcsatornában lesz, de nem fogom tudni teljesen kinyomni. Ez egy hatalmas parám.
A szülés elején már érezni, hogy ott lent van a gyerek, hogy nyom, meg ahogy jön ki? Amikor kijön a méhből az érezni? Vagy csak azt, hogy feszít valami a hüvelynél?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!