Közeleg a szülés és rettegés lett úrrá rajtam a szülés miatt, és azt érzem, hogy mégsem akarom a gyereket, normális?
23 éves kismama vagyok. Nem volt kimondottan tervezett a baba, de szerettünk volna a közeljövőben családot alapítani. Mikor megtudtam nem érintett rosszul, a terhességet is jól viseltem, vártam a közelgő szülést. Most még 4 hetem van a kiírt dátumig. Az utóbbi időben megijedtem. Egyrészt attól, hogy milyen lesz a szülés, mennyire fog fájni, hogyan fogom viselni. Sajnos nagy stresszel járó helyzetekben hajlamos vagyok a pánikreakcióra, elveszíteni a józan gondolkodásomat. Van egy kisebb kórház fóbiám is, a vizsgálatokat is beárnyékolta ez valamennyire. Az segített, hogy már láttam, hogy hol fogok szülni, de most újra bepánikoltam ezzel kapcsolatban. Félek, hogy majd elakad a baba, pánikrohamom lesz, nem fogom tudni megszülni, esetleg az én hibámból valamiféle baja esik.
Másfelől mostanában realizálódott bennem, hogy bizony pár hét múlva már semmi sem lesz a régi, mert velünk lesz egy kisbaba, akit majd el kell látni, életben kell tartani. Egész eddig vártam az érkezését, de most, hogy olyan közel került az időpont, egyszerűen felmondtam a szolgálatot. Tegnap sírtam, hogy nem akarok leköteleződni egy gyerek mellé, hogy nem akarok ekkora felelősséget. Utána persze bűntudatom volt, hogy így érzek, hisz a kisbabám semmiről sem tehet. Félek, hogy rossz anya leszek. Fogalmam sincs még mindig mit kell egy gyerekkel csinálni, hogyan kell jól nevelni. Azt érzem, hogy olyasmibe ugrottam, amihez nem vagyok elég felnőtt.
Más is érzett így a gyerek születése előtt? Normális, hogy elutasítom az egészet, nem akarom? Szörnyű bűntudatom van miatta.
Szia!
Nekem is kb 4 hetem van a kiírt időpontig. (01.25.)Én is pánikolok kissé,és hidd el, nekem is voltak hasonló gondolataim, mint neked. De próbálom magam azzal nyugtatni, hogy ha eljön az idő, jó kezekben leszek majd.. és, mint mindenki.. túl leszek rajta. Minden rendben lesz, mert úgy kell lennie. 😊 Aztán meg belejövünk szépen mindenbe. 😊
Hol fogsz szülni?
Szia!
De jó! :) Én Zalaegerszegen fogok szülni a Szent Rafael kórházban. Te hol fogsz? Kisfiú vagy kislány? :)
Én 23-ára vagyok kiírva. 😬
Na nekem 6 oras volt a kitolasi szakasz, hagytak addig kinlodni, pokol volt, nagyon nehezen szuletett meg.
Elotte 28 orat vajudtam egy hang nelkul es az ahhoz kepest komolyan mondom semmi volt.
Szoval az ember igazan nem tudja mire szamithat, tenyleg lutri.
Nekem is voltak a terhesség végén hasonló érzések.
Próbálj meg a szüléssel kapcsolatban nem a félelmekre koncentrálni. Én is a kitolástól féltem a legjobban, hogy nem fogom érezni mikor kell, mit kell stb és így is lett, elakadt a babám. Szerintem ezt magamnak vonzódtam be. Szerencsére az orvosok tudták mi ilyenkor a teendő megúsztuk mind a ketten egészségesen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!