Székesfehérvári szülészetről szeretnék véleményt. Milyen élményeitek voltak apás szüléssel kapcsolatban?
Helló mindenki!
Lassan megszületik első kis babánk , apás szülést szeretnék, de kicsit aggódom az miat hogy a párom nem lehet velem a vajúdási szakban nyilván nem szeretnék 4-5 nővel egy szobában vajúdni egyedül, őszintén fogalmam sincs hogy a kórhazban hogy vannak ezek a szobák egy férő helyesek vagy esetleg több? Nyilván azt tudom hogy a szülő szobára már be jöhet a párom. Illetve milyenek az ott dolgozok? Természetesen tudom hogy mindenkinek van rossz napja de attól is tartok hogy bele futok egy két nem túl kedves ott dolgozóba. Köszi ha le írod tapasztalatodat. :)

Szia! Valóban van egy közös vajúdó (kb 5-en férnek el) ahol több anyuka van egyszerre.
Nekem szerencsém volt mert amikor beértünk a kórházba akkor pont volt egy szabad szülőszoba és mivel én előrahaladottabb állapotban voltam mint bárki a közös vajúdóba így rögtön mehettem szülőszobára, pár perc után hívták is be apukát.
Előtte pár nappal viszont volt nálam egy “téves riasztás”, akkor a közös vajúdóba tettek. Akkor nem voltak rendszeres fájásaim, a körülöttem lévő kismamák közül az egyik program császárra várt, a másik magzatvíz szivárgással jött be még egyikük se szenvedett. Úgyhogy szerintem ha van szabad szülőszoba és már ténylegesen vajúdsz akkor rögtön odakerülsz. Azthiszem 5 szülőszoba van. Nyilván nem mindegy hányan szültök egyszerre, gondolom akkor alakulhatnak ki érdekes helyzetek ha túl sokan vannak.

2x szültem fváron.
Az első rosszabb élmény volt. Reggel befektettek a vajudóba magzatvíz szivárgással. 8tól este 7ig ott feküdtem. Nem ehettem, kortyonként ihattam. Kb 2x néztek rám egész nap. Este 7kor repesztettek burkot, vittek szülőszobára. Oda jöhetett velem a férjem.
Oxit adtak egyből, fél óránként más doki jött be, kérésem ellenére mindegyik kézzel tágított. Pokolian fájt. Könyörögtem ne tegyék. Férjemet ki akarták küldeni, mert eréjesebben rászólt már a 3.dokira,hogy megkértem ne tegye, miért nem veszi figyelembe?
Végül hajnali 2re megszültem.
Az osztályon nagy gondom nem volt, kedves volt mindenki.
Másodiknál egyből szülőszobára kerültem. Egy mérhetetlenül cuki doktornőhöz. Az a szülés egy álom volt. (Ide férjem már nem jött be)
Az osztályon viszont volt egy csecsemős, aki egy paraszt volt. Mindenért is csesztetett minket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!