Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kötényhassal nehezebb lesz a...

Kötényhassal nehezebb lesz a császár utáni felépülés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Alapból túlsúlyos vagyok, de soha nem lógott a hasam az első császármetszésig. (fájásgyengeség)

Azóta sajnos kötényhasam van, tehát csúnyán lóg. Most terhesen is ez a tipikus fent kerek szép formás, lent meg 10cm háj lifeg :(

Császár után azt vettem észre, ha olyan bugyit sikerült felvennem, ami tart is kevésbé fájt. Most sajnos már alapból császárom lesz és arra lennék kiváncsi, hogy így, hogy már lóg, mennyivel lesz nehezebb elviselni felépülés alatt? Hisz csakorlatilag lefele húzza majd a hegnél.

Akinek volt hasonló tapasztalata, tudna írni pár praktikát, ami esetleg segíthet? Én sajnos nehezen viseltem a felépülést, be is gyulladt a hegem. Most próbálok rá lelkileg is felkészülni.

ma 11:59
 1/3 anonim ***** válasza:
A heget abszolút nem húzza az a bőr, hiszen a heg a hurka tövében lesz egy fix részen. Ami viszont problémásabb, az a sebgyógyulás, hiszen nem szellőzik ott jól, pedig az fontos lenne. Nekem mindkét császár után begyulladt a heg, elsőre kicsit jobban, másodszor kevésbé. Sokáig (hetekig) kellett kezelgeznem, fertőtlenítenem a sebet, kérdezz majd rá pontosan, hogy mi lesz a teendőd és mit használj.
ma 12:27
 2/3 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm. Akkor valahol a haskötő vagy szorossab bugyi jó megoldás lehet, hogy a felső részt kicsit fent tartsa és akkor nem fedi úgy a heget a szellőzés miatt. A többire persze rákérdek majd, hogy most mi a protokoll a kezelésében. Régen tapasz csere betadinnal körbekenve volt, arra már nem emlékszem mennyi ideig kellett fedni a sebet. Na de majd most jól elmondja majd a doki :)
ma 12:47
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem nincs hasonlo tapasztalatom, de amikor szültem volt egy kötényhassal rendelkező első gyermekes anyuka. Neki azt mondták, hogy fürdés után mindig feküdjön le, hogy érje a levegő a heget és teljesen száradjon meg és úgy legyen bekötve. Így elkerülhető teljesen a gyulladás.
ma 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!