Ha mákod van, semennyire. Ha nincs mákod, a kórház sem garantálja a túlélést. 🤷🏻♀️
ma 15:58
2/11 anonim válasza:
Ha nincs komplikáció, akkor semennyire, évezredeken keresztül szültek így a nök. De ha valami gond van veled vagy a babával, adott esetben az életetek múlhat azon az idön, mire eljuttok kórházba orvosi ellátásra.
ma 16:07
3/11 anonim válasza:
Hát Hollandiában 96% szül otthon, így annyira nem lehet veszélyes a megfelelő háttérrel
ma 16:09
4/11 anonim válasza:
Oh, bocsi, rosszul ertelmeztem: 35% szul otthon, abból 96% elégedetlen gomdol vissza rá.
ma 16:10
5/11 anonim válasza:
Ha az átlagos szülésnél sokkal veszélyesebb lenne, akkor már rég kihalt volna az emberiség.
ma 16:11
6/11 anonim válasza:
Szerintem nagyon!
Mert barmilyen problema adodik sok sok percet veszitesz meg korhazba ernel.. es ez akar a gyermek halalahoz is vezethet, vagy fogyatekossagahoz
ma 16:37
7/11 anonim válasza:
Szerintem a kockázatos a jó szó. Nem tudhatod előre, hogy nálad pont lesz-e bármi komplikáció. Ha nem akkor simán megszülsz bárhol, otthon is akár. Ha meg lesz, akkor számíthat hogy ott van-e kéznél a kórház orvosokkal azonnal vagy nem.
Régen megszültek kórház nélkül is a nők, de nagyobb is volt a halálozási arány is mind az anyánál mind a babáknál.
Szerintem nagyon szép dolog az otthonszülés, de én például sürgősségi császáros lettem, valószínű a baba nem éli túl, ha nem jutok orvoshoz időben, vagy károsodott volna.
ma 17:01
8/11 anonim válasza:
Én biztos nem merném bevállalni.
ma 18:29
9/11 anonim válasza:
Egyetértek 7-essel. Egy problémamentes szülésnél nem lehet gond, de most ezt előre ki tudja? Nekem sok barátnőm van, akinél ott a vajúdás alatt jött olyan probléma, aminél percek alatt tolták a műtőbe. Honnan tudja bárki, hogy nem vele lesz?Én nem szerettem volna pont az az 1 lenni a sok közül, akinél baj történik még ha kevés is rá az esély. De nem bántom, aki igen, bár szerintem aki kampányol mellette és szült otthon, ott problémamentes otthonszülés volt. HA belehalna a pici vagy sérült lenne vagy bármi megmaradt probléma lenne, nem hinném, hogy ott kampányolna a szülő, hogy de, de ez egy szuper dolog és újracsinálnám. Plusz nem 1-2 esetet tudok, ahol a picinél azonnali beavatkozás kellett. Plusz persze régen is így szültek, de mióta családfakutatás a hobbim és a családomét nézem vissza, hááát nem sok pici élte túl, sok helyen a nő sem. Brutális mennyiségű szülés közbeni elhalálozás volt. Ettől függetlenül biztos szép lehet, akinek sikerült így és beavatkozásmentesen. :)
ma 18:36
10/11 anonim válasza:
Apás szülés közben, amire évekig készültem (2016, saját doki, még gázt se kértem), lett sürgősségi császár.
Hirtelen romlani kezdtek a baba értékei..
Pedig előtte 11 órát vajúdtam nyugiban. (Az elmémben nyugiban, értitek. Mert amúgy piszkosul fájt ám).
Azért nem lettem volna nyugodt, ha még akkor kell feltápászkodni és elindulni a kórházba, mikor így is eléggé aggódott ott mindenki hirtelen...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!