3x szultem otthon
Ebbol 1 nem volt tervezett (az elso) hirtelen nagyon gyorsan szinte sokk szeruen jott. Dedi baba volt vilageleteben es akkor volt latogatoban, tudta mit kell tenni. Mire kiert a mento szakszeruen el voltam latva. Lepeny megszulve, a baba tiszta en is tiszta voltam. Meg is dicsertek. 🙂 Bevittek megneztek a babat is
Majd este mar otthon voltunk. Apa duhongot h lemaradt a szulesrol nagyon keszult ra! 😁
A masik ketto mar Gereb Agnes doktornonel szuletett tervezett otthon szules altal. 🙂
Kisebb komplikaciok voltak de semmi olyan ami nem volt kezelheto otthon.

12!
10-es vagyok. Látod,neked ment 3 otthon.
Nekem meg 1 sem ment volna!
És pont ez az a kockázat, amit sok nő nem mer bevállalni érthető okokból!
Azért csak a baba biztonsága az első. Legalábbis remélem.
Nekem lehet, túl se élte volna a baba, pedig eseménytelen és tünetmentes terhességem volt. Franc se gondolta volna előre,hogy ilyen gond lesz! Még a doki sem!

Nekem egyáltalán nem is szimpatikus valamiért az itthon szülés ötlete, de az intézményen kívüli nagyon tetszett az állami kórházban történt borzalmas szülésélményem után. Az a helyzet, hogy olyan szinten túlbiztosítanak ma egy otthon szülést, hogy szerintem irgalmatlan ritka az, ha komplikáció lesz belőle és ha csak halvány esély is van, hogy gond lehet, akkor kórházba irányítanak. Mindenesetre az én biztonságérzetem ezt sem bírta volna el, így nekem köztes megoldásként a magán szülésre esett a választásom. Számomra meglepő volt egyébként, hogy még a magánkórházak is sokszorosan bebiztosítják magukat. Nyilván van műtő, nem tudom, de ha minimális esélye is van, hogy emeltszintű ellátást igényel majd baba, vagy mama, akkor igyekeznek még szülés előtt átirányítani a háttérkórházba. Komolyabb problémás terhességeket el sem vállalnak. Innentől kezdve brutál elenyésző, hogy anyukát, vagy babát szállítani kelljen. Ezt kevesen tudják, így a leggyakoribb érv a magán ellen (is) az, hogy nincs pic és anyuka intenzív ellátása is problémás.
Ha ilyesmin agyal valaki, érdemes felkeresni egy bábát, aki gyakran vezet otthon szülést és beszélgetni vele. Nem fog rábeszélni, ha te nem éreznéd biztonságosnak, sőt. Inkább le fog beszélni, mert kulcs kérdés, hogy a kismama biztonságban érzi-e magát egy adott helyzetben.

18!
13-as vagyok.
Ezt írtad:
"de ha minimális esélye is van, hogy emeltszintű ellátást igényel majd baba, vagy mama, akkor igyekeznek még szülés előtt átirányítani a háttérkórházba. Komolyabb problémás terhességeket el sem vállalnak."
Esély?? Honnan tudná előre a szülészorvos,hogy baj lesz??
Nálam minden rendben volt. Érted? Mégcsak nem is hánytam terhesség alatt. Semmi émelygés, 8kg-t híztam összesen, jöttem-mentem. A baba is szuperül volt végig.
Honnan tudná a magánklinika, hogy nálam baj lesz szülés közben?
Vagy a bába, akit felfogadok?
Elárulom. Sehonnan!
Ez akkor és ott történik abban a pillanatban. És akkor és ott kell beavatkozni!
Nem 30 perc múlva, nem 1 óra múlva, hanem akkor!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!