Örül.tök, hogy megszűnt a hálapénz?
Én nem. Nem azt mondom, hogy az a rendszer úgy, ahogy volt, fenntartható volt, de azt igenis undorítónak tartom, hogy csak az ügyeletesnél szülhetsz, ha nincs 1millád a szülésre magánkórházban, akkor az államiban az áll a lábad közé és kotorászik benned aki épp arra jár. Én mondjuk ezért nem fogok szülni többet, pedig gondolkodtam a tesón, császáros voltam, az lenne a 2. is, de így, hogy nem a saját orvosom műthet, biztos, hogy nem fogok még egy gyereket bevállalni.
Igazán meg lehetett volna találni a középutat, ahol hivatalosan, adózva lehet fizetni ezért a plusz szolgáltatásért. És nem én vagyok az egyetlen, ismerősi körömben 5ből 1 anyuka vállalt gyereket, ő is inkább elmegy magánba (szerencsére megteheti), mi többiek megállunk annyinál amennyi van, mert nem fogunk bekockáztatni egy esetlegesen elb.szott császárt egy sintérrel - és amiket olvasni, erre ugye vastagon meg is van az esély. Nesze neked önrendelkezési jog - és nem, a magánkórház nem meríti ezt ki, hisz az emberek 85-90%-nak nincs 1millája a szülésre...
"Amelyik tisztességes, az plusz pénz nélkül is normálisan végzi a munkáját."
Pontosan. És te valami varàzserő segitségével megszugeràlod, hogy pont ilyen orvos legyen ügyeletbe mikor szülsz? Ez szerencse kérdése csupàn, az ügyeletes orvos/szülésznő is nyugodtan lehet egy tahó, és a kollégài kiközösitése a traumatizàlt kiamàn pont semmit se segit.
Nem azt mondom, hogy a fogadott orvososdi olyan huu de jo dolog volt, mert valoban tünetkezelés volt, de legalàbb kezelt valamit. Most meg egységesen szar. De ha bunkóznak veled legalàbb örülhetsz, hogy ingyen volt.
Nagy dilemma volt ez nekem is. Az első szülésemnél nem volt fogadott orvosom, én is úgy voltam vele, mint itt sokan. Katasztrófa volt az egész, az a doki kb annyi szülést vezethetett le előttem, mint én. Feltűnően tök hülye volt, komolyan, azon gondolkodtam, hogy hogyan lehetséges, hogy ennek a pasinak orvosi diplomája van. Jó, fiatal volt, biztosan kezdő, de akkor hogy hagyhatták egyedül dolgozni, nem értem a mai napig. A második szülésem most novemberben volt, nem akartam kockáztatni, mondtam az orvosnak, akihez járok, hogy oldjuk már meg valahogy. Megoldottuk.
Amúgy előtte egy hónapig feküdtem bent, az az orvos már nincs abban a kórházban, az összes többinél meg simán szültem volna, mert szerintem ők mind jó orvosok lehetnek.
Örülök is, meg nem is. Egyrészről a saját orvosom indokolatlanul kiírt császárra, mert ő szabira megy. - amiről nem szólt! És az ügyeletes dokiknál kötöttem ki, akik átírták a dokim tervét szerencsére. Úgyhogy nem biztos, hogy a plusz pénzért azt kapom, amit elvárok.
Masrészt nekem problémás terhességem volt, és ha nem fogadok szülésznőt, aki intézett végig mindent, (és ő mentett meg a császártól is), hát magasról tettek rám a kórházban, meg a fél életem várakozással töltöm... Első terhességem is problémás volt, doki és szülésznő nélkül, és sajnos láttam a másik oldalát is, (sajnos szüléskor is!). Szóval ez a része nekem jól jött.
60, te nagyon hülye vagy. A tarifát a 6 hetes kontrollon fizeti az ember, mire elvégezte a munkát, akkor, ha elégedett volt vele. Ha probléma volt, azt meg nyilván ott lehet jelezni és megbeszélni.
Azért kap több pénzt, mert akkor is hajlandó megjelenni a munkahelyén, ha épp nem kötelessége abban az időben.
Amúgy meg leírtam, hogy én ezt kifizetem számlával is, meg bárhogy, de a milliós összeg azért sok, úgy, hogy havi kvasokat fizetek az eü-re és soha nem voltam kórházban a szülésig.
te tényleg egy besavanyodott, dögöljön meg a szomszéd tehene is típus vagy.
"A tarifát a 6 hetes kontrollon fizeti az ember, mire elvégezte a munkát, "
Soha senkitől nem hallottam, hogy 6 héttel később fizetett volna. Felénk a kórházban eltöltött utolsó napon szokás.
Megszűnt, persze, Brüsszel a hibás
(Ja nem ide)
Pedig a tb járulékot nem azért fizeted, hogy annál szülhess, akinél akarsz. Azért más országban sem kapsz mást, minthogy aki bent van szakorvos, az lát el.
Igen, az ellátás színvonala persze nem ugyanaz.
De amit te akarsz, arra akkor is ott a magánkórház. Drága? Lehet. De lehet rá készülni, félrerakni. Egészségpénztári kártyával pl. a 20%-át adóban jóvá lehet íratni.
Amikor kb. mindenkitől elvárták, hogy fizessen, meg fogadjon szülésznőt, ott sérültek azoknak a jogai, akik az alapellátást kérték. Mert a borítélba fizetős páciensek miatt háttérbe szorultak. Ez pedig nem volt korrekt. Aki elvből vagy anyagi okokból nem fizet azért, ami tb alapon jár, nem érheti hátrány.
Ha én pluszt akarok kapni hozzájuk képest, akkor azt megfizetem, de úgy, hogy magánba járok terhesgondozásra és szülni.
59
Nem foglalkoznak vele,hogy kihez jártál.A kutya bem nézi meg.Ha reggel bemész,hogy neked fájásaid vannak x ideje kapsz egy oxit aztán várnak valamennyit és megcsászároz. A lóvé meg megy a zsebbe a dokinak is meg a szülésznőnek is ugyan úgy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!