Miért hiszik sokan hogy megszűnt a hálapénz?a szülésnél
Valahol megoldják még, mert nem kapták el őket. Én is tudok hálapénzes programcsászárról.
Nálunk szigorúan tilos és tartják is. Annyira, hogy a területileg nem illetékeseket úgy elküldik folyó magzatvízzel is mint a szél. Mivel nincs egyáltalán hálapénz, a műszakban cakkra annyi ember van, ami egy terület ellátására képes. Így nem tudnak egy "beeső" kismamát sem ellátni.
Nàlunk előtte is szigorúan vették
Nem fogadtak el semmit (
Nem fogadott dokinak ténlyeg hàlapénzt, nem is sokat egy borral akartam adni)
A pihenőszobába vittünk egy ajándékkosarat.
Engem mondjuk nem érdekel, hogy más hogyan játssza ki a kiskaput. Annak viszont örülök, hogy így már nem kell kényszernek éreznie másoknak sem, hogy adjanak pénzt, mert elvárás.
Ahogy olvastam sok helyen, amíg volt orvos- és szülésznőválasztás legálisan, kvázi kinézték azt a kismamát, aki úgy esett be szülni, hogy egyik sincs neki.
Márpedig én így akartam mindig is, így is lesz, és így talán már nem lesz semmiféle nyomás.
Magánban járok terhesgondozásra, mert fizetek az alaposabb vizsgálatért. De nem kell kényszert érezzek, hogy megfogadjam az orvosomat, mert ő nem is dolgozik abban a kórházban, ahol szülni fogok. És ez nekem így jó.
"viszont itt ha olyan orvoshoz jártál magánban, aki a kórházban is dolgozik, es pont bent van, akkor bejön a szülésre es más írja alá."
Szerintem ez inkább mese, nem tudom, ezt hányan vállalnák be, azért itt emberi életekről van szó, ki tudja, az adott orvos mit csinàlt, mit hagyott bent a nőben vagy bármi.... És ha komplikáció van, ki írja alá?
Nem hiszem, hogy sokan felelősséget vállalnak másik orvos munkájáért, azért ez nem egy Excel-táblázat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!