Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért hiszik sokan hogy...

Miért hiszik sokan hogy megszűnt a hálapénz?a szülésnél

Figyelt kérdés
Annyira megoszlóak a vélemények,mikor én szültem 1.5 éve akkor is tiltott dolog volt már és mégis mindenki úgy jött szülni hogy magánrendelésről a doki a saját (állami)műszakjába írta ki szülni a kismamát így simán jérte a pl a 150 ezret..akkor ez így nem hálapénz?

2023. jan. 1. 11:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére nálunk a megyei kórházban nem merik megkockáztatni...
2023. jan. 1. 13:39
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Bár mondjuk nálam az aláîró orvos nem volt benn valóban..

Egy Rezidens állt mellettem( ő is rajta van a papírjaimon), de a szülésznővel szültem -háborítatlanul.

2023. jan. 1. 13:40
 13/15 anonim ***** válasza:
92%

Mert a legtöbb helyen megszűnt. Huszon-harmincas baráti köröm van, rengetegen szülnek mostanában, én is. Sehol senki nem tudott orvost fogadni. Alapból a szülés ugye alap esetben nem egyenlő a császárral, manapság nem is annyira divat már a kényelmi császár, a legtöbben próbálnak természetesen szülni, úgy nem lehet ezt kijátsznai. Másrészt nálunk pl nem császározhat az az orvos akihez az anyuka járt. Oké, ha nincs más, akkor biztos azért nem csukják börtönbe, de mindig megoldják hogy más csinálja a műtétet, volt barátnőm aki így járt, ügyeletes volt a saját orvosa mikor ki kellett szedni a gyereket, de mást küldtek be hozzá direkt.

Szóval lehet hogy egy-két helyen Bivalybsznád alsón még elég vakmerőek ehhez az orvosok meg az anyukák, de az ország nagyrészében nagyon szigorúan veszik ezt, és senki nem kockáztat.

2023. jan. 1. 21:54
 14/15 A kérdező kommentje:
Elég fura helyzet
2023. jan. 1. 22:08
 15/15 anonim ***** válasza:
95%

Igazából szerintem nem az. Az volt a fura, ami eddig volt. A világ fejlettebb, bezzegországaiban sem lehet orvost fogadni, nem véletlen. Mindenkinek az az érdeke, hogy egy megfelelően kipihent, műszakra testileg-lelkileg felkészült orvos segítse világra a babákat, ne egy olyan, akit legszebb álmából vertek fel épp az éjszaka közepén miután épphogy haza esett a saját 12 órás műszakja után. Vagy egy olyan, akinek estére színház jegye van, ezért sietteti a szülést. Vagy egy olyan, aki a haverja legénybúcsújáról jön pár sör után. Vagy egy olyan, aki úgy érzi, hogy ha már lefizették akkor muszáj csinálnia valamit hogy fontosnak tűnjön, ezért feleslegesen szúr, vág, nyom, beavatkozik egy amúgy teljesen sima szülésbe is.

Nem szeretem ezt a kormányt, de speciel ez egy olyan dolog, amit jó hogy betiltottak. Csak hát mellé kéne normális eü is, normális orvosokkal, hogy ne kelljen rettegnie a kismamáknak, hogy milyen henteshez vagy bunkóhoz kerülnek az ügyeletben. És ez az ami sajnos nem adott. Így persze, hogy próbálnak kapaszkodni a saját orvosba.

2023. jan. 1. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!