Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Örül.tök, hogy megszűnt a...

Örül.tök, hogy megszűnt a hálapénz?

Figyelt kérdés

Én nem. Nem azt mondom, hogy az a rendszer úgy, ahogy volt, fenntartható volt, de azt igenis undorítónak tartom, hogy csak az ügyeletesnél szülhetsz, ha nincs 1millád a szülésre magánkórházban, akkor az államiban az áll a lábad közé és kotorászik benned aki épp arra jár. Én mondjuk ezért nem fogok szülni többet, pedig gondolkodtam a tesón, császáros voltam, az lenne a 2. is, de így, hogy nem a saját orvosom műthet, biztos, hogy nem fogok még egy gyereket bevállalni.

Igazán meg lehetett volna találni a középutat, ahol hivatalosan, adózva lehet fizetni ezért a plusz szolgáltatásért. És nem én vagyok az egyetlen, ismerősi körömben 5ből 1 anyuka vállalt gyereket, ő is inkább elmegy magánba (szerencsére megteheti), mi többiek megállunk annyinál amennyi van, mert nem fogunk bekockáztatni egy esetlegesen elb.szott császárt egy sintérrel - és amiket olvasni, erre ugye vastagon meg is van az esély. Nesze neked önrendelkezési jog - és nem, a magánkórház nem meríti ezt ki, hisz az emberek 85-90%-nak nincs 1millája a szülésre...

2023. jan. 1. 22:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/87 anonim ***** válasza:
81%

Nézd már a saját példádat: gyakorlatilag védelmi pénzt fizettettek az orvosok, mert a rendszer bele táplálta a nőkbe a kiszolgáltatottság érzését.

Szóval ja, örülök.

2023. jan. 1. 23:07
 12/87 A kérdező kommentje:

10, ugye te is érzed a két sorodban az ellentmondást?

8, de, értem. Neked szerencséd volt és normális szülésed lett. Én meg tudok mesélni olyanról, akinek nem lett. Sőt, azóta pszichiátriai kezelés alatt áll, mert olyan sokkban volt, hogy öngyilkos akart lenni... ő se szülhetett a saját dokijával.

2023. jan. 1. 23:08
 13/87 A kérdező kommentje:

11. mi a saját példám? Ha szerintetek normál az ellátás fizetés nélkül, akkor miért baj, hogyha én fizetek, akkor azért extrát kapok, a normálison felülit

az igaz, ha akkor ügyel, mikor szülök, akkor nem lenne szabad elhanyagolja a többit, ezért is írtam, hogy valahogy ki lehetett volna dolgozni egy középutat.

2023. jan. 1. 23:10
 14/87 anonim ***** válasza:
62%

Kerdezo! Nincs igazad. Ha ilyenfajta szolgaltatast szeretnél, menj maganklinikara, és szedd elő a millát (nem olyan sok az, ha gyereket vállalsz felteszem több is van ott).

Ha viszont nem ér meg ennyit, menj a rendes szuleszetre. De azon rugozni hogy mi mennyibe kerul, egy vicc.

A kutyamat nemreg operaltak egy tatabanyai allatkorhazban, fizettem ra 3-4kilot. Ehhez képest az 1 Misi nem sok szulesre.

Megegyszer mondom, ha nem fér bele, akkor gyűjts még, halistennek a gyerekvallalas tervezheto dolog.

De azt, hogy alazzuk porra azt aki illegalisan nem tomkodi az orvos zsebet, mert jobb helyet is latja a penznek ha mar x ideje tetemes tb-t fizet, es banjunk vele megkulonboztetve, az egy vicc. Ne is haragudj.

2023. jan. 1. 23:10
 15/87 anonim ***** válasza:
92%

Örülök. A világon máshol nem volt ilyen elbszott rendszer, csak nálunk. Ez kivételesen egy olyan lépése a kormánynak amivel szakmai szemmel is egyet lehet érteni. Egy szívműtétnél sem kezd el kekeckedni az ember, hogy márpedig neki nem jó az aki van, azt az orvost akarja aki amúgy lehet épp valami más fontos dolgáról esik be hozzá. Képzelhetjük milyen lehet neki is ezek után a munkakedve... Ráadásul sok felmérés született a témában, a fogadott orvosokkal sokszor semmivel nem jártak jobban az anyukák, pont azért mert azok mentek volna dolgukra, emiatt siettették a szülést, nagy károkat okozva (és mindezt persze bazsalyogva életmentő beavatkozásnak beállítva). Az ügyeletesnek meg full mindegy, ő ráér.

A kismamák átverése volt az, hogy a pénzért jobb ellátást kapnak. Igazság szerint sokszor pont hogy nem. Kedvességet, udvarias stílust igen, és nyilván ez is sokat számít, és nagyon sajnálatos hogy sok orvosnál nem alap. De ha választhatnék, hogy egy bunkóbb de ráérős ügyeletes, vagy egy mosolygó de sietős saját orvos, akkor inkább az ügyeletest kérném.

Plusz oké, az adott orvost megfizette az ember. De attól még állami kórházban szült, állami felszerelésekkel, állami ellátásban. Ne folyjon egybe ez a kettő. Aki államiban akar szülni, az fogadja el, hogy ez is egy ugyanolyan ellátás mint a többi szakrendelés, ahol szintén nem lehet orvost választani. Akinek meg ez nem felel meg, ott a magán. Akinek ez ENNYIRE fontos, de nincs rá egymilliója, az ne vállaljon valóban gyereket, mert ezek szerint nincs olyan anyagi helyzetben.

2023. jan. 1. 23:13
 16/87 anonim ***** válasza:
69%
Ha annyira fontos, hogy XY orvosnál szülj, akkor gyűjtsd össze a magánkórház árát. Azért a mai világban 1 millió Ft nem félretehetetlen, ha te ezt fontosnak tartod. Én örülök, hogy megszűnt a hálapénz, nekem az állami szülészet és az idegen orvos/szülésznő tökéletesen megfelel (terhesgondozásra magánban jártam), de ha nem így lenne, nem hisztiznék, hanem kifizetném a magánkórházat is. A gyerekre többet fogok költeni, mire felnevelem. 🤷🏼‍♀️ Én is bízom az orvosokban, ezért tanultak ennyit. A terhesgondozást is csináltam volna az SZTK-ban, nem azért jártam magánba, mert az SZTK-s orvosban nem bízok, hanem azért, mert a munkaidőmmel ennyi alkalmat nem tudtam összeegyeztetni, és megért ennyi pénzt az, hogy este 8-ra is odamehettem, ha úgy értem rá.
2023. jan. 1. 23:14
 17/87 anonim ***** válasza:
95%

Eüs ismerős mesélte, hogy volt, hogy az orvos " VIP szobát" üzemeltetett az osztályon, aki kifizette, igénybe vehette.

A te, az én, meg a másik meg a harmadik pénzéből fenntartott állami kórházban.

Nem, nem értek ezzel egyet, a magánrendeléseiken eléggé meg tudják magukat szedni így is.

2023. jan. 1. 23:16
 18/87 anonim ***** válasza:
94%
Egyébként amennyit oda kellett csúsztatni összesen egy orvosnak, az már majdnem fedezi egy magánkórház költségeit.
2023. jan. 1. 23:17
 19/87 anonim ***** válasza:
88%

Csajok, nagyon felmelegitik a szivemet a valaszaitok!

Az elozo generaciok juttatak oda a szuleszetet hogy felelembol tomkodtek a nok az orvosokat.

Legyunk mi azok, akik ezt vegre megtorik, és minden kismama és kisbaba reszesuljon egyseges banasmodban!

2023. jan. 1. 23:20
 20/87 A kérdező kommentje:

látom nem sikerült megérteni, amit írtam.

"Nem azt mondom, hogy az a rendszer úgy, ahogy volt, fenntartható volt,"

"Igazán meg lehetett volna találni a középutat, ahol hivatalosan, adózva lehet fizetni ezért a plusz szolgáltatásért."

ezt a kérdésből másoltam ki.

Igen, máshol nem volt ilyen. Máshol nem is ragaszkodnék hozzá, mert máshol nem egy sintértelepen érzi magát az ember, ha bemegy a szülészetre.

(amúgy tervben van a külföldre költözés, minden további nélkül szülnék sima kórházban, ismeretlennél, akinek esetleg a nyelvét sem értem. az nem az én hibám, hogy itthon ilyen megbecsültségük van a dokiknak, és ennyire tudunk bennük bízni...)

2023. jan. 1. 23:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!