Örül.tök, hogy megszűnt a hálapénz?
Én nem. Nem azt mondom, hogy az a rendszer úgy, ahogy volt, fenntartható volt, de azt igenis undorítónak tartom, hogy csak az ügyeletesnél szülhetsz, ha nincs 1millád a szülésre magánkórházban, akkor az államiban az áll a lábad közé és kotorászik benned aki épp arra jár. Én mondjuk ezért nem fogok szülni többet, pedig gondolkodtam a tesón, császáros voltam, az lenne a 2. is, de így, hogy nem a saját orvosom műthet, biztos, hogy nem fogok még egy gyereket bevállalni.
Igazán meg lehetett volna találni a középutat, ahol hivatalosan, adózva lehet fizetni ezért a plusz szolgáltatásért. És nem én vagyok az egyetlen, ismerősi körömben 5ből 1 anyuka vállalt gyereket, ő is inkább elmegy magánba (szerencsére megteheti), mi többiek megállunk annyinál amennyi van, mert nem fogunk bekockáztatni egy esetlegesen elb.szott császárt egy sintérrel - és amiket olvasni, erre ugye vastagon meg is van az esély. Nesze neked önrendelkezési jog - és nem, a magánkórház nem meríti ezt ki, hisz az emberek 85-90%-nak nincs 1millája a szülésre...
Az én környezetemben kb senki sem volt megelégedve a fizetett orvosával,volt akihez be sem ment.És volt olyan,akinél az orvosi hierarchia miatt lett oxigénhiányos, sérült(24órás gondozást igénylő)gyereke.(Valami szuperfőorvosdocens betege volt,és a többi orvos nem foglalkozott vele, a fizetett doki meg sokára jött,mikor már baj volt).
Különben túlgondolod.Ha gyereket akarsz,és nem felel meg az állami kórház, akkor gyűjtsd össze a pénzt.Ez csak egy hiszti,hogy neked -e miatt nem lehet gyereked,mert nincs hálapénz.
A kórház nem az extra szolgaltatasokrol híres, megegyszer mondom, arra ott a maganklinika.
Ha bevezetsz egy ilyet, ott tokeletesen meghagyod a diszkriminacio helyet, nem adougyi szempontbol volt ez problemas.
Azt pedig fenntartom hogy 1 millió Ft nem sok erre, nem lehetetlen osszeszedni, plane nem a mai babavaro osztogatasban.
Hát, úgy látom, csak engem érdekel, ki kerül a lábam közé. Mondjuk mostanában már nem meglepő ez sem :D
Na mindegy, én törlöm a kérdést a sajátjaim közül, ti meg menjetek továbbra is és tapsikoljatok ennek. Gratulálok. Ja, de majd a gyerekednek se válassz dokit, meg ne a háziorvosnak add oda a 2000-t, hogy beadja a nem kötelező oltást, vidd azzal is magánba 15e-ért ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!