Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Örül.tök, hogy megszűnt a...

Örül.tök, hogy megszűnt a hálapénz?

Figyelt kérdés

Én nem. Nem azt mondom, hogy az a rendszer úgy, ahogy volt, fenntartható volt, de azt igenis undorítónak tartom, hogy csak az ügyeletesnél szülhetsz, ha nincs 1millád a szülésre magánkórházban, akkor az államiban az áll a lábad közé és kotorászik benned aki épp arra jár. Én mondjuk ezért nem fogok szülni többet, pedig gondolkodtam a tesón, császáros voltam, az lenne a 2. is, de így, hogy nem a saját orvosom műthet, biztos, hogy nem fogok még egy gyereket bevállalni.

Igazán meg lehetett volna találni a középutat, ahol hivatalosan, adózva lehet fizetni ezért a plusz szolgáltatásért. És nem én vagyok az egyetlen, ismerősi körömben 5ből 1 anyuka vállalt gyereket, ő is inkább elmegy magánba (szerencsére megteheti), mi többiek megállunk annyinál amennyi van, mert nem fogunk bekockáztatni egy esetlegesen elb.szott császárt egy sintérrel - és amiket olvasni, erre ugye vastagon meg is van az esély. Nesze neked önrendelkezési jog - és nem, a magánkórház nem meríti ezt ki, hisz az emberek 85-90%-nak nincs 1millája a szülésre...

2023. jan. 1. 22:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/87 babyboom567 ***** válasza:
84%

Az én környezetemben kb senki sem volt megelégedve a fizetett orvosával,volt akihez be sem ment.És volt olyan,akinél az orvosi hierarchia miatt lett oxigénhiányos, sérült(24órás gondozást igénylő)gyereke.(Valami szuperfőorvosdocens betege volt,és a többi orvos nem foglalkozott vele, a fizetett doki meg sokára jött,mikor már baj volt).

Különben túlgondolod.Ha gyereket akarsz,és nem felel meg az állami kórház, akkor gyűjtsd össze a pénzt.Ez csak egy hiszti,hogy neked -e miatt nem lehet gyereked,mert nincs hálapénz.

2023. jan. 1. 23:32
 22/87 A kérdező kommentje:
őőő, aki nem volt elégedett, az mégis miért fizetett? Fizetni, utólag kell, ha meg vagy elégedve. A burkolót se fizetjük ki, ha elcseszi a munkát, orvossal ez miért lenne másképp?
2023. jan. 1. 23:34
 23/87 anonim ***** válasza:
65%
Nahhh, itt a magyarozás kártya is, meg a külföldön a kaki is rózsaillatú duma. 😄
2023. jan. 1. 23:35
 24/87 anonim ***** válasza:
81%

A kórház nem az extra szolgaltatasokrol híres, megegyszer mondom, arra ott a maganklinika.

Ha bevezetsz egy ilyet, ott tokeletesen meghagyod a diszkriminacio helyet, nem adougyi szempontbol volt ez problemas.

Azt pedig fenntartom hogy 1 millió Ft nem sok erre, nem lehetetlen osszeszedni, plane nem a mai babavaro osztogatasban.

2023. jan. 1. 23:36
 25/87 anonim ***** válasza:
67%
Pont amiatt erezte magat sintertelepen az ember amit te most tovább akarsz támogatni.
2023. jan. 1. 23:38
 26/87 anonim ***** válasza:
60%
Örülünk, fizetést kap az összes orvos az ellátásért, az legyen normális, aki extrát akar, menjen magánba. Vonatkozik ez az összes egészségügyi problémára.
2023. jan. 1. 23:39
 27/87 anonim ***** válasza:
22%
Elég sok "kulfold" van, ahol a magyar Eü is a Kánaán, szóval ne a grace klinikabol indulj ki kedvesem.
2023. jan. 1. 23:40
 28/87 A kérdező kommentje:

Hát, úgy látom, csak engem érdekel, ki kerül a lábam közé. Mondjuk mostanában már nem meglepő ez sem :D

Na mindegy, én törlöm a kérdést a sajátjaim közül, ti meg menjetek továbbra is és tapsikoljatok ennek. Gratulálok. Ja, de majd a gyerekednek se válassz dokit, meg ne a háziorvosnak add oda a 2000-t, hogy beadja a nem kötelező oltást, vidd azzal is magánba 15e-ért ;)

2023. jan. 1. 23:41
 29/87 anonim ***** válasza:
73%
Hát a nálunk kévő állami nődokikhoz volt szerencsém. Egy rákszűrést se mernék rájuk bízni. De én mindenképp magánba akartam szülni.
2023. jan. 1. 23:42
 30/87 anonim ***** válasza:
69%
Egyedul Mo.n volt divat ez a halapenz, (meg meg esetleg mas balkani orszagban), igen orulok, hogy megszunt, fejlodjunk mar mi is, te miert akarsz a korrupt kommunista korban ragadni 2023 ban is ?
2023. jan. 1. 23:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!