Örül.tök, hogy megszűnt a hálapénz?
Én nem. Nem azt mondom, hogy az a rendszer úgy, ahogy volt, fenntartható volt, de azt igenis undorítónak tartom, hogy csak az ügyeletesnél szülhetsz, ha nincs 1millád a szülésre magánkórházban, akkor az államiban az áll a lábad közé és kotorászik benned aki épp arra jár. Én mondjuk ezért nem fogok szülni többet, pedig gondolkodtam a tesón, császáros voltam, az lenne a 2. is, de így, hogy nem a saját orvosom műthet, biztos, hogy nem fogok még egy gyereket bevállalni.
Igazán meg lehetett volna találni a középutat, ahol hivatalosan, adózva lehet fizetni ezért a plusz szolgáltatásért. És nem én vagyok az egyetlen, ismerősi körömben 5ből 1 anyuka vállalt gyereket, ő is inkább elmegy magánba (szerencsére megteheti), mi többiek megállunk annyinál amennyi van, mert nem fogunk bekockáztatni egy esetlegesen elb.szott császárt egy sintérrel - és amiket olvasni, erre ugye vastagon meg is van az esély. Nesze neked önrendelkezési jog - és nem, a magánkórház nem meríti ezt ki, hisz az emberek 85-90%-nak nincs 1millája a szülésre...
Ausztriában se ajnároznak meg pátyolgatnak pl. Ráadásul szülés után egy nap és mehetsz Isten hirevel.
Ott egy csokit nem adhattál a dokinak.
Igy legalább egyformán szar az ellátás.
44: aztán honnan lehet megállapítani hogy egy orvos sintér e vagy sem? A magánrendelés ideje alatt nem történik semmi beavatkozás, amiből ezt le lehet szűrni. Szépen beszél, hurrá... Unokatesóm így választott orvost, rendes volt a magánrendelésén, aztán rájött a szülés pont a maszek napon, úgyhogy jól meg kellett tolni oxival meg manuálisan azt a szülést. Eredmény: bennrakadt és szétszakadt placenta, utána fel nem ismert méhrepedés. Négy szülés utáni (ebből egy életmentő) műtétet és több hét gyermekmentes kórházi időszakot nyert a fogadott orvossal...
Az igazság az hogy baromira nem tudod eldönteni hogy ki a jó orvos addig, ameddig ott nem vagy a terítéken.
46: azért nem lehet behívós, mert az orvosoknak is van magánéletük és előre megadott beosztásuk. Jól is nézne ki, ha naponta rángatnának be random orvosokat attól függően, hogy kinek esett be a privát betege az éjszaka. Nem beszélve arról hogy baromi humoros állami pénzen maszekolni tisztá. Mert nem 200 ropi lenne ez a szolgáltatás, ha a szülésznőt és az infrastruktúra bérlését is ki kellene fizetnie a páciensnek. Ezért nem csinálják ezt más országban.
Nem, nem aránytalan az egymillió. Egy orvos munkaideje és egy ilyen privat szolgáltatás megfelelően tiszta jogi háttérrel, bérlésekkel és biztosításal nem olcsó dolog. Csak itt a balkánon szeretnének fillérekért méregdrága szolgáltatást szürkén.
Mi a garancia arra, hogy pont akkor indul be a szülés, mikor épp a lefizetett orvos ráér?
Ha épp dolgozik, és munka is van, akkor az épp aktuális munkát félbehagyja, és rohan a fizetős vendéghez?
Vagy ezt hogy kell elképzelni?
Utálom az egész zsebbe pénzdugdosós rendszert. Nem csak az eü-ben, mindenhol. Mindenki megkapja szépen a kis fizetését, amit leadóz. Miért elvárás, hogy nekem az adózott jövedelmemből (fekete) pénzt kell dugdosnom más zsebébe, ha azt akarom, hogy emberi módon bánjanak velem? Nagyon remélem, hogy ez egy lépés afelé, hogy VÉGRE elkezdjen eltűnni a társadalmunkból a pénzdugdosás.
Azzal nem értek egyet, hogy nem lehet szülésznőt választani. Szerintem az fontosabb, az orvos le van sz*rva. Egész szülés alatt egyszer figyeltem fel rá, hogy egyáltalán van orvos, gátmetszésnél/varrásnál. Se előtte, se utána nem láttam, ügyeletben szültem. Ezért miért fizetnék bárkinek is? Akkor már a szülésznő jobban megérdemli, aki végig ott van.
Egyébként a kórházban ahol szültem (SOTE) van erre lehetőség. 600-700 ezer forintért hivatalosan is fogadhatsz orvost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!