Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Örül.tök, hogy megszűnt a...

Örül.tök, hogy megszűnt a hálapénz?

Figyelt kérdés

Én nem. Nem azt mondom, hogy az a rendszer úgy, ahogy volt, fenntartható volt, de azt igenis undorítónak tartom, hogy csak az ügyeletesnél szülhetsz, ha nincs 1millád a szülésre magánkórházban, akkor az államiban az áll a lábad közé és kotorászik benned aki épp arra jár. Én mondjuk ezért nem fogok szülni többet, pedig gondolkodtam a tesón, császáros voltam, az lenne a 2. is, de így, hogy nem a saját orvosom műthet, biztos, hogy nem fogok még egy gyereket bevállalni.

Igazán meg lehetett volna találni a középutat, ahol hivatalosan, adózva lehet fizetni ezért a plusz szolgáltatásért. És nem én vagyok az egyetlen, ismerősi körömben 5ből 1 anyuka vállalt gyereket, ő is inkább elmegy magánba (szerencsére megteheti), mi többiek megállunk annyinál amennyi van, mert nem fogunk bekockáztatni egy esetlegesen elb.szott császárt egy sintérrel - és amiket olvasni, erre ugye vastagon meg is van az esély. Nesze neked önrendelkezési jog - és nem, a magánkórház nem meríti ezt ki, hisz az emberek 85-90%-nak nincs 1millája a szülésre...

2023. jan. 1. 22:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/87 anonim ***** válasza:
77%
47 es,de amig 200 e ft nettokat adnak kozszferaban,nekem legalabbis ennyi a verem,addig az egymillio igen is k.sok. ha ennyi lenne a havi bruttom, nyilvan en sem problémáznèk rajta. Az orvosok 1,5-2,5 m kozt kapnak mar havonta pld. En meg allamigazgatasban, diplomaval, 40 evesen 300 bruttot. Nevetseges. :(
2023. jan. 2. 09:20
 52/87 anonim ***** válasza:
25%

#45 adott kórhàzban szülős fb csoportban elég ràkeresni egy névre és olvashatsz egy csomó SAJAT tapasztalatot.

Anno az én orvosom màr nem vàllalt terhesgondozàsra sem új kismamàkat, mert annyi volt neki, hogy érezte, hogy sok és nem bir el ennyit. Egyéb dolgokkal lehetett hozzà menni magànba, terhesgondozasra meg volt egy köre. Szerintem màr ez sokat elàrul egy orvosról, meg a soktucat jó vélemény.

2023. jan. 2. 09:22
 53/87 anonim ***** válasza:
72%

Mikor én szültem, nem volt fogadott senkim, a szobatársamnak igen, és beszaladgált hozzá az orvos meg a szülésznő is a gyerekágyas osztályra.

Tehát a SAJÁT munkahelyüket elhagyva rohantak a fizetős pácienshez, akik meg épp ott voltak, ahol nekik is lenni kellett volna, meg kit érdekel.

Igazán korrekt, etikus, Hippokratész meg ilyenek.

2023. jan. 2. 09:31
 54/87 anonim ***** válasza:
71%

"őőő, aki nem volt elégedett, az mégis miért fizetett? Fizetni, utólag kell, ha meg vagy elégedve."

Ööö, mert nem tudta, hogy"nem elégedett"?

Sztárszülész cseszte el az életemet és a gyerekemét.

Mindenki aszissztált neki. A zárójelentésből minden fontos kimaradt.

Akkor és ott azt hitették el, hogy az "orvosdoktorúr" megmentette az életünket. Boldogan tömködtük a zsebét, hogy élünk.

Hetekkel később derült ki, hogy a gyerek kampec, durva oxigénhiányt szenvedhetett (azért feltételes, mert papír nem bizonyítja, hogy a szüléskor), azóta katasztrófa az életünk.

Az már igazán mellékes, hogy 10 éve nincs normális nemi életem, mert annyira tönkrement nálam is minden a megye legjobbnak mondott orvosa miatt.

2023. jan. 2. 09:34
 55/87 anonim ***** válasza:
100%
Utolso nagyon sajnalom. Mi lett a gyerekkel? Milyen allapotban van? Szulesnel elakadt?
2023. jan. 2. 09:37
 56/87 anonim ***** válasza:
81%
54-es, ez borzasztó, nagyon sajnálom. Ez a kiszolgáltatottság rettenetes az egész rendszerben, hogy az ember tényleg nem tudja, kiben bízhat, és sajnos nagyon sok tapasztalat azt mutatja, hogy legjobb, ha senkiben se. Valahogy sokkal átláthatóbbá kéne tenni :(
2023. jan. 2. 09:40
 57/87 anonim ***** válasza:
75%

Erről még csak annyit, hogy agyon ajnározott nőgyógyász vágta meg egy baba arcát itt pl császárnál.

Meg egy másik, nem vett észre egy méhen kívüli terhességet, hazaküldte az illetőt, hogy a "hormonoktól fáj a hasa".

2023. jan. 2. 09:42
 58/87 anonim ***** válasza:
94%
A hálapénz ilyan volt a szülészeteken, mint a fogamzásgatló a PCOS-esnek. A tüneteket, hogy beteg, elfedi, de attól még beteg. Ez, hogy simán csak nem adható pénz, nem oldódott meg semmi, sőt, még durvább a helyzet, de a kormány verheti a mellét, hogy nilyen ügyesen megoldott mindent. Köszi, nagyobb a káosz, mint valaha. Ezzel együtt ellene vagyok a hálapénznek, nem az a megoldás.
2023. jan. 2. 09:57
 59/87 A kérdező kommentje:

54, nagyon sajnálom, de hála istennek, ez nagyon kis százalék. Amelyik nem ér be, meg tolja beléd az oxit, arról te is tudhatod, hogy kedd délután 4kor mi a baja, mikor te is mindig kedden este jártál hozzá a magánba. Én az ilyenekre gondoltam, hogy nem kell fizetni.

43, azt hiszem te írtad, hogy megoldják. Hogy? Azt olvastam, vezetve van, kihez jársz magánba, és az a közeledbe se mehet szüléskor...

2023. jan. 2. 10:45
 60/87 anonim ***** válasza:
48%

Tudod mire jó a te szeretett hálapénzed? Hogy a nagy választott orvosod nyájasan nyalogassa a kis popód, amíg ki nem fizeted a tarifát. Tisztelet a kivételnek. Amelyik tisztességes, az plusz pénz nélkül is normálisan végzi a munkáját. Akarom mondani a hivatását. Mire én terhes lettem már pont megszűnt ez a rendszer, és örültem is neki. Bánjanak csak mindenkivel egyformán. Aki meg nem képes jól végezni a munkáját, azt meg a kollégáiknak illene kiközösíteni, de ez már egy másik téma.

Amúgy lenne/lett volna pénzem magán kórházban szülni, de a havi 100ezer Ft TB mellett eszemben sem volt. Bakker, nehogy már azért keressen valaki nem kevés pénzt, hogy hajlandó megjelenni a munkahelyén. Ennél azért kicsit többet kéne elvárni tőlük, nem még feketén megtömni a zsebüket azért, hogy ne törölje ki veled a seggét. Megjegyzem, anyagiasék így is úgy is azon fognak röhögni cigi szünetben, hogy hogy visítottál szülés közben.

2023. jan. 2. 11:48
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!