Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy kivitelezhető a hálapénz...

Hogy kivitelezhető a hálapénz megszűntetése?És eddig miért nem szüntették meg?

Figyelt kérdés
Ugye van most ez az áttörő hír,hogy az orvos fizetéseket megduplázzák és (elméletileg) eltörlik a hálapénzeket,ez mind szép és jó,de hogy a francba lehet azt eltörölni?Ha valaki adni akar úgyis ad,nem?Ha meg ennyire könnyű eltörölni,akkor eddig miért nem törölték el,hisz elméletileg szabályellenes,nem?

2020. okt. 3. 14:46
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
86%

Azért nem lett megszüntetve, mert nagyon erős orvosi lobby van mögötte. A probléma az, hogy nem tudsz velük mit kezdeni, mert hálapénz nélkül ezek felmondanának egyből. Felmondanak akkor meg nem marad munkaerő az állami egészségügyben, ezzel szívunk most.

Azzal nem kell jönni, hogy "jaj, azért kell nekik hálapénz, mert nem kapnak elég fizetést". Mások ennyit se kapnak, ráadásul régen amikor régen nagyon jónak számított a fizetésük ugyanúgy nagyon sokuk hálapénzt kért el.

2020. okt. 3. 15:01
 2/24 anonim ***** válasza:
85%
Én nagyon remélem, hogy sikerül, mindenesetre.
2020. okt. 3. 15:11
 3/24 anonim ***** válasza:
87%

Elárulom...ÉN,soha,semmilyen esetben (műtét,születés,kórházi ellátás) nem adtam sem orvosnak,sem nővérnek semmit. értsd:virágot,kávét...stb sem.

A kórteremben/osztályon máshogyan cselekvő betegtársak, SEMMILYEN plusz ellátást,és törődést nem kaptak ezen felül.

Magánklinikára nem volt pénz.

2020. okt. 3. 15:12
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
A halapenztol nem lesznek masmilyenek az ápólók, mint amilyenek: amelyik lelkiismeretesen végzi a munkáját, az halapenz nélkül is lelkiismeretes, amelyik meg goromba, az halapenzzel a zsebében sem tud kibujni a bőréből.
2020. okt. 3. 15:24
 5/24 anonim ***** válasza:
57%
Fizetes havi 200. Halapenz havi 2 milla. Dupla fizetes havi 400. Szerinted majd ezek utan nem fognak elfogadni?
2020. okt. 3. 15:32
 6/24 anonim ***** válasza:
81%
Büntetés is kilátásba lett helyezve. Eddig nem volt.
2020. okt. 3. 15:35
 7/24 anonim ***** válasza:
63%
Ez csak a szokásos maszlag. Nem lesz jelentős emelés és a hálapénz sem fog mindenütt megszűnni.A magán kórházakban a személyzet fizetése magas, a beteg nem ad ugyan hálapénzt, de többszörösét fizeti a vizsgálatért/kezelésért, mint amennyi hálapénzt adna..
2020. okt. 3. 15:42
 8/24 anonim ***** válasza:
70%
5-ös. Nagyon kevés orvos kap milliókat hálapénz címén. Sok nem kap egy fillért sem.
2020. okt. 3. 15:44
 9/24 A kérdező kommentje:

5#

Nekem van nem egy főorvos a környezetemben és kb nettó 350-et keresnek,de egy adjunktus és szakorvos is jóval 250 felett,az a 200.000 szerintem túlzás,pláne úgy hogy rengeteget kasználnak egy ügyelettel...

2020. okt. 3. 15:47
 10/24 anonim ***** válasza:
91%
Aki adni akar adni is fog de nem lesz olyan, mint ami most megy legtöbb helyen, hogy az orvos megmondja hogy 100 ezer lesz különben nem fogja megcsinálni.
2020. okt. 3. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!