Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Beszólnak a kórházban, ha...

Beszólnak a kórházban, ha próbálok csinos lenni a szülés utáni napokban?

Figyelt kérdés
Értem ezalatt, hogy reggel feltennék egy gyors sminket (10-15 perc, egy kis alapozó/CC krém, korrektor+púder, bronzosító és a szememre valami szín, a számra egy diszkrétebb rúzs, a szemöldökömet, szempillámat kozmetikus szokta csinálni). Plusz a hajam gyorsan zsírosodik, 2 naponta megmosom, beszárítom és ez azért egy hosszabb folyamat (30-40 perc). Ha ezt szeretném a kórházban megcsinálni legalább egyszer, addig a nővérkéket megkérhetem, hogy figyeljenek a babára?

#baba #újszülött #szülés utáni napok
2019. okt. 11. 22:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/79 anonim ***** válasza:
90%

Szia kérdező,

Most tényleg minden rosszindulat nélkül, csak pár dolog, amire szerintem nem készültél fel. Amik a te testedre vonatkoznak: A szülés után (császár után is) vérzel odalent. Vérzel és fáj is. Nehezen tudod a dolgod (a kisdolgot is) elvégezni, fura érzés minden. A szüléskor izzadt és piszkos leszel, ezt le szeretnéd mosni, de az is legalább 5 perc, hogy a kozmetikumok minimumát (szappan, fogkefe, szivacs, wc ülőke takaró, wc papír, törölköző) elő tudd venni és eljuss odáig, hogy ok, akkor most talán megfürdök. És esetleg fogat is mosok. Ekkor lehet, hogy egy fél perces szemhéjtusra lenne idő, de erőd nem biztos, hogy lesz. Ha ezalatt hajat mostál, vizesen lóg, de közben fáradt lettél és bizonytalan, hogy mennyi idő telt el. Hajat a babák miatt sem biztos, hogy mersz szárítani. Ha sír, nem az hogy nyakig szappanosan nem akarsz kiszaladni, hanem lehet, hogy járni se tudsz rendesen. Aztán le kell ülnöd, mert fáj és elfáradsz.

A baba oldaláról:

Picik még, sokat sírnak és ők se tudják miért, de te most fogod őt megismerni. Kis drága, kézben akar lenni, minél több anya illatot, anya érintést, bújást kér, és a smink az minden csak nem olyan amit a pici arca igényel, mert hozzád ér, az illata neki nem kellemes.

Nem az van, hogy nincs idő a kórházban,részletekben 60 perc, hogy rendbe tedd magad, de nem fogod tudni megcsinálni, egyszerűen nem lesz prioritás, ha végre van egyben 30 perc akár, amit nem babával, szoptatással, wcvel, fürdéssel, pelus cserével, látogatókkal -beszélgetéssel, orvosi vizittel, evéssel töltesz, akkor nagyon boldogan fogsz az ágyba dőlni pici relaxálásra.

Vigyél egy zsebtükröt, egy szemhéj tust, semmi alapozót és egyéb kenőcsöt, egx fésűt, olyan hajbavalot amivel a 3 napot ki fogod húzni akár, és mégsem nézel ki igénytelenül. Ez kompromisszum, de próbálj meg hozzászokni, sok lesz még később. Nemcsak ilyen okokból. És nem bántani akarlak. Csak annyit láttam, hogy sok választ írtak, amiből sejtem sajnos, hogy kaphattál hideget-meleget. De nem olvastam el őket. Nekem ez volt, amit tanácsként neked szántam. Minden jót és egészséget kívánok :)

2019. okt. 23. 16:25
 72/79 anonim ***** válasza:
15%
A kérdésre a válasz:Igen,beszólnak. De téged ne érdekeljen. Vedd bóknak, irigyek. Sok boldogságot!
2019. okt. 23. 23:32
 73/79 anonim ***** válasza:
100%
ha ezekhez lesz erőd akkor csináld nyugodtan :) nekem hosszú hajam van, ha nem vasalom ki nem áll sehogy ezért minden reggelt ezzel kezdek, de szülés után a kórházban leszartam, jobban foglalkoztatott az, h hogyan keljek fel az ágyból vagy üljek xD
2019. okt. 24. 07:22
 74/79 anonim ***** válasza:
100%
Na mi újság Kérdező? Sikerült a terved? Azóta ez már a második csütörtök, hogy írtad, hogy jelentkezel a fejleményekkel.:)
2019. okt. 24. 07:38
 75/79 anonim ***** válasza:
0%
Ne foglalkozz senkivel nem érdemes,ha beszólnak,irigykednek megkeseredett emberek.Sajna ez az oldal nem olyan mint régen,itt már nem segítenek csak bántanak.Meg a szokásos nagy magyar helyesírók nekem ők tetszenek a legjobban javítgatnak.😂😂😂Menjetek tanárnak ott éljétek ki magatok!Én is szűltem császárral nem hagytam el magam túl éled te is azt a 3-4napot aztán itthon minden jó lesz.Kitartás!!!
2019. okt. 28. 14:57
 76/79 anonim ***** válasza:
Na sikerült csinosnak lenned szülés után?
2019. okt. 28. 22:21
 77/79 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem rájött arra amit végig beszéltünk neki. 5 perce sincs nyugalomban. Ha meg szabad akkor épp alszik és nincs ideje gyakorizni meg sminkelgetni.
2019. okt. 30. 10:53
 78/79 anonim ***** válasza:
Na, elég csinos vagy? Jól eltüntél.
2019. dec. 29. 14:55
 79/79 anonim ***** válasza:
100%

Kitiltották, de mindenesetre megszűnt a fiókja. Nem lehet neki privát üzenetet küldeni. Szóval már nem fog válaszolni.

Szerintem egyébként egy tipikus provokatív troll volt.

2019. dec. 29. 15:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!