Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Beszólnak a kórházban, ha...

Beszólnak a kórházban, ha próbálok csinos lenni a szülés utáni napokban?

Figyelt kérdés
Értem ezalatt, hogy reggel feltennék egy gyors sminket (10-15 perc, egy kis alapozó/CC krém, korrektor+púder, bronzosító és a szememre valami szín, a számra egy diszkrétebb rúzs, a szemöldökömet, szempillámat kozmetikus szokta csinálni). Plusz a hajam gyorsan zsírosodik, 2 naponta megmosom, beszárítom és ez azért egy hosszabb folyamat (30-40 perc). Ha ezt szeretném a kórházban megcsinálni legalább egyszer, addig a nővérkéket megkérhetem, hogy figyeljenek a babára?

#baba #újszülött #szülés utáni napok
2019. okt. 11. 22:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/79 anonim ***** válasza:
87%
10-15 perced biztosan lesz, de minek? Nekem eszembe sem jutott szülés után még fésülködni sem, egész nap vagy a babámat csodáltam/lestem/fogtam/simogattam, vagy szenvedtem, mert köhögéskor úgy fájt a császármetszés, hogy döglöttem bele.
2019. okt. 13. 18:45
 62/79 anonim ***** válasza:
28%
Nem szültem, így egy jó barátnőm esetét tudom elmondani: az első gyermeke születésekor, rögtön a szülés után láttam fotót róla és a babáról: haja megmosva, belőve, finom smink, tökéletes manikűr. Ő Németországban szült, nem tudom, milyenek ott a kórházi viszonyok, sima állami kórház egy kisvárosban. Azóta van még két gyereke (ikrek), már mind iskolások. Soha nem láttam úgy se a szülések előtt, se utána, hogy ne tökéletesen nézzen ki, minden erőlködés nélkül. Ő orosz származású, nekik elég fontos a külső szerintem. A kicsik két éves kora óta dolgozik, mindig csinos, nem hízott el, igényes, nagyon szuperül neveli a gyerekeit, akik okosak, jó fejek, egészséges lelkületűek. Pedig elég aktív gyerkőcök, le lehet velük fáradni. Mondjuk ő mindig ilyen volt, el nem tudtam volna képzelni, hogy trampli lesz, és nem is lett, az ikerszülés után se. Én se tudom elképzelni, hogy lepukkantan nézzek ki. Ha kell, éjjel is megcsinálom a körmöm most is és szerintem gyerek mellett is ezt tenném. Attól függ, ki hogy érzi jól magát. Szerintem az anyaságnak nem fokmérője az a fajta áldozathozatal, ami azt mutatja, hogy nincs időm magamra, mert a gyerek az első. Anyámat se láttam soha életemben smink nélkül vagy mackóban, a csecsemőkori képeimen is full sminkben, frizurában feszít, otthon is magas sarkúban nyomta. Köszönöm, mindent megkaptam tőle, ami szükséges a kiegyensúlyozott, boldog élethez, pedig nem volt egyszerű velem, hasfájós voltam és éjszakákat virrasztottak mellettem az asztmám miatt. Munka után rohant haza, rengeteget foglalkozott velem, szuperül ellátta a háztartást, és soha az életben nem láttam lepukkantan. Én örülök, hogy anyukám egy csinos, harmonikus, kedves nö. Nem tudom, mikor csinálta, talán éjszaka, kora reggel, ahogy én. Persze mindegyik itt említett nőnek olyan társa van, aki szintén kiveszi a részét a közös életből. Szerintem akkor boldog a baba, ha az anya is az. Ha valakinek fontos a külseje a boldogságához, szerintem a gyereknek is jobb, ha szán erre időt. A kérdezőnek és minden anyukának jó egészséget, sok boldogságot!
2019. okt. 13. 20:55
 63/79 anonim ***** válasza:
90%

62 a válaszod nem releváns. Nulla saját tapasztalatod van. Arról meg inkább nem is írok, hogy vajon számodra miért lepukkant az aki otthon melegítőben van, smink nélkül? Te magad írtad, hogy az anyaság fokmérője nem ez.

Mi van ha én meg így érzem jól magam? Attól, hogy egy anyuka nem teljes díszben van otthon még nem lesz igénytelen. Nagyon más felé vitted a témát. Ugyanis senki nem arról beszélt hogy rossz anya lenne az aki szeret es jut is ideje sminkelni. Hanem hogy szülés után azért keveseknek fontos ez, mert kb örültünk, hogy élünk. De nincs baj azzal ha valakinek ez fontos. A baj azzal van, hogy ő ezért akarja egy órára lepasszolni a gyereket. Es még azt is leírja, hogy bár a férje bent alszik a kórházban de nem mer majd egyedül maradni a babával. Szóval két szülőből kettő a lepasszolas mellett van. Vajon ha hazamennek a kórházból ki fog rá vigyázni ilyenkor, abban az egy órában amit a kérdező írt. (haj 40 perc, smink 15)

2019. okt. 13. 21:21
 64/79 anonim ***** válasza:
92%
Mindent elmond az, ha valaki szerint az számít jó anyának, ha meg vannak csinálva a körmei, be van lőve a haja és kisestélyiben van otthon is full sminkben. Ez már egy színt...
2019. okt. 13. 21:36
 65/79 anonim ***** válasza:
20%
Szia! En mar voltam szülni nyaron 38 fok volt es több kismam megmosta a hajat a bentlet alatt. En is vittem sminkcuccot első nap nem foglalkoztam vele, mert hulla voltam utana kb 3 perces sminket összedobtam de nekem itthon is csak 5 perc.vip szobaban voltam egyedül meg is meg tudtam oldani. A csecsemős nőverek nagyon kedvesek voltak senkit nem erdekelt ki hogy nez ki van-e müszempillaja vagy sem, de sok kínai kismama is volt velük is vegtelen türelemmel bantak. Amugy nekem erre szüles előtt is volt igenyem hajat mostam a fajasok közt otthon borotvalkoztam feldobtam egy pici sminket pedig mire a korhazba ertünk 5 ujjnyira voltam nyitva.
2019. okt. 14. 13:40
 66/79 anonim ***** válasza:
22%

Csak magadra hallgass. Nekem is olyan alap a smink, mint pl. a fogmosás. Egyikről sem fogok lemondani. 2 perc az egész. A begyepesedett emberekre ne hallgass. Én igyekszem mindig jól kinézni, másnak is ott lenne a lehetőség, egy egyszerű szemceruza is csodákat tesz 10 másodperc alatt :)

És akkor jönnek a válaszok, hogy na fogadjunk nincs gyereked, mert gyerek mellett nincs idő semmire. Igen, ilyen hozzáállással persze hogy nincs. Utána meg zokon esik, ha a férj lelép egy igényes nővel, mi? :)

Attól, hogy anyává válik valaki, még NŐ marad, csak sokan ezt elfelejtik.

2019. okt. 15. 13:35
 67/79 anonim ***** válasza:
85%

66 te is fordítva ülsz a lovon. Nem értitek hogy nem az a baj, ha valaki szeret sminkelni? Igazából azt nem értem miért hiszed igényesebbnek magad nálam (vagy bárki másnál, aki nem használ sminket)? Aki ilyen elvakult az azt hiszi hogy mi nem mosunk hajat? Nem fürdünk, nem mosunk fogat? Nem gyantázunk? Stb

Tökéletesen elégedett vagyok az arcommal 31 évesen is és nem érzem a smink hiányát. Ha van valami alkalom akkor én is sminkelek, de nekem ennyi elég. Nem hiszem hogy ettől lennék igénytelen. De ha te ezt hiszed, az nem az én bizonyítványom.

Továbbra sem azért lett kiröhögve a kérdező mert fontos neki a smink. Hanem a mikor és a hogyan miatt.

Az hogy otthon van-e időd sminkelni, az már teljesen más lapra tartozik. Az én fiam mellett az első 4 hónapban a legrutinosabbnak se lett volna rá ideje. Utána és azóta persze lenne rá időm ha akarnám, azóta nálunk is letisztultabbak a dolgok. De ezt ne hasonlítsuk ahhoz, hogy milyen ha kitolnak a szülőszobáról.

2019. okt. 15. 14:35
 68/79 anonim ***** válasza:
11%
Kedves 63-as és 64-es válaszoló! Oké, hős anyák vagytok, de azért a gyereketeknek ne segítsetek a magyar háziban, általános isiben se. Szövegértés: 1. Még szerencse, hogy a szülést semmilyen képességhez nem kötik.
2019. okt. 16. 22:09
 69/79 anonim ***** válasza:
67%
A válaszomat az egyik előttem válaszolónak szántam, nem a kérdezőnek, rajtad kívül szerintem mindenki megértette ezt. Nem zavar a stílusod, ezzel mindent elmondtál magadról.
2019. okt. 16. 22:48
 70/79 anonim ***** válasza:
17%
Na kérdező, mi újság?
2019. okt. 19. 13:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!