Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Beszólnak a kórházban, ha...

Beszólnak a kórházban, ha próbálok csinos lenni a szülés utáni napokban?

Figyelt kérdés
Értem ezalatt, hogy reggel feltennék egy gyors sminket (10-15 perc, egy kis alapozó/CC krém, korrektor+púder, bronzosító és a szememre valami szín, a számra egy diszkrétebb rúzs, a szemöldökömet, szempillámat kozmetikus szokta csinálni). Plusz a hajam gyorsan zsírosodik, 2 naponta megmosom, beszárítom és ez azért egy hosszabb folyamat (30-40 perc). Ha ezt szeretném a kórházban megcsinálni legalább egyszer, addig a nővérkéket megkérhetem, hogy figyeljenek a babára?

#baba #újszülött #szülés utáni napok
2019. okt. 11. 22:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/79 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te voltál már kórházban? Nagyon naív vagy, ahogy a nővérek munkájáról beszélsz. Sztem ők túlterheltebbek annál, mint hogy rájuk bízd a babát, amíg hajat mosol. De biztos vannak olyan kórházak, ahol nem egész nap veled van a baba.
2019. okt. 11. 23:18
 22/79 anonim ***** válasza:
100%
Hű. Én nem sminkelek. Voltak szobatársaim. Ha tusoltam, szóltak be, hogy sír. Vagy ha ettem, vigyázott addig s mikor ő ment addig én. Tök jól elboldogultunk. De sminkelni egyikünknek se volt igénye. Pont le volt tojva ki mit gondol, de ha neked igenyed ez, a férjed, míg alszik, őrzi az álmát. 😉
2019. okt. 11. 23:21
 23/79 anonim ***** válasza:
98%
Öcsém... még hogy smink szülés után 😂😂 örülj ha tudsz aludni egybe 3 órát:D
 24/79 anonim ***** válasza:
98%

Először azt hittem, hogy valami vicc,de a kommenteidből látom, hogy nem. Te ezt halálosan komolyan gondolod, ami durva.

Nem az a baj, hogy adsz magadra, én is adok, sosem vagyok lepukkant, sem igénytelen, de a kórházi napok nem arról szólnak, hogy talpig placcban babázzál, hanem arról, hogy regenerálódj, ismerkedj a babával és nem lepasszold már az első napjaiban x időre. Hidd el, hogy a kórházi dolgozók sem fognak örömködni, ha emiatt passzolod le.

Amúgy sem kell 2 naponta hajat mosni, azzal csak tönketeszed.

Engem láttak már smink nélkül a közeli rokonaim, nekik a szülés után nem az a lényeg, hogy nyakig 6 kg sminkben fogadjam őket.

Ez egy kórházba nem való, akárhogy is jössz itt a menő dumáddal, abban a pár napban nem a cc krém meg a rúzs a fontos.

25/79 anonim ***** válasza:
100%
Anyukád biztos nem fog félni, hogy nem tudja majd megnyugtatni. Majd mosol hajat akkor, ha éppen ő van bent.
 26/79 A kérdező kommentje:

Ezt én nem mások miatt teszem, hanem magam miatt. A férjem, anyukám, barátnőim láttak már smink nélkül, nem nagy szám. De én úgy érzem jól magam, ha örülök, ha a tükörbe nézek, mert nem egy sápadt, karikás szemű valaki néz vissza rám.

Tudom ez sokaknak nevetséges, de nem hiszem, hogy egy ártatlan kérdés miatt így nekem kellett volna támadni. Éljen az elfogadás! Remélem azért a gyerekeiteknek nem azt tanítjátok majd, hogyan szóljanak jól oda a másiknak.

A normális válaszokat köszönöm, csütörtökön jelentkezem akkor a fejleményekkel. További szép hétvégét nektek!

2019. okt. 11. 23:28
 27/79 anonim ***** válasza:
98%
Dehogy komoly kérdés, full troll. Nem akar kirohangálni a zuhany alól... :)
2019. okt. 11. 23:33
 28/79 anonim ***** válasza:
98%
Ez most komoly? Én is napi szinten sminkelek, de a szülés után az lett volna az utolsó gondolatom. Örültem ha 1 órát tudtam aludni. Egyébként amíg elvitték a babát fürdetni, mérni addig volt időm letusolni és hajat mosni ha kész voltam mentem a babáért.
2019. okt. 11. 23:36
 29/79 anonim ***** válasza:
92%

10-15 perced nem lesz. Jó esetben le tudsz zuhizni amíg alszik. Rosszabbak felébred és végig sírja.

A csecsemősöm nem fognak rá vigyázni. Nálunk a szobatársam császárok volt. Mozdulni se nagyon akart. Mikor már kB 2 órája sírt éjszaka szegény, mert éhes volt, akkor vitték el, hogy megetessék. De akkor se túl szívesen.

Nálunk a fürdetés is a szobában volt, akkor se vitték el.

Amúgy egy kissé gyorsabb smink belefér hét. Én sminkeltem a kórházban. Nagyon szőke vagyok. Gyorsan kihúztam a szemöldököm meg a szempillák,hogy "legyen". Ennyi nekem belefér, de ez max 2 perc.

Az én kisfiam az első kB 4 hétben jóformán addig nem lehetett letenni, amíg pisiltem. 5 perc zuhany már sok volt, hiába igyekezett a férjem mindenhogy elszórakoztatni. Szóval 15 perces sminkre ne nagyon számíts. Ha esetleg császárok leszel, akkor még rosszabb lesz, mert mozdulni is alig bírsz majd.

2019. okt. 11. 23:57
 30/79 anonim ***** válasza:
78%
Rám azért rám szóltak mert nem haloinget húztam hanem tunikat meg leggingst.. De egy próbát meger, de nek ehhez nem lett volna lelkierom. Jó babázast!
2019. okt. 12. 06:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!