Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Beszólnak a kórházban, ha...

Beszólnak a kórházban, ha próbálok csinos lenni a szülés utáni napokban?

Figyelt kérdés
Értem ezalatt, hogy reggel feltennék egy gyors sminket (10-15 perc, egy kis alapozó/CC krém, korrektor+púder, bronzosító és a szememre valami szín, a számra egy diszkrétebb rúzs, a szemöldökömet, szempillámat kozmetikus szokta csinálni). Plusz a hajam gyorsan zsírosodik, 2 naponta megmosom, beszárítom és ez azért egy hosszabb folyamat (30-40 perc). Ha ezt szeretném a kórházban megcsinálni legalább egyszer, addig a nővérkéket megkérhetem, hogy figyeljenek a babára?

#baba #újszülött #szülés utáni napok
2019. okt. 11. 22:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/79 anonim ***** válasza:
84%
38-as vagyok. Szerintem töröltek 2 választ,mert amikor idéztem akkor még 31-es volt,mostmeg már 29-es,amire még mindig kíváncsi vagyok és nem a kérdezőt védem. De írjátok már le, mert itt sokan erre utaltok, hogy miért ne lenne 15 perce egy anyának a kisbabája mellett? Akár még több is. Mit jelent ez, hogy 5 percig nincs el pl.az apjával vagy akár egyedül? Mi történik 5 perc után? Nem értem!
2019. okt. 12. 12:53
 52/79 anonim ***** válasza:
38%
Nem olvastam végig, inkább a kérdésre válaszolnék. Lesz időd sminkelni ugyanis nappal is fog aludni babód. A legtöbb kórházban a babával vagy egy szobában. Ha alszik akkor ki tudsz menni WC-re, sminkelni stb. Nálunk nem engedték be a látogatókat, csak üveg ajtón keresztül figyelhették a picit. Viszont itt 2-3-4 ágyas szobák voltak, tehát a szobatársadnak szólhatsz hogy figyeljen a pici re. Ha fürdetés van, akkor elviszik a picikét, valamint nálunk napi szinten voltak vizsgálatok, akkor is elvitték a picit, ilyenkor mindig van időd magadra is. Nekem non-stop sírós, éhes babám volt (és nem volt szobatársam) így volt olyan hogy a nővér vigyázott a pici re hogy tudjak normálisan ebédelni. Szóval vannak segítőkész nővérek is bár ahogy írtam is valószínűleg lesz időd amúgy is ilyenekre csak neked kell a babához igazodni, ezt úgy értem hogy ne te döntsd el hogy reggel felkelsz és sminkelsz hanem majd ha a baba alszik sminkelsz.
2019. okt. 12. 13:19
 53/79 anonim ***** válasza:
100%
#12:53, az, hogy úgy ordít, mint akit nyúznak, szinte őrjöng. És nem mindenkinek fér bele, hogy a babáját még 5-10 percig vagy tovább ordíttassa... Vannak ilyen nehéz babák, az enyém semennyit nem volt el egyedül, nem lehetett lerakni, az első pár hónapban még az sem volt elég neki, hogy ölben volt, sétálgatni kellett vele, különben torkaszakadtából üvöltött, mint a sakál. Már a kórházban a csecsemősök is kiakadtak rajta, pedig ők nyilván sokat láttak már. Ez nem olyan, mint a 2-3 éves hisztije, egész más dolog. Enni nem lehetett tőle rendesen, nemhogy bármi mást csinálni. Nem olyan ritka ez, csak sok anya inkább hallgat róla, mert különben nem elég baja van, még megkapja azt is, hogy biztos ő rontotta el vagy miatta olyan...
2019. okt. 12. 13:26
 54/79 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, ez manapság már elég ritka. Ahol én szültem, ott a megszületése utáni mérés és öltöztetés kivételével soha nem vitték el a gyereket tőlem. Még első éjszaka sem adhattam volna le (bár nem is akartam), pedig hajnali kettőkor toltak le az osztályra, éjfélkor született és akkor már harmadik napja voltam ébren és azt hittem, meghalok a fáradtságtól. Igen, persze napközben is alszik. De akkor örülsz, hogy végre le tudsz ülni normálisan kajálni, ki tudsz menni mosdóba betétet cserélni, le tudsz gyorsan zuhanyozni miközben ömlik belőled a vér és a gátmetszéstől a küszöböt nem tudod átlépni. Gyorsan megmosod a fogad, egy villámgyors fésülködés, átöltözés, és állhatsz máris neki mellet szívni, közben jönnek persze látogatók, kell vinni a gyereket fürdésre, kibattyogsz fájdalomcsillapítóért a recepcióra. Én is vittem egyébként egy alap készletet (púder, szemceruza, spirál, korrektor), nyilván sejtettem hogy nem lesz rá sem idő sem kedv, de az ott-tartózkodásom 5 napja alatt nulla, azaz nulla alkalommal jutott egyáltalán eszembe, nem hogy komolyan is gondolkoztam volna róla.
2019. okt. 12. 13:40
 55/79 anonim ***** válasza:
100%
#53-as válaszolónak szántam.
2019. okt. 12. 13:49
 56/79 anonim ***** válasza:
100%

Szülés után örülsz, ha nem ájulsz el a vérveszteségtől a zuhanyzóban. Egyik szoptatás éri a másikat, közben fejni a tejet mert begyullad a melled, közben jönnek a látogatók, Te még nem ettél, nem is fésülködtél, a csecsemősök meg hozzák a babát, hogy szoptass, mert keveset hizik. Es ez otthon sem lesz másképp. Örülsz, ha hajatmosol es nem lesz rajtad egész nap pizsi.

A magánklinikákon jo pénzért kényelemben lehetsz, úgy ahogy Te szeretnéd.

2019. okt. 12. 16:03
 57/79 anonim ***** válasza:
100%

56os nak teljesen igaza van!

Most szültem 2 hete spontán gátmetszéssel 4 kilós babócàt ( első baba ) nagy volt a gátsebem amíg bent voltam örültem feltudtam kelni annyira fájt, ömlött belőlem a vér húzta a cérna a sebet kegyetlen volt. Plusz sok vért veszitettem ott voltam hogy kapok vért. Sőt most 2 hét után is nagy szó ha elmegyek hajatmosni hozzáteszem előtte mindig mindennap mostam 😀😀😀... De hátha neked könnyebb lesz! :)

2019. okt. 12. 17:04
 58/79 anonim ***** válasza:
100%

51es. Én írtam, hogy alig volt 5 percem zuhanyozni. Hogy miért? Mert úgy üvöltött, mint akit nyúznak. Nem szimplán sírt, hanem toporzékolt. 3-4perc után szinte levegőt se kapott, annyira sírt, hogy már lilult el. Én sem így terveztem, de ez jutott. Én se bírom hallgatni, hogy sír, a férjem meg még annyira se bírta.

Nyilván, ha neked nem volt ilyen babád, nehéz ezt megérteni.

Egyébként lassan 3 hónapos. Ma már simán lehet mellette csinálni a házimunkát, fürdeni egy nagyot, stb. Szépen elnézelődik, kalimpál, eszegeti a kezét. De az eleje nem ilyen volt

2019. okt. 12. 18:38
 59/79 anonim ***** válasza:
25%
Ket gyereket szultem termeszetesen, az egyiket hosszu vajudassal, a masikat gyorsabban, de mindketto brutalis volt. DE: a korhazban igenis minden reggel hajat mostam, ez nalam max 10perc. (van akinek nem bir ki tobb napot a haja, mert pl vekonyszalu). Minden reggel feldobtam egy 5-10 perces sminket. Korrektor, spiral, ilyesmi. Nem haloingben lezengtem, vittem be kenyelmes rendes ruhat. Igen, szules utani reggel is. Hajnali fel 4-kor megszultem, a baba vegig velem volt, a reggeli vizit elott haj megmosva, lehelletnyi smink feldobva. Privat szobaban voltam, egyedul. A furdo ajtajat nyitvahagytam. Aki szult mar tudja, hogy az ujszulottek nagyjabol allandoan alszanak, foleg delelott. Nehogymar ne legyen 10 perce valakinek ezekre. Engem az dobbentett le, hogy a legtobb anyuka zsiros hajjal, magat teljesen elhagyva jart-kelt a korhazban. Ha valaki erot vesz magan, a felepules is gyorsabb lesz. Es igen, azota is minden reggel hajatmosok itthon 2 gyerekkel (2.5 eves, 2 honapos), es minimal sminket feldobok mielott elindul a nap. Egyik se lesz ettol lelkiserult. Nem sok idom jut magamra ez teny, de azert 10 perc mindig van. Sot alvasidoben tornazom is...kedves kerdezo, nyugodj meg, lesz ezekre idod. Es senki se fog kinezni, de azert ne partysminket tegyel fel:)
2019. okt. 12. 21:16
 60/79 anonim ***** válasza:
23%
Figyelj mire visszatér annyira az erőd, hogy sminkelni/hajat mosni tudj, már haza is mehettek a kórházból
2019. okt. 12. 21:52
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!