Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Holnap lesz 3hetes a babám,...

Holnap lesz 3hetes a babám, és pár napja alig tudom szoptatni. :- ( Volt valaki hasonló cipőben?

Figyelt kérdés
Folyton feszeng, kiköpi a cicit, újra vissza, rángatja a fejét, mint mikor keres. Már nem alszik el szopi után, nehéz megnyugtatni. Pocakfájásra gondoltunk, de minden evésnél?? Sokszor olyan mintha éhes maradna, bár síráson kivül ennek nem sok jele. Olyan érzésem van h egyre kevesebbet eszik (csak bimbóvédővel tudok szoptatni, máshogy nem veszi el sajnos). Lehet ez a fejlődési ugrás, gyakrabban kéne szopiztatnom? De ha éhes akkor nem nyugodna el nem? Attól rettegek, h nem ismerem fel az igényét és elapad a tejem. :-(

2014. febr. 9. 11:06
1 2 3 4 5 6 7
 61/66 A kérdező kommentje:
Felém néz, de a keze a szája mellett, és erösen tartja is... :-) nem lóg neki. Ha sikerül beszuszakolni, akkor már a vége feke érzem hogy néha hozzám ér. Szerintem még nem simogat ő. 4 hetesen még nem akaratlagos a mozgás, ha jól tudom.
2014. febr. 15. 19:24
 62/66 anonim ***** válasza:
Persze, h nem:-) Csak olyan erzes azert irtam.
2014. febr. 15. 20:21
 63/66 A kérdező kommentje:

Na megvolt az orvos is. Kissé még feszes tónusok. :(

A döntve szopi nem akar működni. Egyszer egyszer igen, de ma is pl folyik ki a tej(ja ez továbbra is mindig) és lerántja a fejét, az egész arca csupa tej, sír bele a mellembe :( Ezt leginkább hajnalban szokta, arra tippeltem fáradt, de lehet most is az...

Próbáltam védő nélkül, el is vette egy két percre aztán mint aki rájött hogy valami nem ok, kiköpdöste, majd kereste, hiába volt a szájában a fél mellem, nem kapott rá. Hogy lehet leszokni a védőről?

2014. febr. 19. 13:03
 64/66 xStefix ***** válasza:

A feszes tónusra nem javasolták, hogy nézze meg egy Dévényes (DSGM) gyógytornász? Én kissé "fanatikus" vagyok, mindkét gyerekemet ők hozták rendbe. Ha van rá módod, legalább nézesd meg egy ilyennel is; lehet, hogy nincs szükség kezelésre, csak elég picit tornáztatni otthon, vagy még annyit se. De lehet, hogy kéne pár kezelés, hogy kilazuljon a babád. De sajnos nem olcsó. :(

A védőt nem biztos, hogy most el tudjátok hagyni... Az én lányom is védővel szopott, mert hipoton volt. Csak a kicsinél jöttem rá, hogy a védő sokat segített anno abban, hogy a lányom nem szenvedett így az ömlő tejemtől; a fiam viszont hasonlóan kínlódott a tejjel, mert nála már nem volt védő. Szóval ennyi előnye azért lehet, bár ahogy olvasom, nálatok még így is nehéz...

Általában félálomban jobban el szokták fogadni a mellet védő nélkül, de ha nagyon nem megy, akkor legközelebb akkor érdemes megpróbálni, amikor a baba felfedezi a kezét és megszokja, hogy csupaszon szopizik. Nekünk is ekkor sikerült elhagyni.

Kérdező, nem gondoltál még rá, hogy szaktanácsadót keress meg? Úgy látom, nem nagyon javul a helyzeted és lassan én se tudok neked újat mondani... hátha nekik lenne még pontosabb tippjük.

2014. febr. 19. 17:48
 65/66 A kérdező kommentje:

A doki azt mondta, hogy 3 hónapos korig kell kilazulniuk :) Ha akkor is ilyen, akkor javasolni fogja a tornát, addig pedig itthon tornáztassuk azért. De már kezd többet mozogni, bár még azért aludni szeret a legjobban :)

Amúgy ő hason alvós baba, amit dokink nem javasol, de mit tegyek ha így alszik nyugodtan, meg jól? Háton is próbáltam, de folyton felriad a kezeire. Még oldalt szokott, de a pocakfájás kezdete óta jobb neki hason. Viszont cserébe a fejét gyönyörűen tartja :)

Tegnap óta talán javulni látszunk. Most nem folyik ki túl sok tej. Betöltöttük az egy hónapot :) Már én is szopi tanácsadóra gondoltam, de aztán mindig újra és újra próbálkoztam inkább. Az ujjszopás jó ötlet, megvárom akkor én is. De azért néha megkínálom, hátha :)

Amúgy viszont szeretem amiket írsz, mindig van egy egy jó ötleted, vagy mondatod, amin erőre kapok. Szóval nagyon köszi! :)

2014. febr. 21. 16:53
 66/66 xStefix ***** válasza:

Örülök. :)

Én is sokszor voltam ám úgy, hogy jaj, felhívok valakit.. aztán á mégse, még kicsit próbálkozom.. és végül csak megoldódott a dolog. De ha esetleg mégse, még mindig ott vannak a szakképzettek, szóval naaagyon sok lehetőség van a megoldásra, csak utána kell járni. És az idő is sokat segít, ügyesedtek, összeszoktok, te magad is rájössz dolgokra. Igazi anyaképző tanfolyam a kisbabánk szoptatása. :)

2014. febr. 22. 19:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!