Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Holnap lesz 3hetes a babám,...

Holnap lesz 3hetes a babám, és pár napja alig tudom szoptatni. :- ( Volt valaki hasonló cipőben?

Figyelt kérdés
Folyton feszeng, kiköpi a cicit, újra vissza, rángatja a fejét, mint mikor keres. Már nem alszik el szopi után, nehéz megnyugtatni. Pocakfájásra gondoltunk, de minden evésnél?? Sokszor olyan mintha éhes maradna, bár síráson kivül ennek nem sok jele. Olyan érzésem van h egyre kevesebbet eszik (csak bimbóvédővel tudok szoptatni, máshogy nem veszi el sajnos). Lehet ez a fejlődési ugrás, gyakrabban kéne szopiztatnom? De ha éhes akkor nem nyugodna el nem? Attól rettegek, h nem ismerem fel az igényét és elapad a tejem. :-(

2014. febr. 9. 11:06
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 anonim ***** válasza:
Hát ha másból nem is de az étkezések gyakoriságából észre lehet venni szerintem. Amúgy meg ha fáj a hasa akkor húzza lábát és kemény a pocija, általában ezekből lehet tudni, h mi a helyzet. Amig ilyen kicsi volt és nem tudtam miért üvölt én adtam neki enni aztán kiderült, h csak anya kellett neki (ilyenkor 2-3 szívás után el is aludt), vagy tényleg éhes volt.
2014. febr. 10. 16:47
 32/66 xStefix ***** válasza:
66%

Kérdező, nem fogod elvéteni az ugrást. ;)

Ha bármikor aggódsz vagy nem tudod eldönteni, hogy mit szeretne a babád, nyugodtan kínáld meg szopival! Ha nem akarja, nem fogja elfogadni, de általában nem állnak ellen. ;) Ha így kezeled a szopit, lehetetlen, hogy elnézz egy ugrást vagy hogy "éhezzen" a babád.

Nemcsak az van, hogy akkor szopatunk, amikor a baba jelez, hanem akkor is, amikor mi arra tippelünk, hogy esetleg szopit kérhet. - Szépen lassan meg fogjátok tanulni egymás nyelvét: ő azt, hogy hogyan jelezzen neked még pontosabban, te pedig azt, hogy melyik apró jelzése valószínűleg mit takar. Így fejlődik köztetek a kommunikáció. :)

A védőhöz: Nem akarlak elbizonytalanítani, de ez is okozhatja, hogy esetleg kevesebb a tej (ha tényleg). Viszont más esetekben meg muszáj lehet használni.. szóval ahhoz, hogy pontosan tudd, tényleg indokolt-e használnod, szerintem kérdezz erre rá egy szopis tanácsadónál. A nagyon kicsi mellbimbó általában kevésbé problémás, mint a túl nagy, de nem kizárt, hogy mégis kell az a védő.

Ha pedig pótolnod kell neki, semmiképp ne üvegből add, hanem kispohárból vagy kanállal, nehogy esetleg cumizavara legyen. Az első 6-8 hétben elég nagy a technikai zavar esélye.

Egyébként én is az erős tejleadásra tippelek - jó ötleteket kaptál hozzá. :)

2014. febr. 10. 19:26
 33/66 anonim ***** válasza:
De csak mert én jó ötleteket kaptam tőled:-)))
2014. febr. 10. 22:06
 34/66 A kérdező kommentje:

Igazatok van, ezt fogom tenni. Tegnap délután jól megborult az úgymond etetési rend, este nem sikerült semmivel semmegnyugtatni, hát megetettem. Nem hiszitek el, de kb fél 12től hajnali hatig aludt :-o

Persze addigra párszor ránéztem :-)

A ma reggeli etetés rémálom volt, rángatta magát, pedig döntve evett. Mondjuk nem éreztem kényelmesnek, nehezen találom a helyem. Remélem egyszer én is belejövök, olyan ügyetlennek érzem magam :-( Nem is evett sokat, aztán inkább bealudt :-( Már én is a szoptatási tanácsadóra gondoltam...

Hú akkor ti márbeszéltetek? :-) Talán mégsem én vagyok az egyetlen bizonytalan, kétségbeesett anyuka???

2014. febr. 11. 09:27
 35/66 xStefix ***** válasza:

Nézz csak körbe, hányan vagytok itt, akiknek nehézsége van. ;)

De ne aggódj, sokan kijöttünk már a csávából (pl. én is). Az eleje gyakran ilyen kavarcos, de ha ráérzel a fő irányra, sokkal könnyebb lesz, hidd el!

Én 5 év után azt mondom, hogy alig pár dolog van, amire nagyon oda kell figyelni; de már ennyi is elég lehet a sikerhez. ;)

2014. febr. 11. 09:31
 36/66 xStefix ***** válasza:

Egyébként én is szoptattam egy ideig hátradőlve, hasonló cipőben. Nekem így volt kényelmes:

A sima (szopira használt) fotelunkban kicsit lejjebb csúsztam, párna ment a hátam-derekam mögé és az adott oldali karom alá. A könyökömet rátettem a párnára, majd a fiamat úgy forgattam el, hogy a feje a könyökömre-felkaromra kerüljön, a feje a cici felé forduljon. Van, akinek az a jó, ha a baba egyenesen lefelé fekszik (kb. az anya lábai között van), nekem úgy volt jó, hogy a fiam átellenesen feküdt a hasamon (a lábai a másik oldalra nyúltak át).

Eleinte még nekem is többször kellett igazgatnom, hogy jól feküdjön, később már ő ficergett a helyére. Ill. az elején az ujjammal kellett helyet csinálnom az orrának (bár nem vagyok nagymellű), de később ezt is megcsinálta magának, elforgatta a fejét úgy, hogy kapjon levegőt.

Szóval nem olyan nehéz, csak meg kell találnod a megfelelő pózt. Bátran próbálkozz, nem lehet elrontani. :) Csak arra ügyelj, hogy a rákapás mindig jó legyen: mélyen a szájában és a bimbóudvar egy része is bent legyen. Sikerülni fog! ;)

2014. febr. 11. 09:45
 37/66 A kérdező kommentje:

:-) Hát remélem hamarosan már ő is képes lesz a helyezkedésre anélkül, hogy kiköpje a tejjel teli védöt :-) Mivel ezt néha kétszer háromszor is eljátsza mindig ázunk, meg hát pazarol is :-)

Sajnos pl védö nélkül is ezt csinálja, most így veszélyes lenne kihagynom :-) Remélem hamarosan lenyugszik, mert ma reggel már arra gondoltam, hogy utálom a szopikat, bármennyire is szégyellem ezt leírni :-( Kicsit már elöre tartok a következőtől... valszeg ez sem jó. Pedig amúgy nem lenne vele gondom, ha nem lenne ennyira kinlódás... De azért most is igyekszem összeszedni magam.

Mi az a pár dolog amire nagyon kell figyelni? :-)

2014. febr. 11. 10:13
 38/66 anonim ***** válasza:
Na, azt hiszem elkiabaltam ezt a 6 hetes fejlodesi ugrast...a gyerek ma konkretan masfel orankent eszik...
2014. febr. 11. 13:50
 39/66 A kérdező kommentje:
Az igen. :-( Nekem most először alszik a babakocsiban. :-) Anyukámnak sikerült elaltatnia kb egy óra alatt :-)
2014. febr. 11. 16:12
 40/66 anonim ***** válasza:
Az enyém szereti a babakocsit, addig üvölt csak míg ráaggatom a temérdek ruhát....aztán elhallgat mikor kitolom:-) Bár mikor elkezdtem szoktatni 2 hetesen a levegőzéshez, végig üvöltött benne, tegnap már meg egy órát aludt kint.
2014. febr. 11. 16:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!