Holnap lesz 3hetes a babám, és pár napja alig tudom szoptatni. :- ( Volt valaki hasonló cipőben?
Kérdező, nem fogod elvéteni az ugrást. ;)
Ha bármikor aggódsz vagy nem tudod eldönteni, hogy mit szeretne a babád, nyugodtan kínáld meg szopival! Ha nem akarja, nem fogja elfogadni, de általában nem állnak ellen. ;) Ha így kezeled a szopit, lehetetlen, hogy elnézz egy ugrást vagy hogy "éhezzen" a babád.
Nemcsak az van, hogy akkor szopatunk, amikor a baba jelez, hanem akkor is, amikor mi arra tippelünk, hogy esetleg szopit kérhet. - Szépen lassan meg fogjátok tanulni egymás nyelvét: ő azt, hogy hogyan jelezzen neked még pontosabban, te pedig azt, hogy melyik apró jelzése valószínűleg mit takar. Így fejlődik köztetek a kommunikáció. :)
A védőhöz: Nem akarlak elbizonytalanítani, de ez is okozhatja, hogy esetleg kevesebb a tej (ha tényleg). Viszont más esetekben meg muszáj lehet használni.. szóval ahhoz, hogy pontosan tudd, tényleg indokolt-e használnod, szerintem kérdezz erre rá egy szopis tanácsadónál. A nagyon kicsi mellbimbó általában kevésbé problémás, mint a túl nagy, de nem kizárt, hogy mégis kell az a védő.
Ha pedig pótolnod kell neki, semmiképp ne üvegből add, hanem kispohárból vagy kanállal, nehogy esetleg cumizavara legyen. Az első 6-8 hétben elég nagy a technikai zavar esélye.
Egyébként én is az erős tejleadásra tippelek - jó ötleteket kaptál hozzá. :)
Igazatok van, ezt fogom tenni. Tegnap délután jól megborult az úgymond etetési rend, este nem sikerült semmivel semmegnyugtatni, hát megetettem. Nem hiszitek el, de kb fél 12től hajnali hatig aludt :-o
Persze addigra párszor ránéztem :-)
A ma reggeli etetés rémálom volt, rángatta magát, pedig döntve evett. Mondjuk nem éreztem kényelmesnek, nehezen találom a helyem. Remélem egyszer én is belejövök, olyan ügyetlennek érzem magam :-( Nem is evett sokat, aztán inkább bealudt :-( Már én is a szoptatási tanácsadóra gondoltam...
Hú akkor ti márbeszéltetek? :-) Talán mégsem én vagyok az egyetlen bizonytalan, kétségbeesett anyuka???
Nézz csak körbe, hányan vagytok itt, akiknek nehézsége van. ;)
De ne aggódj, sokan kijöttünk már a csávából (pl. én is). Az eleje gyakran ilyen kavarcos, de ha ráérzel a fő irányra, sokkal könnyebb lesz, hidd el!
Én 5 év után azt mondom, hogy alig pár dolog van, amire nagyon oda kell figyelni; de már ennyi is elég lehet a sikerhez. ;)
Egyébként én is szoptattam egy ideig hátradőlve, hasonló cipőben. Nekem így volt kényelmes:
A sima (szopira használt) fotelunkban kicsit lejjebb csúsztam, párna ment a hátam-derekam mögé és az adott oldali karom alá. A könyökömet rátettem a párnára, majd a fiamat úgy forgattam el, hogy a feje a könyökömre-felkaromra kerüljön, a feje a cici felé forduljon. Van, akinek az a jó, ha a baba egyenesen lefelé fekszik (kb. az anya lábai között van), nekem úgy volt jó, hogy a fiam átellenesen feküdt a hasamon (a lábai a másik oldalra nyúltak át).
Eleinte még nekem is többször kellett igazgatnom, hogy jól feküdjön, később már ő ficergett a helyére. Ill. az elején az ujjammal kellett helyet csinálnom az orrának (bár nem vagyok nagymellű), de később ezt is megcsinálta magának, elforgatta a fejét úgy, hogy kapjon levegőt.
Szóval nem olyan nehéz, csak meg kell találnod a megfelelő pózt. Bátran próbálkozz, nem lehet elrontani. :) Csak arra ügyelj, hogy a rákapás mindig jó legyen: mélyen a szájában és a bimbóudvar egy része is bent legyen. Sikerülni fog! ;)
:-) Hát remélem hamarosan már ő is képes lesz a helyezkedésre anélkül, hogy kiköpje a tejjel teli védöt :-) Mivel ezt néha kétszer háromszor is eljátsza mindig ázunk, meg hát pazarol is :-)
Sajnos pl védö nélkül is ezt csinálja, most így veszélyes lenne kihagynom :-) Remélem hamarosan lenyugszik, mert ma reggel már arra gondoltam, hogy utálom a szopikat, bármennyire is szégyellem ezt leírni :-( Kicsit már elöre tartok a következőtől... valszeg ez sem jó. Pedig amúgy nem lenne vele gondom, ha nem lenne ennyira kinlódás... De azért most is igyekszem összeszedni magam.
Mi az a pár dolog amire nagyon kell figyelni? :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!