Holnap lesz 3hetes a babám, és pár napja alig tudom szoptatni. :- ( Volt valaki hasonló cipőben?
Kérdező, nem feszes a tónusa a babádnak? Az ilyen feszítés utalhat erre is. Gyerekdoki, gyógytornász meg tudja mondani.
De lehet a cumizavar, sztrájk jele is.. még utánolvasok.
Már 4,5 járok ide, és szakmailag is képzem magam, mert ebben a témában találtam meg a hivatásomat. :) Tanulok a szakemberektől, olvasom az anyagaikat, és tanfolyamra járok, amikor módom van.
Attól függ. Ha nagyon feszes mindenhol, azt már valószínűleg észrevették volna. De ha csak kicsit vagy csak itt-ott, az nem biztos, hogy mindjárt kijön.
Mondjuk nálunk elég nagy volt a gond, mégse vették észre a kh-ban. Az első jel az volt, hogy nem tudott rákapni a lányom a mellemre (már a szájnyitás se volt elég nagy), aztán otthon feltűnt, hogy mindig oldalra tartja a fejét... Aztán jött a többi; de nálunk oxigénhiány volt valamikor, szóval ez komolyabb dolog.
Nem ijesztgetésnek hoztam fel, de jobb erre is rákérdezni, mint ha elmarad.
Bár az is lehet, hogy csak a szopinak szól a befeszülés, ahogy írtam, a cumizavarnak, sztrájknak is lehet ilyen kísérőtünete; a baba így jelzi, hogy nagyon nem jó neki. Csak rá kéne jönni, hogy pontosan mi a nem jó.
Egyébként lehet, hogy érdemes lenne beszélni egy tanácsadóval is, ők töviről-hegyire végigkérdezik az összes körülményt, és akkor jó eséllyel kiderül a gond.
Nem egy feszengös baba, szépen forgatja a fejét, már fordul a hang és a színek.után. Szerintem nem feszes, de meg fogom nézetni 18án az orvosnál. Csak szopikor feszít, de lehet csak az éhség. Lehet simán túrelmetlen nem? Mert most pl a ruhámat kezdte szopizni a karomon, mikózben én meg feljebb próbáltam a cicre tenni :-) Lehet csak az arcát érő nyomás kavarja össze, azt hiszi arra van a cici... A ti babátok nem sír ilynkor, nyugodtan kivárja míg a szájához ér a cici?
Még egy kérdés: ti hova teszitek az alsó kezét? Én azzal is küzdök hogy a hónom alá kerüljön :-)
Én általában fekve szoptatok, oldalt fekve. Amikor ülök akkor a karját próbálom begyömöszölni finoman a karom alá, h úgy lelógjon, v a gyerek közben simogatja az oldalam:-)
Egyébként csak úgy bejelentem mert majd kiugrok mindjárt a bőrömből, h a csajszi fogta magát és tök egyedül elaludt a ágyában a zenélős forgó dallamára!!!!! Ha most nem aludna itt ugrándoznék:-) Eddig csak ringatva aludt el. Lehet, h nem válik szokásává egyenlőre de rmeénykedem...
Teljesen felétek néz a baba szopi közben, ugye? Pocak-pocak pózban.
Bár ilyenkor is hadonászhat azért a kezével:), de ha egyszer jó helyen van, akkor nem, mert a karja alul lesz, kvázi a saját teste alatt. Szóval könnyen a hónunk alá lehet tenni (elvileg).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!