Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Holnap lesz 3hetes a babám,...

Holnap lesz 3hetes a babám, és pár napja alig tudom szoptatni. :- ( Volt valaki hasonló cipőben?

Figyelt kérdés
Folyton feszeng, kiköpi a cicit, újra vissza, rángatja a fejét, mint mikor keres. Már nem alszik el szopi után, nehéz megnyugtatni. Pocakfájásra gondoltunk, de minden evésnél?? Sokszor olyan mintha éhes maradna, bár síráson kivül ennek nem sok jele. Olyan érzésem van h egyre kevesebbet eszik (csak bimbóvédővel tudok szoptatni, máshogy nem veszi el sajnos). Lehet ez a fejlődési ugrás, gyakrabban kéne szopiztatnom? De ha éhes akkor nem nyugodna el nem? Attól rettegek, h nem ismerem fel az igényét és elapad a tejem. :-(

2014. febr. 9. 11:06
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, én akkor előbb csatlakoztatnám a gyereket a másik kezemmel, és utána nyúlnék alá és dőlnék hátra, de ez csak 1 ötlet.
2014. febr. 13. 09:53
 52/66 xStefix ***** válasza:

Kérdező, nem feszes a tónusa a babádnak? Az ilyen feszítés utalhat erre is. Gyerekdoki, gyógytornász meg tudja mondani.

De lehet a cumizavar, sztrájk jele is.. még utánolvasok.

Már 4,5 járok ide, és szakmailag is képzem magam, mert ebben a témában találtam meg a hivatásomat. :) Tanulok a szakemberektől, olvasom az anyagaikat, és tanfolyamra járok, amikor módom van.

2014. febr. 13. 13:26
 53/66 A kérdező kommentje:
hú hát ez jó kérdés... jövő héten megyünk dokihoz majd megkérdezem. Amúgy az gondot jelentene?
2014. febr. 13. 15:06
 54/66 anonim ***** válasza:
Ugy gondolom a feszes izomtonus akkor maskor is lathato lenne nem csak szopinal. Maskor nem csinal ilyet? Vagy hasonlot pl. oltoztetesnel v mikor csak ugy felveszed?
2014. febr. 13. 15:22
 55/66 xStefix ***** válasza:

Attól függ. Ha nagyon feszes mindenhol, azt már valószínűleg észrevették volna. De ha csak kicsit vagy csak itt-ott, az nem biztos, hogy mindjárt kijön.

Mondjuk nálunk elég nagy volt a gond, mégse vették észre a kh-ban. Az első jel az volt, hogy nem tudott rákapni a lányom a mellemre (már a szájnyitás se volt elég nagy), aztán otthon feltűnt, hogy mindig oldalra tartja a fejét... Aztán jött a többi; de nálunk oxigénhiány volt valamikor, szóval ez komolyabb dolog.

Nem ijesztgetésnek hoztam fel, de jobb erre is rákérdezni, mint ha elmarad.

Bár az is lehet, hogy csak a szopinak szól a befeszülés, ahogy írtam, a cumizavarnak, sztrájknak is lehet ilyen kísérőtünete; a baba így jelzi, hogy nagyon nem jó neki. Csak rá kéne jönni, hogy pontosan mi a nem jó.

Egyébként lehet, hogy érdemes lenne beszélni egy tanácsadóval is, ők töviről-hegyire végigkérdezik az összes körülményt, és akkor jó eséllyel kiderül a gond.

2014. febr. 13. 17:58
 56/66 A kérdező kommentje:

Nem egy feszengös baba, szépen forgatja a fejét, már fordul a hang és a színek.után. Szerintem nem feszes, de meg fogom nézetni 18án az orvosnál. Csak szopikor feszít, de lehet csak az éhség. Lehet simán túrelmetlen nem? Mert most pl a ruhámat kezdte szopizni a karomon, mikózben én meg feljebb próbáltam a cicre tenni :-) Lehet csak az arcát érő nyomás kavarja össze, azt hiszi arra van a cici... A ti babátok nem sír ilynkor, nyugodtan kivárja míg a szájához ér a cici?

Még egy kérdés: ti hova teszitek az alsó kezét? Én azzal is küzdök hogy a hónom alá kerüljön :-)

2014. febr. 14. 11:20
 57/66 anonim ***** válasza:

Én általában fekve szoptatok, oldalt fekve. Amikor ülök akkor a karját próbálom begyömöszölni finoman a karom alá, h úgy lelógjon, v a gyerek közben simogatja az oldalam:-)

Egyébként csak úgy bejelentem mert majd kiugrok mindjárt a bőrömből, h a csajszi fogta magát és tök egyedül elaludt a ágyában a zenélős forgó dallamára!!!!! Ha most nem aludna itt ugrándoznék:-) Eddig csak ringatva aludt el. Lehet, h nem válik szokásává egyenlőre de rmeénykedem...

2014. febr. 14. 13:04
 58/66 anonim ***** válasza:
Elkiabáltam...ébred:-(
2014. febr. 14. 13:09
 59/66 xStefix ***** válasza:

Teljesen felétek néz a baba szopi közben, ugye? Pocak-pocak pózban.

Bár ilyenkor is hadonászhat azért a kezével:), de ha egyszer jó helyen van, akkor nem, mert a karja alul lesz, kvázi a saját teste alatt. Szóval könnyen a hónunk alá lehet tenni (elvileg).

2014. febr. 15. 17:30
 60/66 anonim ***** válasza:
Igen, felém néz, meg a karja lelóg de inkább engem simogat közben:-)
2014. febr. 15. 18:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!