Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Holnap lesz 3hetes a babám,...

Holnap lesz 3hetes a babám, és pár napja alig tudom szoptatni. :- ( Volt valaki hasonló cipőben?

Figyelt kérdés
Folyton feszeng, kiköpi a cicit, újra vissza, rángatja a fejét, mint mikor keres. Már nem alszik el szopi után, nehéz megnyugtatni. Pocakfájásra gondoltunk, de minden evésnél?? Sokszor olyan mintha éhes maradna, bár síráson kivül ennek nem sok jele. Olyan érzésem van h egyre kevesebbet eszik (csak bimbóvédővel tudok szoptatni, máshogy nem veszi el sajnos). Lehet ez a fejlődési ugrás, gyakrabban kéne szopiztatnom? De ha éhes akkor nem nyugodna el nem? Attól rettegek, h nem ismerem fel az igényét és elapad a tejem. :-(

2014. febr. 9. 11:06
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 anonim ***** válasza:
64%

Ha folyik ki a tej akkor szerintem az a baj, h nagyon jön (vagy nem jó a vákum).

Bölcsőtartásban dőlj hátra, hogy már majdnem a hasadon feküdjön keresztben a baba, és akkor tud kvázi felülről szopni.

Ezt olvasd el, nekem hasznos volt!

[link]

2014. febr. 9. 12:31
 12/66 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként az én lányomnál is kb. akkor jött elő mint nálatok. Most 7 hetes de már sokkal jobb a helyzet (remélem marad is:-)
2014. febr. 9. 12:33
 13/66 anonim ***** válasza:
100%
Teát nem iszom pont ezért, van így is elég muníció:-))
2014. febr. 9. 12:34
 14/66 A kérdező kommentje:
A tej mennyiségéről még nem sikerült meggyőzni magam. :) Remélem az elég, és csak a tempóval van a gond. Most jön az etetés, meglátjuk sikerül-e ez a felülről cumizás, mert kicsit már tartok a szopiktól :( Amúgy most úgy bealudt, alig lehet felkelteni, pedig 4 órája kezdtük az utolsó evést. A cumisüveges megoldást. :(
2014. febr. 9. 14:04
 15/66 anonim ***** válasza:
100%
ha nagyon bealszik, ne ébreszd fel etetés miatt... had pihenje ki magát... ha felébred magától, úgyis enni fog... (gondolj bele neked milyen érzés lenne, ha felébresztenének legszebb álmodból, hogy most aztán egyél!) ne félj nem fog éhen halni, semmi baja nem lesz... sose ébresztettem én fel a lányomat, akkor evett, amikor felkelt magától :)
2014. febr. 9. 14:10
 16/66 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hasfájás, sok babánál beindul a gyomor-bél reflex evés közben. Az enyémek minden szoptatás közben trottyoltak 3 hónapos korukig.

Ezek a teák is okozhatnak hasfájást, vannak babák, akik nem bírják.

Ha túl erős a tejleadásod akkor ezt némileg orvosolhatod a döntött testhelyzettel.

Nyugodtan odaadhazod neki a másik cicit is egy szoptatás alkalmával, a következő etetést pedig ezzel a cicivel kell kezdeni.(ha mennyiségi gondra gyanakszol, akkor ilyenkor kellene az első cicit egy kicsit fejni, következő etetéskor pedig a másikat)

Gyarapodása milyen a babádnak, az adhat támpontot a mennyiségi kérdésre.

2014. febr. 9. 14:53
 17/66 anonim ***** válasza:
Ha nagyon jön a tej akkor a gravitáció miatt jó,ha a baba van feljebb. Némileg csökkentve érzi a tejáramlást. Ettől még az nem változik, de a babának könnyebb szopni. Sokszor elég az igen, ha az elején fejsz egy kicsit, h ne jöjjön annyira, de pl. olyan is van (mint nálam), hogy hiába van benne csak pár csepp az is ömlik:-( Ezt a hormonok határozzák meg. Két-három hónapos korára beáll. Egyébként az egész dolog nagyon is tud úgy kinézni mint egy hasfájás, én is azt hittem , h nálunk az van, de mégsem. Ettől persze még nincs kizárva, h nálatok más a gond.
2014. febr. 9. 15:59
 18/66 A kérdező kommentje:

Köszönöm, próbáljuk a felülröl evést, hát van mit gyakorolni. :-) Bár szopiban még nem vagyok profi... Mintha most kevesebb foly volna ki, 70-80 grammot evett. 3 részletben, mert folyton belebólogat. Nehéz még ébren tartani, de talán ez még normális nem?

Amúgy jól.hízik, átlagban napi 30gr körül. Van nap, h nem mérünk semmit, de akkor sok a kaki, ami szintén nehezen jőn néha, pedig jó híg neki. Mérni azért kell, mert sárgán hoztuk haza, ezzel a feltétellel. Szül.súlyt már átléptük, közel 10%ot esett az elején.

Remélem könnyebb lesz így neki. Ébreszteni csak akkor szoktuk ha fürcsi idő van, azt próbáljuk tartani, ha persze ő is partner. Pl tegnap.nem volt, mert hatkor ébredt hét helyett, így kicsit előbb fürdött. :-)

2014. febr. 9. 18:27
 19/66 anonim ***** válasza:
Mi is szenvedtünk a felülről evéssel...:-P Normális ha belealszik persze, az enyém is azt csinálta. Még alig bújt ki a tojásból gőze nincs mi van meg hogy, csak a cici van meg anya meg a szunya:-)) Az első pár hétben én is ilyen voltam, de hidd el bele lehet jönni, és nem is olyan soká hisz az én lányom is még csak 7 hetes.
2014. febr. 9. 18:42
 20/66 A kérdező kommentje:

Nicola végül te hogy oldottad meg ezt a felülről evést? Nekem van egy dönthető támlájú székem, teljesen eldöntöttem. Kezdem simán ülve és ha nagy nehezen ráharap, akkor hátra dőlök. :) Hát párna a könyökem alá, lábam fel a lábtartóra, párna a fejem alatt... Na de mikor ilyenkor kirántja a fejét... A bimbóvédő meg tele tejjel, és folyik minden fele.. áááá Olyan ügyetlennek érzem.

A 7. hétre már nem is kell így szoptatnod, vagy azért még így csinálod?

2014. febr. 10. 10:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!