Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mik azok az "óriási különbsége...

Mik azok az "óriási különbségek" az anyatejes és a tápszeres babák-gyermekek között?

Figyelt kérdés
Most olvastam az egyik frissen kiírt kérdésnél egy kommentben, hogy akárki akármit mond, óriási különbségek vannak a szoptatott illetve a tápos babák-gyerekek között. Mégis, mik? Roppantul érdekel, mert nekem két tápszeren nevelkedett gyermekem van (önhibámon kívül nem tudtam szoptatni).
2013. jan. 9. 12:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/82 anonim ***** válasza:
27%

[link]

Gondoltam megnézem mire alapozzák a listát, ezért rákattintottam a hiteles forrásukra:

[link]

2013. jan. 11. 11:53
 72/82 anonim ***** válasza:
62%

"Eltakarodhatna innen már az LLL-maffia az áltudományos baromságaival. Felháborító, amit itt felsorolt az egyik rajongójuk, na, ezt hívják negatív diszkriminációnak, ezért jobb helyeken börtön jár amúgy. Meg hogy magas szakmai képzettség: persze, nyilván ezért b@szta tönkre a melleimet az a nő, ugye, mert annnnnnyira magasan képzett volt. Na, most már tényleg ki vagyok akadva. Szagolgassátok csak a szoptatott babáitok székletét, hasznosabb lesz, mint itt alázni azokat, akik egy életen át cipelik a szoptatási kudarcélményt."

Nem is tudtam mi az az LLL addig amíg itt nem olvastam. Én szoptattam sokáig mint már írtam /52-es/ de soha nem bántanék senkit azért mert nem tud szoptatni. A kérdezőnek pedig annyit, hogy soha nem beszélnék így senkivel még névtelenül se. Mert én nem tudom személy szerint, hogy milyen rossz érzés ha szeretnél de nem tudsz de a nővérem által akinek 3 van tudom!! Ő szoptatott is meg tápszerezett is.

De azért mert valaki megvédi az igazát és hisz benne még nem kell így beszélned. /Persze neki sem/

Feltettél egy provokáló kérdést ami megint csak arra jó, hogy összekapjanak az anyukák és Te ahelyett, hogy lecsítítanád őket még így beszélsz. Én még SOHA nem bántottam senkit mert nem tudott szoptatni, sőt nem is érdekel ki hogy etet nem kérdezem meg. De engem már neveztek abberáltnak, idiótának mert 2,5évig szoptattam...

2013. jan. 11. 11:58
 73/82 A kérdező kommentje:
Úgy beszélek, ahogy jól esik, és nem én provokáltam, hanem az, akinek a kommentjében pár napja olvastam ezt a felháborító megkülönböztetést. Bocsesz, de mindent én sem viselek el.
2013. jan. 11. 12:47
 74/82 porcukormókus ***** válasza:

:D Juzer-luzer; nagyon nem mindegy! :))))

Kedves Anyukak! Kepesek vagytok ezen a tapszer-anyatej teman ennyire befeszulni? Tessek kibekulni most azonnal!! :)

2013. jan. 11. 13:08
 75/82 anonim ***** válasza:
Én nem vesztem össze senkivel, csak leírtam a véleményem egyes magától nagyon eltelt szoptatós anyuka viselkedéséről. Nem én lúzereztem le mást.
2013. jan. 11. 13:25
 76/82 anonim ***** válasza:

":D Juzer-luzer; nagyon nem mindegy! :)))) "

Az egyik hozzászólásban lúzerezés is volt.

2013. jan. 11. 13:28
 77/82 anonim ***** válasza:
52%

Én vagyok az "idegbetegnek" titulált anyuka.:) Nem veszem magamra,de ami kiakaszt hogy 1-2 anyuka be akarja beszélni hogy szoptatni de mindenáron,mint ha az élete múlna rajta!

Lehet hogy sokan "idő előtt feladják",és lehet hogy én is,bár NEM érzem úgy! Mert szerintem mindent megtettem! 2,5hónapig CSAK szoptattam ez idő alatt összesen nem aludtam talán 1napot. Hát elnézést hogy "feladtam",sem időm sem energiám nem volt hogy folyton hívogassak valakit.:((( Erről az LLL-ről meg az életben nem halottam,csak most. A férjemmel kimerültek idegesek szó szerint élőhalottak voltunk,pedig ő minden nap ment dolgozni 12órát. Nem lehetett sokáig fenntartani ezt a helyzetet,mert rámegy a házasságunk CSAK azért mert én fanatikusan csak szoptatni akarok!

Egyébként még kapott anyatejet a lányom egy ideig a tápszerrel. És azt is leírtam hogy nagyon bukott és azt a kicsit is amit megevett "kihányta",így utólag nem is csodálkozok hogy folyton éhes volt!:( Aztán kapta a Humanat,és sokkal jobb lett minden.....

2013. jan. 11. 13:49
 78/82 anonim ***** válasza:
61%
Utolsó! Szerintem nincs miért magyarázkodnod, aki normális, az felfogja, hogy milyen helyzetben voltatok. A többi meg úgysem fogja soha megérteni amit írsz, mint ahogy azt sem, hogy egy szoptató anya semmivel sem különb mint a tápszeres babák anyukái.
2013. jan. 11. 13:59
 79/82 anonim ***** válasza:
38%

Igen ebben igazad van,és KÖSZÖNÖM SZÉPEN!:)

Nem kívánom senkinek hogy tapasztalja meg azt amit én de úgy látszik sokaknak jó lenne,hogy nem minden fekete vagy fehér.....

2013. jan. 11. 14:12
 80/82 krisztina24 ***** válasza:
53%

Sziasztok!

Csak annyit szólnék hozzá, hogy az én kisfiam is tápszeres sajnos a kezdetektől. 9 hónapos, 78 cm, 8660 gramm -Genetika (apuka magas-vékony,én sem vagyok alacsony), szóval semmi köze ahhoz hogy tápszeres vagy nem.

Okos, értelmes kisfiú,mint a többi hasonló korú gyermek.

Én sem értettem sosem,hogy miért nem akarták elhinni, hogy nem tudtam szoptatni, és mindenki kiakadt...olyan is aki nem ismer.

Elég lelkis voltam az miatt hogy nem tudtam szoptatni, de az hogy tök idegenek meg "ősanyák" lenéznek ez miatt, ez szomorú...

Szóval nem kényelmi szempontok miatt nem szoptattam, hanem eü. okai voltak. :(

2013. jan. 13. 22:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!