Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mik azok az "óriási különbsége...

Mik azok az "óriási különbségek" az anyatejes és a tápszeres babák-gyermekek között?

Figyelt kérdés
Most olvastam az egyik frissen kiírt kérdésnél egy kommentben, hogy akárki akármit mond, óriási különbségek vannak a szoptatott illetve a tápos babák-gyerekek között. Mégis, mik? Roppantul érdekel, mert nekem két tápszeren nevelkedett gyermekem van (önhibámon kívül nem tudtam szoptatni).
2013. jan. 9. 12:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/82 anonim ***** válasza:
39%

Még valami: a magasabb IQ-ra ott van az indok. Elég egyértelmű, hogy miért.

De nagyon sok mellett ott van, hogy miért is jobb, mi teszi jobbá?

Én ezért küzdöttem a szoptatásért, hogy ezeket el ne vegyem a gyerekeimtől. Mert nekem írhatja száz arctalan-névtelen Gyk júzer, hogy nincs különbség, meg jönnek itt a büszke ősanya gúnnyal, nekem többet számít a szakemberek véleménye.

2013. jan. 10. 23:15
 62/82 anonim ***** válasza:
53%

"Én ezért küzdöttem a szoptatásért, hogy ezeket el ne vegyem a gyerekeimtől. Mert nekem írhatja száz arctalan-névtelen Gyk júzer, hogy nincs különbség, meg jönnek itt a büszke ősanya gúnnyal, nekem többet számít a szakemberek véleménye."

Ahhha...JÚZER neked a nénikéd!!!

Sokan itt nem önszántukból nem szoptatnak! Ha elolvasod a hozzászólásom leírtam hogy az 5kilós gyerekem,4nap alatt fél kilót fogyott. A születési súlyát több mint 1,5hónaposan nyerte vissza,addig csak szoptattam! Mivel első gyerekes anyuka voltam NULLA segítséggel,a védőnő meg sz@rt ránk,így nem tudtam mi a baja a gyerekemnek:(

Aztán kiderült hogy szimplán csak annyi hogy mindig éhes volt,mert igaz hogy volt tejem de közel sem elég. Nálam valahogy nem termelődött több. Belém magyarázták hogy szoptassak mindenáron,én meg mindenféle betegségre gondoltam mikor reggeltől estig üvöltött a gyerekem annak ellenére hogy folyton cicin volt,csak arra nem hogy mindig éhes a gyerekem!:(...hát kösz szépen inkább a tápszer!!!

2013. jan. 11. 01:01
 63/82 anonim ***** válasza:
53%

Tudod, az a baj ezzel a listával, hogy a nagy része eléggé áltudományos maszlag.

Amíg egy lista ilyet tartalmaz, hogy: " A

szoptatott kisbabák széklete

kellemesebb illatú.", nos ez inkább nevetséges, mint tudományos, vagy logikus.

Az illat "kellemessége" eléggé szubjektív dolog. De még ha nem is lenne az, eléggé hülye egy érv.

Mint már írtam, én azért tartom hülyeségnek az LLL tanácsait, mert magamon nem működtek (pl kereslet-kínálat elv), pedig annó rengeteget lógtam az oldalukon, próbálva válaszokat találni a szoptatási problémáimra. De lehet, hogy az én működésem hibás :)

2013. jan. 11. 03:00
 64/82 anonim ***** válasza:
44%
Ettől az LLL mániától falra tudnék mászni. Kellemesebb illatú a széklet? Ezen nagyon jót nevettem. IQ? Tápszeres voltam, jogász lettem. Ennyit erről. Pardon, ősanya JÚZER viszont nem vagyok.
2013. jan. 11. 07:19
 65/82 anonim ***** válasza:
45%

Pedig az LLL tanácsadók, ahogy írták, magasan képzettek ezen a területen. Már írtam, hogy a javaslataikat viszont be kell tartani ahhoz , hogy működjön és amikor már probléma van, akkor bizony nehéz, főleg hogy a babák nagy része sír (bár ugye nem tudnak máshogy kommunikálni ebben az időszakban) és az anyukák meg idegesek. Nem mennék bele az adrenalin-oxitocin termelődés és tejladásra, tejtermelésre gyakorolt összefüggéseibe, valószínűleg elég sokaknak kínai lenne.

A leírtakra csak annyit, annak aki szapulja az LLL tanácsadókat, hogy talán ha megfogadta volna a tanácsaikat, akkor nem mást okolna saját sikertelenségéért (amennyiben nem biológiai oka van annak, hogy nem tud szoptatni) ergo nem lenne J(L)ÚZER.

Szintén császárral szültem, igaz csak "3640" grammos babát, nyáron 40 fokban. Nem volt tejem, bimbóvédővel "szoptattam", baba-mama barátnak nevezett kórházban: 2. este már üvöltés volt a nővérekkel, mert szartak a fejünkre, mérhető tejem csak a hazajövetel előtti nap volt este kemény 10 gramm, amikor hazajöttünk délutánig már szopizott 50 grammot, ő is kapott pohárból kiegészítést tápszert is és teát is és aznap amikor hazajöttünk még 1x tápszert. 3390 grammal jöttünk haza a kórházból, de a legalacsonyabb súlya 3300 volt, a 10%-ot ő is ledobta (7% az élettaninak nevezett "fogyás", ami általában ilyen esetben csak vízvesztés), nem mindenki tejcsárdaként jön ki a kórházból. Nem volt egyszerű, de nem tartom magam mártírnak vagy ősanyának, csak egy anyának, aki megpróbálta utolsóként (amikor elkezdtem a tanácsadó javaslatait betartani nem nagyon hittem benne), nincs mit veszíteni alapon (mert ott a tápszer) az 1. számú alternatívát a szoptatás közelségét és az anyatej biztonságát biztosítani a gyerekének. Ja és még annyit, hogy a fiam allergiás ekcémás, valószínűleg öröklött, de nem jutott eszembe váltani, hanem az alternatív megoldásokat kerestem, hogy a tünetei elmúljanak (diéta, vízlágyítás vegyszerek kiiktatása....)

2013. jan. 11. 09:15
 66/82 anonim ***** válasza:
58%
Szégyellje magát, aki lúzernek meri nevezni azt az anyát, aki bármilyen okból nem volt képes szoptatni. Nagyfokú ostobaságra utal, de nem baj, mert tudott szoptatni. Az a lényeg.
2013. jan. 11. 11:26
 67/82 anonim ***** válasza:
59%
Amúgy hol képzik ezeket a magasan képzett tanácsadókat?
2013. jan. 11. 11:32
 68/82 anonim ***** válasza:
41%

Ha a szoptatáshoz is ugyanezzel a stílussal áltatok, akkor már értem, hogy miért nem ment. Undorító.

A szoptatás azért van, mert az a jó. Ha egészségügyi ok miatt nem sikerül, ami lehet hormonhiány, vagy a mellben lévő hiba, akkor kell a tápszer. Akkor és nem máskor.

Az az idegbeteg anyuka, aki már sokadszorra írja le, hogy miért nem tudott szoptatni, az szedjen nyugtatót inkább, mert a kutya sem csesztette, nem kellett volna magára vennie. A lista meg nem áltudományos. De az, hogy az anyatejes széklet szagáról nincs fogalmatok, az a ti dolgotok, az attól még igaz.

2013. jan. 11. 11:41
 69/82 anonim ***** válasza:
20%
63-asnak: nem vagy júzer? Akkor hogy írsz ide? Ennyit rólad.
2013. jan. 11. 11:43
 70/82 Jégtánc ***** válasza:

Bakker,már megint jól elkanyarodtunk.Valaki tudna már a kérdésre is válaszolni??? Bizonyított tényekkel alátámasztani?Veszekedés nélkül? Személy szerint én nem vettem észre hogy lenne óriási különbség,és ismerem az anyatejes és tápszeres babák székletét:)) Mindkettő büdös:))

2 gyermekem tápszeres volt pár hónap anyatejezés után,3-ik gyermekem 8 hónapig szoptattam ,utána lett tápszeres.Ezért merem kijelenteni hogy pl abban hogy melyik betegesebb,melyik nem ,egyáltalán nincs különbség.Kedves szoptató és tápszert adó anyukák.Ez itt nem egy keresztes hadjárat,és nem is megtérítő csoport:)))) Felgyülemlett energiákat máshol kellene levezetni,kellemesebb környezetben,partnerrel:))

2013. jan. 11. 11:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!