Mik azok az "óriási különbségek" az anyatejes és a tápszeres babák-gyermekek között?
Én nem tapasztalom azokat a fene nagy különbségeket. Tápszeres babám van, 10 hónapos, még soha nem volt beteg, nem nagy a feje, nem kövér, teljesen egészséges, kiegyensúlyozott baba. Nekem is mondták már, hogy látszik, hogy anyatejes, nem mondtam rá semmit :)
Valamiért sok szoptató anyuka azt hiszi, hogy attól, hogy ő szoptat, már nagyon jó anya, holott a jó anyaság nagyon nem itt kezdődik. Az ilyenek mondják azt, hogy a tápis babákat le lehet passzolni... no comment.
Egy babát, gyereket nem csak úgy lehet szeretni, hogy cicit tömködünk a szájába.
Ja igen, az LLL-től én is nagyon kiakadtam, pont ezért, amit te is írtál, kérdező, hogy állandóan azt hangoztatják, hogy a szoptatás fejben dől el.
Nagyon nem így van.
A babám kis súllyal született, ezért a kórházban rögtön megetették tápszerrel, cumisüvegből. Emiatt aztán nem volt hajlandó szopizni, csak üvegből fogadta el a tejet. Próbáltam fejni, de nekem a fejés nem indította be a tejet rendesen. Hónapokig kínlódtam, állandóan fejtem, szedtem egy csomó csodabogyót, ittam a teákat. Napi pár csepp tejet sikerült kínkeservvel lefejni, azt odaadtam a babának cumisüvegből. Amikor 3 hónapos volt a babám, én meg zombi, eldöntöttem, hogy ebből elég, nem ér ennyit az egész, nem kínlódok tovább.
Egyébként az sem igaz, hogy a tejtermelés beáll kereslet-kínálat alapján. Ugyanannyi tejem volt, amikor állandóan fejtem, mint amikor abbahagytam a fejést. Pár csepp. 7 hónapja nem fejtem, és nem szoptattam, azóta is van pár csepp tejem, pont ugyanannyi, mint amikor ittam a teákat, szedtem a bogyókat és fejtem egész nap. Úgyhogy ennyit az LLL-ről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!