Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mik azok az "óriási különbsége...

Mik azok az "óriási különbségek" az anyatejes és a tápszeres babák-gyermekek között?

Figyelt kérdés
Most olvastam az egyik frissen kiírt kérdésnél egy kommentben, hogy akárki akármit mond, óriási különbségek vannak a szoptatott illetve a tápos babák-gyerekek között. Mégis, mik? Roppantul érdekel, mert nekem két tápszeren nevelkedett gyermekem van (önhibámon kívül nem tudtam szoptatni).
2013. jan. 9. 12:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/82 anonim ***** válasza:
70%
Már megbocsáss, de akkor valamit nagyon rosszul olvastál az LLL füzetekben. Pont azt írja, hogy AKINEK NINCS SZERVI BAJA (VAGY BIOLÓGIAI OKA), az tud szoptatni. Neked van, nem tudsz. Semmi gond.
2013. jan. 9. 21:44
 32/82 A kérdező kommentje:
Jaa, nem füzet volt, hanem aranyos néni, aki fél órán át tépte a mellem, aztán elcsodálkozott, hogy jééé, most sem jön semmi - viszont ha még valaha akarok nem vizslafül alakú melleket, akkor mehetek sebészhez, zárójelben jegyzem meg.
2013. jan. 9. 21:54
 33/82 anonim ***** válasza:
42%
ez a link mekkora agyatlanságot ír. Istenem, komolyan ezek osztanak eszet? értem én ,hogy általánosságban beszél, de akkor is felháborító. ja és az IQ. még jó, hogy az volt az első mondat, ott elröhögtem magam, már az az bebizonyította, h a cikk egy orbitális b@romság lesz. és tényleg. a környezetemben az anyatejes gyerekeknek kb miden bajuk megvan, ami ide le van írva, a táposoknak 1-1. szerintem tök mindegy mit eszik a gyerek. anyatej, v tápszer, bármelyik lehet. szeressék, támogassák. az sokkal fontosabb, mint h az első 4-6 hónapban mit kortyol.
2013. jan. 9. 22:40
 34/82 anonim ***** válasza:
73%

Én nem tapasztalom azokat a fene nagy különbségeket. Tápszeres babám van, 10 hónapos, még soha nem volt beteg, nem nagy a feje, nem kövér, teljesen egészséges, kiegyensúlyozott baba. Nekem is mondták már, hogy látszik, hogy anyatejes, nem mondtam rá semmit :)

Valamiért sok szoptató anyuka azt hiszi, hogy attól, hogy ő szoptat, már nagyon jó anya, holott a jó anyaság nagyon nem itt kezdődik. Az ilyenek mondják azt, hogy a tápis babákat le lehet passzolni... no comment.

Egy babát, gyereket nem csak úgy lehet szeretni, hogy cicit tömködünk a szájába.

2013. jan. 10. 05:47
 35/82 anonim ***** válasza:
62%

Ja igen, az LLL-től én is nagyon kiakadtam, pont ezért, amit te is írtál, kérdező, hogy állandóan azt hangoztatják, hogy a szoptatás fejben dől el.

Nagyon nem így van.

A babám kis súllyal született, ezért a kórházban rögtön megetették tápszerrel, cumisüvegből. Emiatt aztán nem volt hajlandó szopizni, csak üvegből fogadta el a tejet. Próbáltam fejni, de nekem a fejés nem indította be a tejet rendesen. Hónapokig kínlódtam, állandóan fejtem, szedtem egy csomó csodabogyót, ittam a teákat. Napi pár csepp tejet sikerült kínkeservvel lefejni, azt odaadtam a babának cumisüvegből. Amikor 3 hónapos volt a babám, én meg zombi, eldöntöttem, hogy ebből elég, nem ér ennyit az egész, nem kínlódok tovább.

Egyébként az sem igaz, hogy a tejtermelés beáll kereslet-kínálat alapján. Ugyanannyi tejem volt, amikor állandóan fejtem, mint amikor abbahagytam a fejést. Pár csepp. 7 hónapja nem fejtem, és nem szoptattam, azóta is van pár csepp tejem, pont ugyanannyi, mint amikor ittam a teákat, szedtem a bogyókat és fejtem egész nap. Úgyhogy ennyit az LLL-ről.

2013. jan. 10. 05:52
 36/82 anonim ***** válasza:
49%
Az IQ értékeket nem részletezném, kedves nem szoptató anyukák. De gyorsan magára vette mindenki a lepasszolást.....nekem van olyan ismerősöm, aki azért nem szoptat, mert heti 2 alkalommal visszament dolgozni, mert így akarta. És nem ítélem el, mint ahogy ti engem. Megértem. Az ő döntése. De azért már ne tiporjatok (különben nem nagyon érdekel) mert nekem sikerült. Nekem sem a csapból, keményen küzdöttem, amikor majdnem feladtam, akkor hívtam őket és szoktam a mai napig, az ő tanácsaival 4 nap alatt elkezdett rendeződni a tejem, teák és bogyók mellett. Nem állítom, hogy nem tett meg mindent az,aki szoptatni akart, csak nem biztos, hogy megfelelő segítséget kapott. Az meg, hogy valaki ez alapján előre vetíti a gyerekem értelmi képességeit, szánalmas a szememben segítségre szorulhat kissé értékrendileg. Viszont abban biztos vagyok, hogy könnyebben alakul ki a kötődés a szopis babáknál, és nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak legalábbis a környezetemen ezt látom. És akinek eddig őket ajánlottam, mindenkinek tudtak segíteni. Ja, meg is kell fogadni a tanácsot és pár napig néha félre kell tenni mindent és ez is, mint sok más áldozatot kíván: növekedési ugrások stb...
2013. jan. 10. 09:00
 37/82 anonim ***** válasza:
32%
Még annyit fűznék hozzá az előzőekhez, hogy nekem sincs segítségem, nagyik még dolgoznak, ahogy a férjem is. Nem ez volt a kérdés, hogy kinek hányan állnak az ajtaja előtt segítség gyanánt. Szerintem az anyukák nagy része maga oldja meg a feladatokat, és szerencsének mondható az akinek van segítsége, ha 1-1 órára is, de tud vigyázni rá a nagyi (nem fűre -fára gondoltam), mert (na most lehet a szoptatós anyát szaranyázni) én szívesen elmennék 1-1 órára: vacsorázni a férjemmel, fodrászhoz, kozmiba vagy lovagolni. Elmúlt a fiam 6 hónapos és eddig 1x volt olyan, hogy nem a férjem vigyázott rá amíg fodrásznál voltam, hanem anyukám, mert céges vacsorája volt. Na ezért is biztos szar anya vagyok, mert elmentem fodrászhoz :D
2013. jan. 10. 09:13
 38/82 anonim ***** válasza:
39%
Itt senki nem szólta le a szoptató anyukákat. Gyakorlatilag Te voltál az egyetlen, aki beszólt már többször is a nem szoptatóknak. Többek között ezzel az utolsó hozzászólásoddal is. (meg a nagyfejűző, akinek törölték a hozzászólását) Sajnos én nem tudok azzal mit kezdeni, hogy Te nem tudsz, vagy nem akarsz szöveget értelmezni.
2013. jan. 10. 10:11
 39/82 Jégtánc ***** válasza:
Kérdéstől sikerült már megint elkanyarodni:))))
2013. jan. 10. 10:12
 40/82 anonim ***** válasza:
45%
Ne tudom, miről beszélsz, hogy többször is beszóltam, 22-s válaszoló vagyok. Itt mindenki leírhatja a véleményét, ha valaki feltesz egy ilyen kérdést, ezzel kell számolni. Különbözőek vagyunk, más-más véleménnyel. Az enyém az, saját tapasztalat révén, hogy ha valakinek problémája van a szoptatáshoz, szakemberhez forduljon és ne a sarki fűszereshez vagy olyanhoz, aki nem szoptatott viszonylag hosszú ideig, mert akinek nem biológiai oka van annak, hogy nem tud szoptatni, az valahol nem kapott ehhez megfelelő segítséget. Ha fáj a fogad, akkor se az urológushoz mész. Kevesen tudnak erről a lehetőségről, a kórházak nem tájékoztatnak rendesen, a védőnők (tisztelet a kivételnek) csak a kötelező papírokat töltik ki, segíteni nem nagyon tudnak személyre szabottan. Van annyi élettani ismeretem (nem humán vonalon ugyan, amit nem is bánok), hogy tisztában legyek a tej termelődésével, annak hormonális hátterével. Szóval, nem az ANYA tehet feltétlenül arról, hogy nem tud szoptatni, hanem nem is tudják sokan, honnan kérhetnek ehhez megfelelő segítséget, és az már egy más kérdés, hogy nem próbálnak okosak lenni és utolsó szalmaszálként megpróbálják, veszteni való ilyenkor általában már nem sok van, mert ilyenkor - magamat is beleértve- ez az utolsó próbálkozás általában: addigra már lelkileg (a sok kérdéstől) és fizikailag (a keléstől, hormonoktól) is kimerült az anyuka és bizony sokszor nem kellemes dolgokat mondanak a tanácsadók, és ehhez már nincs ilyenkor türelem vagy kevés.
2013. jan. 10. 10:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!