Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mik azok az "óriási különbsége...

Mik azok az "óriási különbségek" az anyatejes és a tápszeres babák-gyermekek között?

Figyelt kérdés
Most olvastam az egyik frissen kiírt kérdésnél egy kommentben, hogy akárki akármit mond, óriási különbségek vannak a szoptatott illetve a tápos babák-gyerekek között. Mégis, mik? Roppantul érdekel, mert nekem két tápszeren nevelkedett gyermekem van (önhibámon kívül nem tudtam szoptatni).
2013. jan. 9. 12:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/82 A kérdező kommentje:
Hát, ja. Jó téma lett a nagyfejűség, azt még az a hülye írta, akit azóta töröltek. Én személy szerint hányok a LLL-tól, mert egy évig olyan lelkifurdalást keltettek bennem, hogy depressziós lettem, aztán jé, kiderült, hogy hormonális okokból nem fogok tudni soha szoptatni, most sem, hogy a 3.-at várom. Mindenkinek köszi a válaszokat amúgy, ment a zöld kéz.
2013. jan. 9. 16:41
 22/82 anonim ***** válasza:
29%
Lehet,hogy te hánysz az LLL-től de nekem nagyon sokat segített szoptatási tanácsadó abban, hogy tudjak szoptatni és hálás vagyok ezért, de nagyon! Lehet, hogy nem lesz különbség (kétlem azért, hogy ne lenne), de nekem ebben a 6 hónapban már az megérte, hogy nem kell sterilizálgatnom és kevergetnem éjszaka meg napközben.....persze a gyerek a cicimhez van kötve: annak a végére ugye nem lehet mást állítani, nem lehet lepasszolni, mint a tápis babákat.
2013. jan. 9. 17:57
 23/82 anonim ***** válasza:
70%
Csak azt nem értem, hogy a kérdésre válaszoltam, összehasonlítást is tudtam tenni saját példámon, nem bántottam sem a szoptató, sem a tápszeres anyukákat, akkor mi a fenéért pontoznak le? Engem tényleg nem érdekelnek a százalékok, de ez most bántja a lelkemet... Kedves utolsó, te tényleg annyira sötét vagy, hogy azt hiszed, azért tápszerrel etettem a gyermekeimet, hogy le tudjam őket passzolni??? Megáll az eszem, 2013-at írunk, ember, örülj neki, hogy aki NEM TUD szoptatni, annak is van alternatíva, és nem hal éhen a gyereke! Azt hiszed, a tápszeres babákat csak úgy le lehet passzolni?! Ugyan olyan gyerek, mint az anyatejes, gondolkodj már! A legkisebb gyermekem 2 éves, és még fél órára nem tudtam ráhagyni senkire sem, annyira anyás. Ne hidd már magad felsőbbrendűnek, mert magasról ám nagyot lehet esni....
2013. jan. 9. 19:01
 24/82 anonim ***** válasza:
72%
Még annyi hogy anyám sem tudott szoptatni,3gyereket szült de egyikünknél sem volt teje! Nem tudom van e benne genetika,de én sem tudtam. 33éves vagyok,és a fejem sem nagy!:D
2013. jan. 9. 19:01
 25/82 anonim ***** válasza:
Na, ennek a kérdésnek is nagy fikázkodás lett a vége...
2013. jan. 9. 19:17
 26/82 anonim ***** válasza:
78%

Nincs óriási különbség az anyatejes és a tápszeres babák között. Sokkal inkább okoz különbséget a nevelés, illetve hogy milyen képességeket, köztük szellemi képességeket örökölt a baba. Aki szerint az anyatejes baba és a tápszeres közt az a különbség, hogy a tápszerest le lehet passzolni, az anyatejesnél meg nem kell sterilizálni, annak a gyereke elég nagy hátrányból indul és sajnos a bimbó szopogatásától nem lesz okosabb.

Egyébként vannak intelligens szoptatós anyukák, akik képesek felfogani azt, hogy van, aki nem tud szoptatni. Ők általában az élet más területén is sikeresek, kiegyensúlyozottak, boldog családi életet élnek. Azok a szoptatós anyukák, akik pl. ezen az oldalon is támadják a tápszeres babák anyukáit véleményem szerint semmi mást nem tudnak felmutatni, csak a szoptatásban sikeresek és próbálják a földbe döngölni azt, akinek ez nem sikerült, ellenben minden más klappol.

2013. jan. 9. 19:21
 27/82 anonim ***** válasza:
75%

Igen sajnos,de csak azért mert némelyik anyuka atyaúristennek érzi magát mert szoptat. Lenézi azt aki tápszert ad,úgy hogy nem ismeri az okokat!!!

Az én sem tartom helyesnek ha valaki kényelmi okokból nem szoptat,holott van lehetősége! Senki nem vitatja hogy az anyatej a legjobb,a tápszer egy 2.lehetőség.

2013. jan. 9. 19:23
 28/82 anonim ***** válasza:
39%
Ez a kérdés megint csak arra jó, hogy összekapjanak az anyukák!! A kérdező meg fikázza azt aki tud szoptatni.. Az, hogy Te nem tudtál nem a szoptatós anyák hibája, kár lenézned őket!
2013. jan. 9. 20:58
 29/82 anonim ***** válasza:
29%

"A kérdező meg fikázza azt aki tud szoptatni.. Az, hogy Te nem tudtál nem a szoptatós anyák hibája, kár lenézned őket!"

Légy szíves konkrétan írd le, hogy a Kérdező hol fikázza azokat, akik tudnak szoptatni és miből gondolod, hogy lenézi Őket!

2013. jan. 9. 21:08
 30/82 A kérdező kommentje:
Köszi :-) Tényleg nem a szoptatósokat fikáztam, a LLL-t annál inkább, mert elhitették velem, hogy mindenki tud szoptatni, ha akar, és csak a második baba előtt derült ki, hogy nálam konkrétan biológiai oka van, hogy nem ment, és nem is fog menni soha. És ezt tényleg nem tudom megbocsájtani, nem a szoptatós anyáknak, hanem a LLL.-nak.
2013. jan. 9. 21:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!