Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mik azok az "óriási különbsége...

Mik azok az "óriási különbségek" az anyatejes és a tápszeres babák-gyermekek között?

Figyelt kérdés
Most olvastam az egyik frissen kiírt kérdésnél egy kommentben, hogy akárki akármit mond, óriási különbségek vannak a szoptatott illetve a tápos babák-gyerekek között. Mégis, mik? Roppantul érdekel, mert nekem két tápszeren nevelkedett gyermekem van (önhibámon kívül nem tudtam szoptatni).
2013. jan. 9. 12:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/82 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem meg m inden gyerek feje megnő, függetlenül az "isteni" anyatejtől, vagy az "ördögtől származó" tápszertől. Most komolyan, láttatok már ti újszülött méretű fejjel rendelkező 1 évest? :) Ugye, hogy nem. Tehát megnő a gyerek feje ettől is, attól is.

A lányom is tápszeres, és köszöni jól van. A feje is szép formás, nem nagy egyáltalán.

Akinek a családjában meg mind az 5 gyerek így járt, nem kéne szétnézni a rokonságban, hogy honnan a nagyfejűség?

2013. jan. 9. 12:56
 12/82 anonim ***** válasza:
19%
nem jól értelmezed a velük egy idős gyerekétől nagyobb a fejük jóval
2013. jan. 9. 13:02
 13/82 anonim ***** válasza:
77%

Jelentem nagyfejű csak anyatejes babám van:) Nagyobb a feje a vele egykorúaktól. Bizonyítottan.:) De nem kóros mértékben, csak a 90% percentilen ill. afölött van.

Viszont 5 hónapos kora óta átalussza az éjjelt. Hugom kisbabája kezdetektől tápis, 10 hónapos és még mindig ébred éjjel. Nem vélek felfedezni összefüggést.

2013. jan. 9. 13:04
 14/82 anonim ***** válasza:
83%
Én védőnőnek tanulok, szóval csak a hivatalos álláspontot tudom mondani. :) Az anyatejnek az a nagy előnye a tápszerrel szemben, hogy immunanyagokat is tartalmaz (már ha eleget termelt az anyuka), ezzel a szoptatás ideje alatt (!) a babák védettebbek a betegségek ellen. Azonban hosszútávon nincs ilyen összefüggés, a tápszeres babák immunrendszere hasonlóan fejlődik, mint a szopizást abbahagyó babáké. Tehát, ha van különbség az ebben keresendő, és nem annyira óriási. Valamint (ez csak az én tapasztalatom, amit a családunkban láttam, mivel 12-16-18 évvel vagyok idősebb az öcséimnél), akik tápszert kaptak, kicsit husisabbak, de ebből nem vonok le messzemenő következtetést, mert láttam már vékony tápszeres babát is :)
2013. jan. 9. 13:19
 15/82 anonim ***** válasza:
85%
Nekem meg mondták már a tápszeres babámra, hogy látszik, hogy anyatejes...:) Hát nem tudom ezt miből állapították meg..:)
2013. jan. 9. 13:26
 16/82 anonim ***** válasza:
52%
Nekem mindhárom babám tápszeres volt. Az első úgy néz ki, mint akit születése óta éheztetnek, a harmadik meg szinte gurul... :) Az immunitást is megkérdőjelezném, mert a barátnőm 5 éves(!) koráig szoptatta a lányát, 2 hónapos korában kiderült, hogy kruppos, minden hónapban 2 hetet van otthon, mert valami betegséget rögtön elkap, ha közösségbe viszik, ezzel szemben az enyéim tavasszal és ősszel átesnek egy kis szokásos náthán, és kész. Ja, nem igaz, pont most gyógyultak meg a bárányhimlőből :) 6 hetesen már mind átaludta az éjszakát, és a fejük is gyönyörű. Szóval, szerintem az az óriási különbség köztük, hogy az egyik anyatejen nő fel, a másik meg tápszeren :DDD
2013. jan. 9. 13:48
 17/82 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem ahol 5 rokon gyereknek nagy a feje, az családi vonás és nem a tápszertől van.

Az én ismerettségi körömben az anyatejes babák sokkal, de sokkal nagyobbak, mint a tápszeresek. Az anyatejes keresztfiam 12 kg volt fél évesen, a tesója 10 kg. A lányom 5 hónapos, csak tápszeres és 6300 gr, nem lesz 7 kg fél éves korára. Ez így van az ismerőseim körében is. Én a betegességet, illetve az anyatejesek védettségét sem igazán tapasztalom.

Nyilván jobb az anyatej, a jól kiválasztott tápszer csak a 2. legjobb dolog az újszülöttnek. Óriási különbség viszont nincs. Szerintem azért mondják egyesek, mert vannak néhányan, akik fenemód büszkék arra, hogy szoptatnak.

2013. jan. 9. 13:48
 18/82 anonim ***** válasza:
45%

azért van még jónéhány előnye...:

[link]

2013. jan. 9. 13:58
 19/82 porcukormókus ***** válasza:
58%
A szoptatott gyermekeknek magasabb az IQ-juk.. Ezt meg ugy is egy nagy marhasagnak tartom, hogy az en gyerkoceim anyatejesek..
2013. jan. 9. 14:31
 20/82 anonim ***** válasza:
50%
Ezek a táblázatok is sokszor csak arra jók hogy sok anyukában lelki ismert furdalást keltsen mert önhibáján kívül nem tud szoptatni!:(((
2013. jan. 9. 15:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!