Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mik azok az "óriási különbsége...

Mik azok az "óriási különbségek" az anyatejes és a tápszeres babák-gyermekek között?

Figyelt kérdés
Most olvastam az egyik frissen kiírt kérdésnél egy kommentben, hogy akárki akármit mond, óriási különbségek vannak a szoptatott illetve a tápos babák-gyerekek között. Mégis, mik? Roppantul érdekel, mert nekem két tápszeren nevelkedett gyermekem van (önhibámon kívül nem tudtam szoptatni).
2013. jan. 9. 12:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/82 A kérdező kommentje:
Mindenesetre jól mulatunk :-)
2013. jan. 10. 10:35
 42/82 anonim ***** válasza:
34%
Kedves kérdező, ezzel jól lehúztad saját magad :) amúgy én is, nem kell aggódni, nem kapkodom a nyugtatókat :D
2013. jan. 10. 10:38
 43/82 Jégtánc ***** válasza:
36%
Kedves 22-es.A kérdésre tudsz válaszolni,hogy mi a különbség a tápszeres és anyatejes gyermekek közt? Ez volt a kérdés,nem az hogy ki szoptat és ki nem,és hogy miért így miért úgy.Az mindenkinek a saját magányügye és szíve joga eldönteni.
2013. jan. 10. 10:39
 44/82 anonim ***** válasza:
36%
Olvasd vissza a hozzászólásomat, abban leírtam,a környezetemben tapasztaltakat.
2013. jan. 10. 10:53
 45/82 anonim ***** válasza:
Ez szédületes....Ti nehogy elmenjetek ilyen csacsogós baba-mamaklubba, mert megtépnétek egymást....:))))))
2013. jan. 10. 12:52
 46/82 A kérdező kommentje:
Lehúztam saját magam, 22-es, mert csak röhögni tudok rajtad? Rendben, akkor lehúztam magam, de nem zavar, hogy rajtad kívül mindenki mást mond itt?
2013. jan. 10. 13:16
 47/82 anonim ***** válasza:
9%

Kedves 22-es,csak egy kérdésem lenne hozzád?!:)

Mennyivel jobb a gyereknek a fáradságtól és a sok kudarctól idegbeteg szoptatós anyuka,mint egy olyan aki beletörődik egy idő után hogy neki ez nem megy és tápszert ad???

Abban igazad van hogy lehetőleg mindent meg kell próbálni,de nem minden áron!!!

Egyébként én írtam hogy anyám sem tudott szoptatni egyik gyerekénél sem,és nekem sem igazán ment a lányommal csak pár hónapig,és az is csak szenvedés volt mindkettőnknek!:(

2013. jan. 10. 13:50
 48/82 A kérdező kommentje:
Igen, nálam a védőnő mondta, hogy már ártalmas lesz ez a sok sírás, a babám csak bőgni látott a LLL-s konzultáció után, ő mondta, hogy elég ebből, itt a tápszer, tessék mosolyogni végre.
2013. jan. 10. 13:55
 49/82 anonim ***** válasza:
60%
Az elején olyan szépen elbeszélgettünk tápszeres babák anyukája és szoptató anyukák, senki senkinek nem tett szemrehányást, nem bántottuk egymást, aztán jön egy szopi-szektás (elnézést kérek minden normálisan a témához álló szoptató anyától, tudjátok, hogy nem rátok vonatkozik), és borul a bili. Miért hiszed, hogy csak az a jó, és úgy a jó, ahogy te csinálod? Nem minden fekete vagy fehér, sőt a szürkének is vannak árnyalatai! Ez nem segítség, legalábbis én az ilyen segítségből nem szoktam kérni. Ezt mifelénk kioktatásnak hívják. Nyugodj bele, hogy ha a fejed tetején pörögsz, akkor is lesz olyan anyuka, aki nem tud, vagy ne adj Isten nem akar szoptatni, és neked szerencsére semmi beleszólásod, mint ahogy senkinek a világon. Jössz viszályt szítani oda, ahol mindenki szépen megfért egymástól. Én tisztelem azokat az anyukákat, akik szoptatnak, nekem speciel nem ment, és azt nem akartam, hogy a családom rámenjen az erőlködésre, mert ennyit ne haragudj, de NEKEM nem ér az egész. Boldog, kiegyensúlyozott 3 kisgyermekem van, mert ahelyett, hogy fél napokat lógattam volna a cicin bármelyiket, fél óra alatt szépen megetettem, és utána rengeteg időt tudtam velük foglalkozni. Engem még se sírni, se idegbetegnek nem láttak a gyermekeim, a családomnak mindig van tiszta, vasalt ruhája, minden nap főtt ételt teszek az asztalra, 0-24-ben tisztaság van a házban, és mindemellett rengeteget játszom, tanulok a gyermekeimmel. És esténként ugyanúgy tudok hozzábújni a férjemhez, mint kamasz korunkban, nem egy topis idegroncs a felesége. NEKEM már megérte.
2013. jan. 10. 14:14
 50/82 anonim ***** válasza:
9%

Azért röhej hogy egyből le lettem pontozva,de választ meg nem kaptam! Csak azt kívánom azoknak akik annyira el vannak attól ájulva hogy szoptatnak,hogy legközelebb éljék át azt amit én!!!:(((

Császárral szültem egy 5kg-os gyereket,és nem tudom e miatt e de nem indult be a tejem a kórházban. Úgy mentünk haza hogy a gyerek 4nap alatt több mint fél kg-ot fogyott(lehet mondani hogy volt miből,de akkor nem volt vicces). Ott telenyomták cukros vízzel,meg tápszerrel ahelyett hogy segítettek volna a szoptatásban!:( Eleve egy 5kg os gyereket tartani nem egy leányálom,és fekve sem ment! Mikor megkértem a nővért hogy sterilizálják már a mellszívómat,majdnem megölt a szemével...szóval erről ennyit.

Itthon 2,5hónapig próbáltam szoptatni,és már egész nap szinte a cicin lógott. Éjjel nappal csak szoptattam,kimerült voltam és ideges. A védőnőnk soha többet nem jött csak a szülés után ahogy hazamentünk,és a telefont soha nem vette fel. A gyerek erősen bukott és hasfájós volt és rengeteget sírt,e miatt elmentünk gasztrodokihoz,ott derült ki hogy folyton éhes nem elég neki a tej!!! Ő javasolta a tápszert,és lás csodát napok alatt jobb lett minden!!!

2013. jan. 10. 14:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!