Most akkor mégis létezik olyan, hogy nem elég tápláló a tejem?
Szia,
a lányom hasonló, 6 hónapos koráig csak szopizott, hízott, de szép lassan, egyenletesen, majd a hozzátáplálásnál sem ugrott meg nagyon a súlya, tartotta a havi 20-40 dkg-kat. Amikor már már vele egyidős gyerek néhány hónap alatt hízott 20 dkg-t, akkor ő 50 dkg-kat hízott.
Vannak ilyen alkatok, ő most is vékony, filigrán, kis kecses, bájos lány, az orvos is elfogadta, hogy ilyen (mi sem vagyunk erős alkatúak).
Az öccse viszont...1kg-kat hízik, szintén csak anyatejes, nemsokára 6 hónapos.
Pedig mint említettem, semelyikünk nem erős, ráadásul egyik családtag sem hízott így kicsinek.
Ne aggódj, tényleg hallgass a babádra, ha így érzi jól magát, akkor ne erőltesd.
Viszont (nem ijesztgetés miatt mondom), de esetleg nem tejérzékeny? Nem tudom a tejérzékenység fajtáit, de annak a tünete is lehet, hogy nem hízik, esetleg elkezd fogyni, hasmenés, stb. Nem akarlak tényleg megijeszteni, csak esetleg gondolj erre is, nehogy későn derüljön ki.
Szép és nyugodt napot :)
Szia! Gondoltam irok neked!:) A lányom 22hós lesz hamarosan. Vele 6hósan kezdtük a ht-t. Addig szopizott csak. S ő egyszerűen a pépeket,leveket semmit nem fogadott el. Hizása is lelassult...
Ő 2600grammal és 50cm-rel született
4hósan: 5380 volt
8hósan:6710
7210gr és 75cm 1 évesen
7560gr 13hó
8400 volt 20hósan
Most 22hósan 9200gr és van vagy 80cm vagy több..
Ő a mai napig szopizik,s mire rájöttünk hogy nem tetszik neki a pép.. Volt vagy 1 éves..Azóta darabosat kap,s mindent eszik.Főzeléket a mai napig nem.
Egyébként mi voltunk gasztrón vele,vérkép,pisi,meg mindenféle... Még tüdőröntgen is egy 1éves gyereknek.. Kiderült,hogy B12hiánya van volt.. S kapott 3at ugy hogy megette, de nem javult nagyon a hizása. Fél kiló max,amikor 2t is hizhatott volna a doki szerint(gasztró doki) akkor már azt mondta akkor kapja szuriban. 6ot megkapott szuriban. Ő már ffél a dokitól azóta,minden dokinál sír szegnénykém..:( Erre akkor se hizott,abbahagtuk a szuri kezelést.Elmentünk egy hemadokihoz. Szerinte minden oké..............
Most nem kap semmit,de eszik rendesen sokat,még szopizik is.Éjjel ő csak egyszer kel fel,akkor kap cicit s alszik tovább 9ig.
Egyébként mi is ilyen vékony alkatok vagyunk,védőnénink már 5hósan tápszerrel tömte volna de mi nem adtunk neki,s igy a mai napig van tejem. Nem tudom mennyi,de neki elég!
Bocsi hogy sokat irtam..
Szerintem hívd fel a LLL ligát (szoptatási tanácsadó). [link]
Nekem segítettek. Nálunk 4 hónaposan volt az, hogy nem hízott a gyerekem semmit. A védőnő el akarta kezdeni a hozzátáplálást. Majdnem elsírtam magam. Felhívtam a LLL ligát, s azt mondták, hogy semmi baj. Szoptassam sűrűbben. S egy hónap múlva megint hízott. S érdekes módon a második fiam is 4 hónaposan torpant meg. De ott már nem aggódtam, mikor a védőnő megemlítette a hozzátáplálást. Állítólag fejlődési ugrásuk volt. Azért nem híztak. Az én fiaim egy éves korukig szopiztak este is.
Moira, mióta is nem hízik a babád?
Folyamatosan áll a súlya, vagy időnként azért előre lép?
Kedves xStefix!
Minden tiszteletem a tiéd, komolyan felnézek a tudásodra. De azt gondolom, ez az a helyzet, amikor irány a gasztroenterológia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!