Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Most akkor mégis létezik...

Most akkor mégis létezik olyan, hogy nem elég tápláló a tejem?

Figyelt kérdés
Voltunk ma dokinál más probléma miatt, de meg is mérték 7 hónapos lányomat, ha már ott voltunk. Már megint nem hízott semmit 1 hónap alatt (visszatérő probléma nála) és azt mondta tápszert kell adnom neki. :( Pedig nem éhes és elég neki egy cici is, mégsem hízik. Nappal 4szer szopizik, tízóraira már mást eszik (200-250grammot) és éjszaka is szopizik 1-2 alkalommal.
2012. jan. 31. 15:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 A kérdező kommentje:

Nem mérem. Nappal csak egyből eszik és nem is jelzi, hogy éhes maradna. Általában 3 óránként, de előfordul, hogy csak 4 óra múlva kér újra enni. Gondolom ha éhes maradna, akkor nem bírna ki ennyi időt. Jó, oké estére kevesebb a tej, ezért is eszik ilyenkor kettőből. Az első (vagy néha egyetlen) ébredése 3 és 5 között szokott lenni hajnalban. Na most, ha eszik két ciciből akkor is ilyenkor kel, meg most, hogy adtam neki tápszert, most is ilyenkor kelt. Ilyenkor már nem tudom visszaaltatni, csak úgy, ha megetetem, és ilyenkor nem csak cumizik.

Tényleg nem értem, hogyha éhes maradna, akkor miért nem jelzi? Ha nem lenne neki elég az esti tej, akkor miért nem kel hamarabb? Ha meg dugig eszi magát, akkor miért nem alszik egész éjszaka?

2012. febr. 5. 08:44
 22/73 anonim ***** válasza:
Látod ez tényleg egy talány! :D A te gyerkőcöd így "működik"! :D Amúgy ha 5kor kel az annyira nem is rossz! Persze, ha nem éjfélkor fekszik! :D
2012. febr. 5. 08:58
 23/73 A kérdező kommentje:

9kor fekszik :)

Amúgy nem is bánnám az éjjeli szoptatást, ha néha nem kelne még plusszban 3-4szer valamiért.

2012. febr. 5. 09:01
 24/73 xStefix ***** válasza:
100%

Én arra tippelek, hogy vagy csak kevesebbeket eszik egyszerre napközben (de láthatóan ez így is elég neki) és így éjjel is pótol egy kicsit, vagy esetleg szomjas, de ha már ott van, eszik is egy kicsit.

Az előbbi főleg akkor gyakori, ha napközben nagyon elfoglalt, sokat játszik és csak rövidebbeket szopizik.

2012. febr. 5. 15:11
 25/73 A kérdező kommentje:
Nagyon gyorsan le tudja rendezni. Meg sem vár csak 1 tejadó reflexet. Ha kész van már fordul is el és gagyarászik, hogy mi van már :)
2012. febr. 5. 17:36
 26/73 xStefix ***** válasza:
100%

Akkor meg?

Tankönyvi eset vagytok a normális szopizásra. :)

2012. febr. 6. 09:13
 27/73 A kérdező kommentje:
Jövőhéten mérlegelés... Remélem azért magára szed valamit addig.
2012. febr. 6. 09:25
 28/73 anonim ***** válasza:
Majd írd meg, hogy mennyit nőtt! :D Most nekünk se nő olyan gyorsan mint eddig, lassult a tempó! :D
2012. febr. 6. 10:08
 29/73 A kérdező kommentje:

Eltelt a 2 hét. Nem hízott semmit.

Pedig kiváltottam az uzsonnát tejpépre (az elvileg hízlal) és minden este szopi után megiszik még 100-170ml között tápszert.

Én már tényleg nem értem a dolgot. Akárhány kérdést olvasok itt, senkinek nincs olyan kis súlyú babája, mint nekem. Annyira féltem szegénykémet! :(

2012. febr. 14. 11:07
 30/73 anonim ***** válasza:

Az szerintem is butaság, hogy nem elég tápláló a tejed. Ellenben ha szopik rendesen, és mégsem gyarapszik, érdemes máshol keresni a problémát. Hasonló cipőben jártunk mi is. Elmentünk a gasztroenterológiára, ahol székletmintából megállapították, hogy felszívódási zavara van a babának, mert éretlen a bélrendszere. Így hiába evett, nem hasznosította. Kapott emésztőenzim pótlást, és elkezdett gyarapodni.

Nem azt mondom, hogy nálatok is ez van, de egy misét megérne utánanézni.

2012. febr. 14. 11:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!