Most akkor mégis létezik olyan, hogy nem elég tápláló a tejem?
Első vagyok!
Van egy jó sztorim erre!
Egy anyuka (ugyanebben a cipőben volt)mindig csesztették (orvos védőnő),hgy kicsi a fia...nem hízik eleget...Nem fér bele a táblázat adaiba!!!!!!!
Erre anyuka (a szopicsoportunk erőt és önbizalmat adva adva nek,hogy teljesen jó amit csinál,és ilyenalkat a kisfia),közölte a védőnénivel,hogy van ilyen táblázat a felnőttekre is,és hogy abba meg a védőnő nem fér bele(Kb150kiló)ÉS most mi lesz! :)
Szóval mivel a felnőttek sem egyformák,így hál istennek a gyerkőcök sem!
Ne aggódj kérlek,maradj a z ösztönös gyerkőcnevelésnél,és ha Ő boldog,akkor nehogy tápival kisérletezz! :)
A TE a tejed a ilágon a legjobb a TE Kisbabádnak! :)
Amikor kicsi voltam én is nagyon vékony voltam mindig. Piszkálták is anyámat, hogy nem ad enni... Aztán most meg örülnék, ha egy 10essel könnyebb lennék...
A kaja adagot nem szeretném emelni, mert szerintem így is sokat eszik. (pl 2 evőkanál rizs, 1fél barack, 1 banán, 1 kis husi és ez egy étkezés)
Védőnő azt mondta, hogy 2 hét múlva jön és megnézzük a súlyát, hogy a tápszer mellett nő e.
Nem tudom mitévő legyek. Jó lenne, ha legalább egy kicsit hízna rásegítés nélkül.
Amúgy szerintem elfogadná a tápszert, mert feneketlen a kis bendője. Bármikor, bármennyit meg tudna enni.
Moira, figyelj. Ha te ilyen típus voltál, akkor simán lehet, hogy ő is ilyen és ennyi!
Már jóideje fórumozol itt a gyakorin, olvasod a kérdéseket-válaszokat.. láthatod, hogy minden gyerkőc más. És azt is tudhatod, hogy általában azt szoktuk mindenkinek javasolni, hogy csakis a saját babáját figyelje, ha gondot sejt, ne a más gyerekét vagy az orvos, védőnő, akárki szavát vegye etalonnak! Persze nem mondom, hogy ne gondold végig xy (laikus vagy szakember) tanácsát, hiszen bárkinek lehet jó tippje, sőt - de pontosan tudod te is, hogy az eüsök nagyon nincsenek topon a szoptatás témakörében sajnos. (Nem tudom, a te ellátóid épp milyenek, de ez a sokévi átlag.) Én még nem beszéltem olyan (valódi szopis gonddal) küzdő anyukával, akitől rendesen megkérdezték volna egy-egy tanácsadáson, hogy mit is tapasztalt, pedig már 2,5 éve vagyok itt, jópáran megkerestek privátban is.. Szóval az van, hogy túl hamar és túl könnyen vágják rá, hogy akkor tápszer kell, anélkül, hogy vennék a fáradságot az alaposabb utánajárásnak. Óriási méreteket ölt a felesleges(!) tápszerezés az anyukák között, ezt a szakik még nálam is jobban látják.
És ami a legbosszantóbb az egészben (szerintem), hogy ezzel simán el tudnak bizonytalanítani olyan anyukákat, akik egyébként tök ügyesen szoptatnak! :( Te is írod, hogy nyugodt voltál, hogy jól csinálod, a babád szépen fejlődik (a saját ütemében!), erre tessék. Gondold végig, mi az, amiből jobban ki tudsz indulni: a doki 5 perces mustrája meg régimódi tézisei vagy a saját non-stop figyelmed? Nyilván az utóbbi. Márpedig ha szoptatsz, gondozol, törődsz a babáddal (nyilván), akkor látni, tudni fogod, ha baj van! Hidd el, hogy képes vagy rá. Ne engedd, hogy újra és újra ráidegesítsenek valamire. Bízz a saját ösztöneidben és a babád képességeiben, mert ha sikerül, sokkal magabiztosabb leszel!
Igen, az a legnagyobb probléma, hogy nem kérdeztek semmit, csak rávágták, hogy tápszer kell. Na meg csodálkoztak, hogy ki van váltva egy étkezés, pedig ők mondták, hogy kezdjem el a hozzátáplálást anno. Mert amikor jött először a probléma, hogy nem hízik, akkor is azt mondták, hogy vagy tápszer, vagy hozzátáplálás.
Ja és jönnek ilyenekkel, hogy biztos nem jut elég fehérjéhez... Pedig egy kis husit is eszik már és nem egyoldalúan táplálom.
Mérges vagyok a dokikra, hogy így el tudnak bizonytalanítani...
Köszönöm a támogatásotokat!
Szerintem maradok az anyatejnél, aztán majd lassan adok neki uzsira is valami gyümölcsöt a tej mellé. A reggeli-ebéd-vacsora szopit meg szeretném még jó darabig megtartani.
Örülök, hogy valai a másik oldalt is képviseli. A tízórait, mint írtam már kiváltottuk. Leginkább tápláló ételeket szokott kapni ilyenkor. Az uzsonnát szeretném majd következőre, de megvárom vele a tejtermékek bevezetését.
Éjjel kelni nem lenne megterhelő, ha csak 2szer kelne. Sajnos többször is felébred, ilyenkor visszateszem a cumit és már alszik is.
Összefüggés nem biztos, hogy van az éjjeli evés és a tej kiadóssága között, hiszen vannak olyan babák akik még 1 évesen is kelnek enni, pedig napközben már minden étkezés ki van váltva.
Ja és volt már olyan időszak, hogy próbáltam gabonapéppel dúsított tejpépet adni fürdés előtt, tej meg vacsorár, de így is felkelt enni éjszaka.
Jól írod, moira, az éjjeli kelésnek kismillió oka lehet, főleg ebben az életkorban!
Persze tehetsz egy próbát, ha annyira szükségét látod, de én szemszer nem látom indokát, főleg, hogy korábban se javított a helyzeten. (És a cumi visszadugás a szájba + visszaalvás se arra utal, hogy éhes lehet, mert akkor nem nagyon aludna vissza, legalábbis nem minden alkalommal.)
Borzasztó kíváncsi voltam, ezért tegnap este kipróbáltam a dolgot, adtam neki tápszert. Mindkét ciciből evett, ahogy szokott és utána még 150ml tápot meg tudott enni.
Az éjszakán mit sem változtatott. Ugyanúgy ébredt és ugyanannyiszor evett.
Nem értem a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!