Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Most akkor mégis létezik...

Most akkor mégis létezik olyan, hogy nem elég tápláló a tejem?

Figyelt kérdés
Voltunk ma dokinál más probléma miatt, de meg is mérték 7 hónapos lányomat, ha már ott voltunk. Már megint nem hízott semmit 1 hónap alatt (visszatérő probléma nála) és azt mondta tápszert kell adnom neki. :( Pedig nem éhes és elég neki egy cici is, mégsem hízik. Nappal 4szer szopizik, tízóraira már mást eszik (200-250grammot) és éjszaka is szopizik 1-2 alkalommal.
2012. jan. 31. 15:53
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 A kérdező kommentje:
Kell oda beutaló a gyerekorvostól?
2012. febr. 14. 11:17
 32/73 anonim ***** válasza:

Igen kell, bár nálunk vonakodott adni a gyerekorvos, mert szerinte nem volt baja a gyereknek, de sajnos nekem lett igazam. Azt azért gondold végig, hogy a gasztrora bejutni nem egyszerű, kb. 2 hónap a várakozási idő, az meg rengeteg ebben az esetben. Célszerűbb első körben magánúton menni. Ha előtte telefonon elmondod, mi a gond, már eleve kérni fogják, hogy vigyél kakis pelust. Ami számomra döbbenetes volt, hogy már a kaki állagából, szagából megmondta a doktornő, hogy mi a gond, és ezt 2 nap múlva igazolta a laboreredmény.

És még valami, hogy ne aggódj túlzottan. Ez az állapot teljesen kinőhető.

2012. febr. 14. 11:30
 33/73 A kérdező kommentje:
El tudnád mondani nekem, hogy milyen volt a kaki?
2012. febr. 14. 11:49
 34/73 anonim ***** válasza:

de sok okos "orvos" anyuka van, aki frelülbírálja egy orvos döntését.

kérdező, ha tápszer és szilárd étkezés mellett sem hízik, pedig ahogy írod, sokat eszik, akkor itt valami "gond" van. persze, hallgathatsz nyugodtan a szuperanyukákra, akik azt szajkózzák ezen az oldalnon állandóan, hogy az anytej az tökéletes MINDIG minden körülmények között. ez lehet, hogy igaz is, de a Te babád MÁS étel hatására sem hízik. én ezt nem hagynám annyiban és nem lenne nyugodt a lelkiismeretem, ha ezt nem írnám le.

lehet, hogy az van, amit az előző írt, hogy felszívódási zavara van, vagy vmi táplálékallergia, lisztérzékenség. simán el tudom ezeket képzelni, de nem vagyok orvos.

szerintem kérj beutalót a gasztroenterológiára.

és ne aggódj, ki fog derülni, hogy mi a gond és akkor orvosolni fogják. csak ne húzd az időt.

2012. febr. 14. 11:49
 35/73 anonim ***** válasza:
ha már ezt a kakit kérdezted(utolsó vagyok), a túlzottan "fényes" kaki utalHAT ilyesmire, a pontos kifejezés nem jut eszembe.
2012. febr. 14. 11:50
 36/73 A kérdező kommentje:

Sajnos az orvos sem vizsgálja meg alaposabban, ezért nekem kell a kezembe venni az irányítást. Be fogok menni és megmondom, hogy adjon beutalót és kész. Tényleg nem normális már ez az állapot. A védőnő is csak vonogatja a vállát. Nem tudom milyen iskolát végeztek ezek :(

Nem tudom írtam-e már, de 4 hónapos korában voltunk már vérvételen és a vérképéből semmit nem lehetett kimutatni, remélem a gasztroenterológián nem utalnak be megint a laborba.

2012. febr. 14. 11:56
 37/73 anonim ***** válasza:

Én írtam a felszívódási zavart, de azt is leírtam, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a Kérdezőnél is ez a gond, csak a lehetőség megvan rá. Amúgy nálunk szójaallergia is társul a dologhoz, így a hozzátáplálással csak rontottunk a helyzeten.

Hogy milyen volt a kaki? Én nem láttam benne semmi rendkívülit, de a doktornéni szerint emésztetlen csomók voltak benne. Tény, ami tény, hogy hígabb volt az átlagnál, és elég savanykás szagú, de ez alapján laikusként nem fogod tudni eldönteni, ogy mi a baj.

2012. febr. 14. 11:57
 38/73 anonim ***** válasza:
Gasztroja válogatja,hová küldenek. Szegeden és Pesten befekvős lett volna. Szentesen a magánorvosnál első körben székletvizsgálat volt, és karcolásos élelmiszerfehérje teszt. Itt a dokinéni általában kivárja, hogyha az allergén anyagot mellőzitek, javul-e a helyzet. Csak akkor küld speciális vérvételre (ami nem olcsó), ha így nem talál semmit, vagy talál, de nem javul a helyzet.
2012. febr. 14. 12:01
 39/73 A kérdező kommentje:
Nálunk Szigetszentmiklóson van az sztk-ban. Nem tudom milyenek ott az orvosok. Sajnos csak hétfőn és pénteken van időpontkérési lehetőség, így várnom kell, hogy megtudjam mekkora egyáltalán a várólista.
2012. febr. 14. 12:04
 40/73 anonim ***** válasza:

Kedves moira! !

Aggodalmadat 100%ban megértem, hisz mi is "majdnem teljesen" hasonló cipőben járunk. Az én kislányom 6 hónapos, 3950 g-al és 58 cm-el született, de még messze áll attól, hogy születési súlyát megduplázza. Jelenleg 6800 g körül van (azért nem tudom pontosan, mert ha összegyűjtve kikakálja a 3-4 napos cuccot, akkor máris 100-200 g-al kevesebb). Én is sokat aggódtam/aggódok, mert keveset eszik - anyatejes (soha nem ette meg a súlyának és korának megfelelő mennyiséget), voltunk mi is dokinál, de semmi konkrét választ nem kaptunk a "problémánkra". Én arra gondoltam, hogy esetleg nem szereti a tejemet, ami a doki szerint teljesen kizárt. Doki javaslatára a kóstolgatást is elkezdtük, de még egy ízért sem rajong igazán.

Szóval...nagyon lassan hízunk mi is.

Sajnálom, hogy nem tudtam érdemleges választ adni. Csak azért írtam le az esetünket, hogy tudd van a kislányodnak "kishúga" :-)....remélem majd egyszer megjön az étvágyuk és elkezdenek normálisan hízni :-).

További szép napot és jó babázást!

2012. febr. 14. 14:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!