Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Létezik olyan hogy rengeteg a...

Létezik olyan hogy rengeteg a tejem, de még sem elég tápláló?

Figyelt kérdés
2009. szept. 25. 09:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Miből gondolod, hogy nem tápláló?
2009. szept. 25. 09:42
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Most ne kövezzenek meg a szoptatós anyukák, meg az anyatej hívők, de lehet. Anyukámnak mesélte egy nőci, hogy ő hónapokig szoptatta a babáját , nagyon elégedett volt, hogy minden oké, a baba nagyétvágyú volt, sokat evett. Viszont amikor méricskélte, illetve a védőnő is mérte , nem olyan ütemben hízott, amint evett.Ez így ment még hetekig. A csajszi 1x csak kíváncsiságból, de bevizsgáltatta a tejét, ahol közölték vele, hogy alig van tápanyag a tejében , így lehet hogy sokat eszik belőle a gyerek, de a "normális" igénye 3szorosát kellene leszívnia, hogy kielégítő legyen a táplálkozása.Szóval van ilyen. Ezenkívül sok más ok lehet, de érdemes ilyenkor nézni az anyatejet neked is, pl. a hűtőben való állás után, hogy mekkora a zsírréteg rajta...

2009. szept. 25. 09:44
 3/12 A kérdező kommentje:
2 hét alatt csak 150g-ot hízott,eddig mindig rendesen hízott.Beteg volt a kicsikém, azt mondta a védőnő ezért hízott keveset.
2009. szept. 25. 10:09
 4/12 anonim ***** válasza:
45%

Olyan nincs, hogy nem tápláló. Maximum akkor, ha az anya sem eszik semmit!

Az anyatej a baba igényeinek megfelelően állandóan változik, más reggel és más este az összetétele. Ennek köszönhetően egy 6 hónaposak nem kell 4 decit megennie, hogy jól is lakjon...

A betegség nagyon legyengíti a szervezetet, attól lehet, hogy nem hízott eleget. Persze azt nem írtad, hogy mennyi idős a babád, mert nem mindegy, hogy 1, vagy 8 hónapos! Mert nem híznak a babák egy idő után ugyanannyit.

2009. szept. 25. 10:23
 5/12 A kérdező kommentje:
2,5 hónapos
2009. szept. 25. 10:29
 6/12 anonim ***** válasza:

Az nagyon-nagyon ritka! Ha eszel rendesen gyümölcsöt, zöldséget, húst, tojást, nem hinném. Ki van találva! Igazodik az ő igényeihez a tej összetétele, hiába nincs már a pocidban, megvan az összeköttetés.

Viszont egy betegség egy ilyen pici babát nagyon visszavet! Rengeteg kűzdelem a kis szervezetének, hogy legyőzze, erre ment el a sok tápanyag.

Ha nem lenne táploáló, akkor nagyon gyakran megéhezne, nyugtalan lenne, nyűgös.

Bízz a szervezet tökéletességében! Talán a szülés során már volt szerencséd megtapasztalni!

2009. szept. 25. 12:24
 7/12 anonim ***** válasza:

A havi átlag hízás kell nézni.

A lányom max fél kilókat hízott havonta, fél évig csak anyatejet kapott.

2009. szept. 25. 14:43
 8/12 anonim ***** válasza:
Az anyatej osszetetele mindig a baba tapanyag igenyehez igazodik. Csak akkor fordulhat elo, hogy nem taplalo az anyatej, ha az anya ehezik, nem eszik rendesen. A betegsegtol viszont siman lehet, hogy nem hizik. Az enyem 7 honaposan lett beteg eloszor es 2 honapig nem hizott 1 grammot sem, pedig kapott anyatejet, sot, akkor mar elkezdtuk a hozzataplalast is. De a betegseg es a laz miatt nagyon legyengult a szervezete, ezert nem hizott semmit.
2009. szept. 25. 15:14
 9/12 anonim ***** válasza:
51%

Ugyan már 28 éve volt, de az Édesanyám is így járt velem. Szoptatott és nem híztam rendesen. Bevizsgálták a tejét és nem volt elég tápláló, pedig ő evett rendesen. Én meg jó baba lévén nem sírtam, ettem amennyi és ami volt, aztán tűrtem.

Kérd meg a gyerekorvost, hogy vizsgálják meg a tejedet, abból baj nem lehet!

2009. szept. 25. 17:14
 10/12 anonim ***** válasza:
félrenéztem az utolsót, írjál még valamit!! :((
2009. szept. 25. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!