Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Létezik olyan hogy rengeteg a...

Létezik olyan hogy rengeteg a tejem, de még sem elég tápláló?

Figyelt kérdés
2009. szept. 25. 09:35
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

2 hét múlva megyünk újra mérésre,kiváncsi leszek addig mennyit hízík.

Köszönöm a válaszokat.

2009. szept. 25. 20:07
 12/12 anonim válasza:

Nem kell rögtön a lagrosszabbra gondolnod kedves aggódó anyuka!Mint ha magamat látnám.Ha nem sír sokat a picikéd akkor bizonyára nincs nagy baj de sajnos létezik olyan hogy nem elég tápláló.Ill.megoszlanak a vélemények de ha kérsz egy bevizsgáltatást akkor kiderül.Ehhez el kell menned az Ántsz-hez és kérni kell egy steril üveget amibe otthon beleöntöd a lefejt anyatejet és a gyerekorvos által megírt papírokkal együtt viheted be.Van aki szerint felesleges ez az egész herce-hurca viszont nem ők vannak 24 órán át a picivel.Én szintén hasonló problémákkal küzdöttem és nem jutottam el a vizsgálatig mert már nem kellett,tehát javaslom hogy beszélj a baba orvosával hogy segítsen ebben mert Te így lennél igazán nyugodt.Nálunk az első baba normálisan csak 2hónapig tudott szopizni majd két hónap szenvedés következett de utána rávettük magunkat a pótlásra és jéé minden gond elszállt.A másik baba összesen két hónapig szopott és végül a gyerekorvos "tiltotta" el a szopitól mert azt mondta hogy ha normálisan eszik a baba akkor egyikünk sem fog annyira szenvedni és mással is tudunk foglalkozni.Sajnos Ő refluxos volt és ez még csak nehezízett a helyzeten ezért nem is volt tejvizsgálat mert még amit szopizott is visszajött egy az egyben.

A szoptatás attól is függ hogy milyen a családi háttér,ha nincs segítséged és nagyon le vagy terhelve mert mindenben csak magadra számíthatsz,párod-szülők dolgoznak stb...akkor próbálj meg velük is beszélni hogy ez neked nem könnyű így egyedül és szánjanak a Te pihenésedre időt.Persze ha nem így van akkor ezer bocsánat tőlük de hidd el nagyon érdékes hogy amikor a nyakamba szakadt minden akkor alig tudtam szoptatni mert hulla fáradt voltam és nem volt elég tej mert ugye mennyiségi gondok is voltak nem csupán minőségi amikor pedig segítségre leltem akkor hipp-hopp több lett.(csak akkor már késő volt)ezen mindenki meglepődött.Nagyon sok erőt és kitartást kívánok valamint jó egészséget Nektek!

2009. okt. 2. 05:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!