Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mitől lesz valakinek jó...

Mitől lesz valakinek jó tápláló teje? Mit lehet tenni érte? Továbbá összegyűjtenétek azokat az ételeket amiket nem javasolnak szoptatás alatt enni?

Figyelt kérdés
Köszönöm előre is!!!
2011. júl. 21. 13:56
 1/3 anonim ***** válasza:

Itt van egy lista, amit végigolvashatsz és eldöntheted, hogy mit eszel meg ezekből és mit nem. Arra figyelj, hogy azért ne vonj meg magadtól mindent, figyelj a vitaminpótlásra. S sok babának nem okoznak hasfájást az ételek, úgyhogy mértékkel ezért sok mindent lehet lenni.

Zöld jelzéssel - amit szabad enni

Az étrend elsősorban legyen fehérjedús, tartalmazzon sok friss zöldséget és gyümölcsöt, és ómega-3-zsírsavat. Ne felejtsük el a legalább 2-3 liter folyadék napi fogyasztását sem.

Fehérjedús: húsok (elsősorban szárnyas), hal, tojás, kemény sajtok, natúr joghurtok, túró, olajos magvak, egyes hüvelyesek (pl. zöldbab)

Zöldség-gyümölcs: répa, zeller, cukkini, tök, cékla, sütőtök, saláta, spenót, sóska, alma, banán, mandarin, körte, szilva, szőlő

Ómega-3-zsírsav: lenmagolaj, repceolaj, halfélék

Sárga jelzéssel

Amit óvatosan együnk: brokkoli, borsó, karalábé, karfiol, kelbimbó, paprika, paradicsom, retek, tej, kivi, narancs, csokoládé

Az óvatosság azt jelenti, hogy ha például, készítesz egy rakott tésztát, amiben van valamennyi brokkoli, az nem gond. Vagy egy borsós csirkeragulevesből csak kevés borsót eszel, viszont a borsófőzeléket nem ajánlom. Vagy ha a húsleves zöldségei között szerepel a karalábé, és eszel belőle egy darabot, semmi gond nem lesz tőle.

Hivatalosan fél liter tej a napi ajánlott mennyiség. Mivel sajnos a hasfájásban igen jelentős szerepe van, azt szoktam mondani a kismamáknak, hogy a reggeli tejeskávéhoz vagy müzlihez természetesen még belefér. Egy masszívan hasfájós babánál viszont mellőzni kell.

Piros jelzéssel

Amit mindenképpen érdemes kerülni: gomba, újhagyma, fokhagyma, káposzta, bab, lencse, kukorica, szénsavas italok, erősen fűszeres, zsíros, füstölt ételek

A kerülendő és az óvatosságra intő ételeket a hasfájós időszak után szépen óvatosan nyugodtan próbáljátok meg bevezetni az étrendbe.

2011. júl. 21. 14:00
 2/3 anonim ***** válasza:
Én úgy látom a környezetemben, hogy ha egy anya szervezete úgy van beállítva, hogy zsírosabb tej termelésére hajlamos, akkor élhet piriós kenyéren is, akkor is zsíros lesz a teje, ha valaki meg nem olyan tipus, tehet/ehet akármit, akkor se fog változni a tej minősége. A hasfájás viszont egy másik téma. Akkor figyelembe kell venni az első válaszadó által felrakott, meg más hasonló táblázatokat. Az én kisfiam szerencsére nem volt hasfájós, ehettem bármit. Egyedül a kivitől pattogott ki a bőre, mikor azt ettem. Szóval a saját babád igényei alapján kell étkezz, ezt nem lehet szabályok szerint egy kaptafára csinálni.
2011. júl. 21. 15:01
 3/3 anonim ***** válasza:
Én ettem, ittam bármit, szoptatok több mint 2 éve.
2011. júl. 21. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!