Tényleg létezik olyan, hogy nem elég tápláló a tej?
6hetes a kisbabám és szinte minden szoptatás után éhes marad.van,hogy bealszik a cicin,leteszem,de félóra,óra múlva sír,megint enne.
Párom szüleivel együtt lakunk,így anyósom hallja,amikor a pici sír és már többször megkaptam töle,hogy "nem veszem észre,hogy mindig éhes marad a gyerek? mert vagy kevés a tejem,vagy nem elég tápláló."
tény,hogy vegetáriánus vagyok.
de nem hinném,hogy emiatt "rosszabb minöségü" tejem lenne.
szerintetek?
és mit tegyek,ha mégis így van?hogyan növeljem a tápértékét?
terhesség alatt is vega voltam -13 éves korom óta az vagyok- de nem volt belöle probléma.
igen,az lehet,hogy több tejterméket kellene ennem,megpróbálok odafigyelni
Ajánlom neked a www.lll.hu oldalát, itt nagyon sok okosságot olvashatsz a szoptatásról. Tudsz velük kommunikálni telefonon, e-mailben, stb., a lényeg, hogy ők biztos meg tudják mondani pontosan, hogy mit kell enned. Szerintem az önmagában nem probléma, hogy vega vagy, mivel terhesség alatt is az voltál és mégis kifejlődött a babád. De az étkezés tényleg befolyásolja a tejtermelést. Az szerintem egyébként butaság, hogy nem tápláló a tejed, max. a babád nem eszik annyit amennyit kéne és ezért marad éhes, ezért akar többször enni. De még picike, így lehet, hogy még nem jött rá a technikájára.
Boldog babázást!
nem hiszem h gond hogy vega vagy, ismerek egy csajt, még a vegáknál is kevesebb dolgot eszik meg mégis nő a gyerek mint a gomba, rengeteg teje van.
viszont az lehet, hogy nem elég tápláló a tejed, létezik ilyen, és ez nem feltétlen étrend kérdése.
Szia!
A tejed tápláló, de lehet, hogy kevés! Próbálj gyakran szoptatni, vagy két mellből etetni!
Tejterméket max. fél litert ajánlanak egy napra. Ebben benne van a tejtől kezdve, joghurtig minden! Tehát ezzel vigyázz!
4 gyerekes anyuka
Azért nagyon vigyázz a sok tejtermékkel meg főleg a tojással.Ezektől nagyon tud fájni a baba pocakja.
Amit én ajánlok:Fejjél le egy kis tejet és hagyd állni egy kicsit.Ha tápláló a tejed akkor lesz egy kis föle.Kettéválik a tej az alja egy kicsit vizes a teteje meg zsíros.Bocsi,de másképpen nem tudom leírni.
Ha nem tápláló a tejed akkor szemmel láthatóan vizes a tejed.
Csak azzal vigyázz hogy először csak előtej jön a melledből úgyhogy egy kicsit többet fejjél le.De ha nem vagy biztos a védőnővel nézesd meg a tejed.Annó én is megmutattam neki.
Szia.
Sajnos az étrended összefüggésben van a tej minőségével.
Vegákánál a tej kicsit vizesebb a húst fogyasztóknál kicsit sűrűbb laktatóbb a tej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!