Létezik hogy pár korty alkoholtól elmegy a tejem?
Van egy 3 hónapos babám és már kevesebb a tejem tápszerrel ki kell egészítenem.2 hónapos korában voltam egy házavató bulin, ahol megittam fél pohár pezsgőt a házigazdik tiszteletére.A tejet lefejtem,de nem adtam neki oda,gondoltam ugye átjut rögtön a tejbe, helyette a lefagyózottból kapott.Már akkor is éreztem hogy másnapra lassabban termelődik vissza,ezért akármit csináltam (szoptatási tanácsadóhoz járok) csökkent a tejem 3x tejcit és 4x tápit kap a babóm.
Most 3 hónapos és egy fogadáson egy korty pezsgőt ittam, tejet lefej,és másikat kapott,de ma reggelre megint kevesebbnek érzem.Létezik hogy az alkoholtól?!!De nem is ittam hanem csak kortyoltam....
Butaság!!
Nem egy nagy alkohol tartalmú dolgog a pezsgő..ez valószínű amúgy is bekövetkezett volna..nekem a 4.hónapban kezdődött...én mindent próbáltam ami jó volt (a sört javasolják vagyis maláta tartalmú italt ezt ittam lehet kapni aZ Auchanban is van citromos és sima is az ásvány vizek felé találod,de nagyon jó a Borsodi 0%os söre is én nem szeretem a sört sem és nem iszok soha semmit de ez már másnapra növelte a mennyiséget)Aztán hiába a sok 0%os sör..az elkerülhetetlen megtörtént sajnos egyre kevesebb lett a tejem,,majd semmi..De egy ideig tudtam serkenteni annak az 1 hónap plussznak is örültem..)Érdemes esetleg megpróbálni..
De okozhatja esetleg az idegeskedés..bármi más vagy ennyit tudott termelni a szervezet és kész..Fejd amíg tudod és serkentsd a termelődést..de ne edd magad emiatt így is tudtál adni tart ameddíg tart nem lesz baja ha csak tápit kap akkor sem...ezzel ne idegesítsd magad...(és a szervezeted)
Azért próba szerencse:-))
A tanácsadó mit mondott erre?
Egyébként az alkohol elvonja a szervezetből a vizet; de elsőre nem gondolom, hogy pár korty (alacsony százalékú) ital hatott volna ilyen jelentősen.
De hát mindenki máshogy működik, szóval nem lehet teljesen kizárni.
Az nem lehet, hogy korábban a 6 hetes (körüli), most meg a 3 hónapos növekedési ugrás miatt érzed kevesebbnek a tejet?
Arról nem beszélve, hogy a "visszatermelődés" idővel már nem olyan mértékű, mint az elején - de nincs is erre szükség, mert később már nem a szoptatások között termelődik a tej nagyobbik része, hanem a szoptatás alatt. Szóval az, hogy már laposabb vagy, mint eddig, nem feltétlenül jelent bajt, sőt, ez általában normális.
Éshát ugyea a tápszeres pótlás sem épp kedvező a tejtermlés szempontjából.
Tényleg kíváncsi lennék, a tanácsadó miket javasol(t).
Sziasztok, köszönöm a válaszokat!
A tanácsadó azt javasolta,hogy tegyem mellre igény szerint, akár óránként is ha kell, 3 napig és tutira beindul.Megtettem, a ház kb egy háborús övezetre hasonlított,de semmivel nem foglalkoztam csak a kis drágámmal.Semmi nem történt,csupán annyi hogy ő a 3. nap már fél óránként üvöltött,mert lemértük egyszerre egy mellből kb30ml jött ki tehát jobb esetben is 60-at evett,kevés volt neki.Aztán próbálkoztunk a Milk&love tablettával ami 3 napig nagyon jól be is indította, majd teljesen alábbhagyott,volt tejszaporító masszáz neki és teák tömkelege, és most kb ott tartok hogy reggelre kb 30ml szív le a kettőből és a többi tápszer,mert különben visít.DE érthető is, mert végül s tanácsadó is belátta, hogy sem a gyereknek sem nekem nem tesz ez így jót.A tanácsadó végül is azt mondta,hogy vannak ilyen nők,lehet mindenen stresszelek és eddig tudtam szoptatni,de annyit hozzátett, hogy ha van türelmem akkor rakjam cicire ha kell óránként.Én megköszöntem a tanácsát,de azt hiszem mostanra letisztult bennem hogy ennek gyakorlatilag csak akkor lenne értelme, ha visszatermelődne,mert így szépen lassan azért megy el a tejem mert idegileg összeroppanok...Végső elkeseredésemben gondoltam az alkoholra,de hát mint írtam, nem számottevő mennyiséget fogyasztottam,így nincs köze hozzá..
Már megbarátkoztam a dologgal,eddig tudtam szoptatni,és minden meg is tettem érte.Köszönöm még egyszer!
Értelek.
Ha megengedsz még egy javaslatot: ha úgy érzed, hogy megnyugodtál, esetleg próbáld mégis tovább a szoptatást, ha a babád is elfogadja. (Bár ehhez mondjuk nem üvegből kéne adni a pótlást, mert elég gyakori a cumizavar ill. az üveg miatti leszokás.) Mert nagyon igaz, hogy a stressz negatívan hat a tejtermelésre; de ha valahogy (akár így is) sikerült végre lenyugodnod, lehet, hogy "észrevétlenül" is megindulna jobban a tejed. Sajnos nem mindenki képes ilyenkor menet közben, még az aktív szoptatás mellett relaxálni, ami teljesen érthető, hiszen ez csakis az anya felelőssége. De nem egy olyan esetről hallottam már, ahol az anyuka elkezdett tápszerezni, mondván, vége a szopinak - és egyszercsak azt vette észre, hogy lassan több lett a teje, mert a tápozás hatására már nem aggódott a tejmennyiség miatt.
Mindez persze csak egy utolsó lehetőség és nem kötelező. :) De ha gondolod, megpróbálhatod még, hátha.
De való igaz, hogy sajnos nem mindenkinél megy a tartós szoptatás, ilyen vagy olyan okok miatt.
Így lesz köszi,mert erre nem is gondoltam:))))
Szép napot nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!