Kötelezhet rá a gyerekorvos vagy a védőnő, hogy vegyünk mérleget? Nem szeretnék, nem akarok még azon is parázni, hogy mennyit evett. (Nyilván ha valami nagyon indokolja, akkor elmegy a férjem és vesz egyet. )
Dehogy kötelezhet. A védőnő aztán semmire!
Saját tapasztalat: ha alacsony súlyú (esetleg koraszülött) baba érkezik, akkor jó ha van egy mérleg, de azzal is csak maximum naponta 1x érdemes mérni, és azt is egy-két hétig, mire látszik, hogy a baba "egyenesbe jött".
Venni nem muszáj, ha nincs kitől kölcsönkérni (ismerőstől), akkor lehet kölcsönözni is. Na ebben kell segítenie a védőnőnek.
Ha pedig szép egészséges súlyú jól szopizó baba van, akkor elég annyiszor mérni, ahányszor bementek a védőnőhöz a rendelőbe.
Jó babavárást, szép szülést!
Nem kötelezhet rá. Lehet kölcsönözni is. Szerintem max 1hónapig használod, ha tudni akarod, hány grammokat eszik.
Mi innen kölcsönöztük, mert a 4d ultrahanghoz adták oda 3 hónapra ingyen:
Mi az első 3 hónapban kölcsönöztük a védőnőtől 1.000 ft/hónap. Nem hízott a lányunk, ezért kellett látnunk, mennyit eszik.
Nem kötelezhet rá.
mostmár az az álláspont (legalábbis akikkel én beszéltem dokik, védőnők), hogy nem kell méregetni folyton, mert csak idegeskedik az ember. a havi 1 mérés a rendelőben elég. ha meg valami gond van, akkor úgyis méregeti az ember.
(amúgy én kaptam egyet kölcsön, az első 6 hétben méregettem, mert így jobban értettem, hogy miért alszik olyan nagyot, miért nyűgösebb... de biztos sokaknak jobb, ha nem mérik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!