Mi a véleményetek arról hogy egy kisbabát csak kétnaponta kell fürdetni mert száraz a bőre és nem bírja a sok vizet nekem a védőnő meg a gyerekorvos is ezt mondta? Ti betartanátok?
Én most 2 történetet tudok neked írni erre, az egyik az Én fiamé a másik az unokatesóm kislányáé.
KISLÁNY: Szintén száraz bőr, szintén a javaslat, hogy csak 2 naponta fürödjön. Na ez azért volt érdekes, mert 30fokos melegben azért ők is izzadnak, gondolom nekik is jól esik ha "megfürödhetnek". Aztán ajánlottam neki, hogy próbálja ki, hogy a fürdővízbe tegyen egy kicsi babaolajat és úgy pancsiztassa meg. Na ez bevált!:D
KISFIÚ: Szintén száraz bőr, szintén csak 2 naponta fürödjön , sőt az sem baj ha 3 naponta.Na kiakadtam. Nekünk nem vált be az olajos pancsi, ezért vettem a patikában Naturland fürdetőkrémet és ezzel kentem be az egész testét pancsi előtt. De nem vékonyan és nem is vastagon, hanem olyan közepesen. Utána beleraktam a vízbe, gyorsan átmosdattam mindenhol, de próbáltam közben úgy, hogy maradjon is rajta. Így a bőre nem ázott fel a vízben, sőt még ami rajta maradt a krémből még hidratálta is a bőrét! Nekünk ez vált be!
Szerintem próbáld ki mindkettőt mielőtt a 2 naponkénti pancsiztatás mellett döntesz! Sok sikert! :D
Na én kipróbáltam a lányommal a 2-3naponta fürdést.
Szegény néha olyan büdi, mire a fürdésre kerül a sor:( A mai az utolsó. Igaz, át is ütemezem reggelre.
Ugye befolyik a bukás a nyakába, onnan meg csak kitörölni "lehetetlen", képes még viccesen kakilni, a pelus üres, de a nyaka is kakis, és csak öblögetni pici vízzel olyan mint halottnak a csók.
Fürdés előtt olaj a hajlatokba, nem ázik ki a vízben a puhább bőr. A fürdetők közül nagyon nagyon sok hidratálós, rengeteg van, amelyik szárít elhagyható(ha csak egyféle lenne, szárítana, nem lenne testápoló stb, akkor lenne értelme a kétnaponta fürdésnek.) Szóval nálunk ami szárítja a kicsiket azt átvesszük mi felnőttek, ha minket is szárít kuka, és vesszük a másik fajtát.
És pluszban a nagyobbik már nem ülőfürdőt vesz, hanem zuhanyzik, azóta, hogy tud állni. Szerintem a zuhany egészségesebb, mint a saját lében való üldögélés.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Na itt olvasgathatsz véleményeket:)
Saját véleményem: Tedd azt ami a babád bőrének megfelel,ha ez a 2.naponta fürdést jelenti akkor azt!Kellemes babázást!
Saját tapasztalat!
Kisfiam bőre nagyon száraz ekcémás volt! Ez csak a téli hónapokban okozott gondot mert nem szellőzött a bőre a ruhák alatt!
Azt mondta a doki 2 naponta fürdessük, szépen helyre is jött neki! Természetesen nyáron naponta fürdettük hiszen megizzadt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!