Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Gond, ha nem fogok szoptatni?

Gond, ha nem fogok szoptatni?

Figyelt kérdés

Nem a szoptatás előnyeire vagyok kíváncsi,hanem arra,hogy megmondhatják-e,hogy szoptassak.

Ebből nem lesz gond a kórházban(a Telkiben leszek,nem tudom,hogy ott megcsinálják-e a tápszert)?

Ha nem csinálják meg a tápszert,akkor mit adjak a picinek?(császározni fognak,nem hiszem,hogy akkor feltudnék kelni tápszert készíteni,a páromra pedig nem bízom az ilyet)

A normális válaszokat előre köszönöm!

2011. dec. 14. 15:56
1 2 3 4 5 6 7
 61/65 xStefix ***** válasza:
60%

Gond lesz, de sajnos nem neked, hanem a babádnak.

Sajnálom/sajnáljuk ezt "csendben" jópáran, helyetted is. :(

2011. dec. 16. 14:33
 62/65 anonim ***** válasza:
41%

Akárki is a kérdező bármilyen gazdag ,lehet hisztis csaj senkinek nincs joga így beszélni róla!!!! Irigylitek a takarítónőt és a műmellét??

Én igen is a védelmembe veszem , mert a szíve joga eldönteni ,hogy szoptat e!Nem is ismeritek.Itt köpköditek!

Nem sajnálom a gyerekét,egy gyereket lehet úgy is szeretni ,hogy nem szoptat!!!

Van ismerősöm aki szoptatott 8 hónapig, de a gyereke itta a nikotinos tejet.

Aki nekem címezte az indulatos válaszokat ők meg legyenek büszkék magukra!

2011. dec. 16. 15:46
 63/65 anonim ***** válasza:
Azért ne gyertek mindig a külfölddel, ott nem tehetik meg az anyák, hogy évekig otthon legyenek a gyerekkel, elsősorban ezért is nem szoptatnak, hiszen van ahol egy-két hónap után vissza kell menni dolgozni. Én is szoptattam a kis két kilósomat egy évig, aztán mikor magától abbahagyta, nagyon fájt a szívem.
2011. dec. 16. 15:46
 64/65 anonim ***** válasza:
69%

Itt most nem 1-2 kilos gyerekekrol van szo, merthat ugye az megsem a normal kategoria.

De egy normal meretekkel, idore szuletett tapis gyerek is lehet ugyanugy egeszseges, mint egy anyatejes.

En irtam peldanak kulfoldot. Itt mindenki elfogadja a masik donteset.

Az enyem (anyatejes volt), semmivel sem egeszsegesebb, mint a tapis ismeroseime (nem mentek vissza dolgozni, egyszeruen nem akartak szoptatni).

2011. dec. 16. 17:32
 65/65 xStefix ***** válasza:
35%

Én nem a külföldről vennék azért elsődlegesen példát, semmilyen tekintetben. Mert bár birtokában vannak egy csomó tudásnak és tudományos eredményenk, néha nagyon nem tűnik ésszerűnek, amit csinálnak. Az meg, hogy milyen szuper liberálisak meg toleránsak (ha épp), lehet ugyanolyan jó is, mint rossz. Én szemszer örülök, hogy nálunk ilyen "keletje" van a szoptatásnak és a segítségnyújtásnak is. Hála az égnek, hogy ennyien vagyunk, akik fontosnak érezzük ezt a témát, mert fontos is. Nem az egyetlen, de alapvető dolog. Aki ezt nem látja, érti... hát, saját felelőssége, valóban.

A szoptatás "hátrányairól" szóló íráson meg néha már kicsit mosolyogtam. Mert bár időnként tényleg nehéz dolog, az, aki szívvel-lélekkel csinálja és tudja, miért hozza az áldozatokat, szerintem végső soron nem ezeket fogja első helyre tenni. Nem kell szeretni szoptatni, de általában képesek vagyunk a gyerek érdekeit a sajátunk elé tenni. Ez a szülőség része. Nekem kicsit önmegnyugtatásnak hatott a felsorolás, de ettől függetlenül bárki lehet bármilyen véleményem. Én is gyakorlom a toleranciát. :)

2011. dec. 16. 18:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!