Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Gond, ha nem fogok szoptatni?

Gond, ha nem fogok szoptatni?

Figyelt kérdés

Nem a szoptatás előnyeire vagyok kíváncsi,hanem arra,hogy megmondhatják-e,hogy szoptassak.

Ebből nem lesz gond a kórházban(a Telkiben leszek,nem tudom,hogy ott megcsinálják-e a tápszert)?

Ha nem csinálják meg a tápszert,akkor mit adjak a picinek?(császározni fognak,nem hiszem,hogy akkor feltudnék kelni tápszert készíteni,a páromra pedig nem bízom az ilyet)

A normális válaszokat előre köszönöm!

2011. dec. 14. 15:56
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
2011. dec. 14. 17:51
 22/65 anonim ***** válasza:
58%

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Szerintem ezt a kérdést Te ihletted! :D

Én is a Sotén szültem. Első nap nagyon nehezen indult a tejem, ezért kértem tápszert a babámnak. Simán adtak. Ott nincs cukros víz,csak sima babavíz, de azt is adtak szó nélkül.

Lehet, a császár miatt meg sem indulna a tejed. Sógornőm császáros volt, egész nap alig 40ml teje volt. 1 hét után feladta és tápozta a babát. Semmi baja nem volt a gyereknek.

Az enyém 3 hónapos kora óta tápszeres.

Viszont aki írta, hogy könnyebb a cicit elővenni hajnalban..., hát igen, én is jobban szerettem, mint a vizet melegíteni hajnalban. :)

Viszont mostanra átalussza az éjszakát a lányom, nincs gondom a hajnali vízmelegítéssel.

Az a baj, hogy sokan rágörcsölnek a szoptatásra, mert mindenki azt szajkózza, hogy az nem is anya, aki nem szoptat. Igen, aki meg nem is tud szoptatni, pedig szeretne, akkor az is rossz anya? Hát ha ebbe mérjük a rossz anyaságot, akkor a szomszédom jó anya! Mert ugyan üti vágja a gyerekeit, de legalább szoptatta őket 10 hónapig. Hú, de jó!

Egyeztess a kórházban, és jobban jársz, ha nem itt kérdezel, mert az ősanyák szét szednek! :D

2011. dec. 14. 17:57
 23/65 A kérdező kommentje:

moira! :

Áprilisban,szóval még van egy kis időm hátra.

Joys84 pedig csak magát minősíti ezzel,de hát mit lehet tenni az ilyenekkel...

Ha neki ez boldogság,hogy ilyeneken lovagoljon,akkor csinálja csak,én nevetek azon,hogy lehet valaki ilyen,aki ráadásul anyuka is.

Ennyire unatkozik vajon?!

Nem értem,hogy miért jó ez neki,de egyeseknek a lételeme mások piszkálása,ezt már régóta tudom.

2011. dec. 14. 18:04
 24/65 anonim ***** válasza:
40%
Addig amúgy még változhat az elképzelésed, mert a terhességem elején el sem tudtam képzelni, hogy lesz a szoptatás. (Mondjuk én akartam szoptatni.) Aztán amikor megszületett már nem voltak kételyeim.
2011. dec. 14. 18:14
 25/65 TKI Ibolya ***** válasza:
27%
Megkérdezhetem miért nem akarsz szoptatni? Nem kötözködni akarok pusztán kíváncsi vagyok.
2011. dec. 14. 18:27
 26/65 anonim ***** válasza:
27%

És ha lefejnéd neki a tejet? Azért sheol nem szólnak,egyszerűbb és jobb is.

Egyébként ezt a kórházban kell megérdeklődni,hogy adnak e tápszert.

2011. dec. 14. 18:54
 27/65 anonim ***** válasza:
50%
Gondolom azért lesz progis császárod, amiért szoptatni sem akarsz.
2011. dec. 14. 20:17
 28/65 anonim ***** válasza:
53%
Aki programozott császárral szül,az általában nem szoptat.Erre én is kíváncsi lennék ,hogy miért.
2011. dec. 14. 20:39
 29/65 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem nem utasítják el a tápszert.Ilyen helyeken civilizált személyzet dolgozik,ne félj,nem fognak semmit mondani.Én úgy gondolom,azért nem kellene fizetni,hogy összekutyuljanak egy kis tápszert.

Legyen nálad minden hozzávaló,és biztos segíteni fognak.

2011. dec. 14. 20:43
 30/65 anonim ***** válasza:

szerintem is beszéld meg a kórházzal illetve a szülésznőddel.

minden kórházban máshogy van, ahogy itt olvasom. én a szt.imrében szültem, bababarát kórház.

ott csak annak adtak tápszert a 3. nap előtt aki nem tudott szoptatni betegség vagy gyógyszer szedése miatt.

a szülésfelkészítőn el is mondták, átlagosan a nőknek a 3. napra indul be a teje, a babák szervezete meg addig tisztul, nincs is szükség normál esetben ételre, persze előtejet kapnak, én este szültem, reggel mehettem a kicsimért, de sokan egyből szülés után megkapták és nem is vitték el a kicsiket csak a vizsgálatokra :)

persze cukros vizet lehetett kérni, nekünk kellett is mert cukros voltam és leesett a kicsim cukra, remegett szegénykém :(

mielőtt megszületett a fiam én se tudtam elképzelni, hogy szoptassak, nem elítéltem vagy ilyesmi. aztán mikor először rácuppant a cicimre... gyönyörű pillanat és még számtalan feledhetetlen perceket okozott ezzel nekem a kisfiam :) nem kell mindent előre megtervezni persze ha nem olyan okod van, de majd meglátod, lehet neked is feledhetetlen perceket szerezne a szoptatás :)

2011. dec. 14. 21:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!