Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Gond, ha nem fogok szoptatni?

Gond, ha nem fogok szoptatni?

Figyelt kérdés

Nem a szoptatás előnyeire vagyok kíváncsi,hanem arra,hogy megmondhatják-e,hogy szoptassak.

Ebből nem lesz gond a kórházban(a Telkiben leszek,nem tudom,hogy ott megcsinálják-e a tápszert)?

Ha nem csinálják meg a tápszert,akkor mit adjak a picinek?(császározni fognak,nem hiszem,hogy akkor feltudnék kelni tápszert készíteni,a páromra pedig nem bízom az ilyet)

A normális válaszokat előre köszönöm!

2011. dec. 14. 15:56
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
51%

Én sem ítélem el, inkább sajnálom. Mert annak a babának olyan jó odabújni anyához, és mert a tej semmivel sem kárpótolható.

De nyilván ezeket te is tudod, és mindezek ellenére döntöttél úgy ahogy.

Nem is tudom, hogy lehet ezt különben kivitelezni. Nekem úgy be volt durranva a két cicim, hogy ha nem szopizott volna a fiam, akkor tuti begyulladtak volna. Így is állandó problémát jelentettek. És ha csak picit is sírt a fiam, már folyt mindkét mellből a tej. A szervezet ezzel is jelzi, hogy vedd fel a csecsemődet és szoptasd meg!

2011. dec. 14. 23:43
 32/65 anonim ***** válasza:
36%
Gond,főleg a babádnak.Ne feledd a szoptatás egy kedves kötelesség!
2011. dec. 15. 02:52
 33/65 anonim ***** válasza:
51%

Progis császárral szültem,és szoptattam nagyon sokáig...hogy miért szültem progis császárral???Mert nem akartam szenvedni sok-sok órát.

(lehet lepontozni...)

Kedves Kérdező!Mivel ez egy jó nevű kórház,ha van orvosod beszéld ezt meg vele!!!Nem mindenki akar szoptatni és ez úgy gondolom mindenkinek a saját döntése.Egyébként hidd el fel tudsz majd kelni,megcsinálni a tápit a babának.Én műtét után 5 órával már zuhanyoztam és megkaptam a babám,már aznap együtt aludtunk,pedig délbe volt a műtét...az első felkelés vacak,de utána mindig egyre könnyebb...

2011. dec. 15. 07:36
 34/65 anonim ***** válasza:
43%

Tyű,hát nagyon szép kórházban fogsz szülni,és irigyellek is,hogy megteheted.Biztos szuper lesz.

Kérdésedre válaszolva:biztos nem lesz gond,ilyen helyeken nincs belőle probléma,bár szerintem semelyik kórházban nem kötelezhetnek arra,hogy szoptass.

Én amúgy (bár nem kérdezted) de 2-3 hétig azért megpróbálnám.Elöször is,mert az előtejcsi nagyon kell a babának.Fejd le,add neki üvegből.Én 4 hétig szoptattam,majd elapasztottam,nem szerettem szoptatni,ha lesz még babám,akkor sem szeretnék,de néhány hétig azért megpróbálom kibírni az ő érdekében.1 éves most (még csak megfázva sem volt eddig,tökéletes az immunrendszere)

2011. dec. 15. 10:17
 35/65 anonim ***** válasza:
33%

Ha azért szülsz progis császárral,mert nem akarsz szenvedni,egyetértek veled,igazad van.Jogod van arra,hogy a saját érdekedet vedd figyelembe.

De akkor kérlek,ne vedd el a gyereked első jogát,már akkor mikor megszületik.Minden baba joga,hogy anyatejet kaphasson.Pár hétig legalább,légyszi nézd az ö érdekeit is.

Te tiltakozhatsz a természetes szülés ellen,megvan minden jogod,hogy megkapd amit akarsz.

De a babád?Tud ö kérni,vagy tiltakozni?

2011. dec. 15. 10:42
 36/65 anonim ***** válasza:
15%

Emlékeztek még arra az anyukára aki irtózott a szoptatástól?Valamikor tavasszal volt egy ilyen kérdés.Teljesen normálisan folytak a válaszok,probáltak segíteni neki,de végül nem szoptatott.

Egyik éjszaka megtörtént a tragédia,a baba elaludt örökre.Hirtelen csecsemőhalál.Na persze nem a tápszettől.

Mikor ilyen kérdéseket látok,mindig az az anyuka jut eszembe.

Ha valaki még emlékszik,linkelje be,engem most is felkavar.

2011. dec. 15. 10:52
 37/65 anonim ***** válasza:
Te jó ég! :( de nem értem.Hogy hogy nem a tápszertől?Mitől halt meg a baba????????????
2011. dec. 15. 11:12
 38/65 anonim ***** válasza:
39%

Hirtelen csecsemőhalálnak nincs oka.Csak az jutott eszembe,hogy az anyuka hibáztatta önmagát,hogy azért történt,mert nem érdemelte meg a babát.És nem adott meg neki mindent.

Lehet nem is ide tartozik ez a téma,elnézést mindenkitől,de mikor azt hallom,hogy valaki önszántából nem akar szoptatni,meg sem probálja akkor az a történet jut eszembe.

2011. dec. 15. 11:31
 39/65 anonim ***** válasza:
0%

Így van. Én is emlékszem a kérdésre,megpróbálom megkeresni.

Viszont a szoptatás csökkenti ennek a kockázatát.

A SIDS prevenció lehetőségei családi körben

*A szoptatás korai megszakításának az elkerülése

* A dohányzás, alkoholizmus, kábítószerfogyasztás elkerülése

* Hátonfektetés alvás alatt

* A hőpangás elkerülése (megfelelő ágynemű, hálóöltözet, környezeti hőmérséklet biztosítása, tilos a hálósapka)

*Veszélymentes babaágy (sűrű rácsozat, kemény alap vagy feszített rugózat)

*Megfelelő ágyazás (fontos a kemény matrac, feszes lepedő, tilos a párna, puha fulladásveszélyt okozó tárgy, plüssmaci, kendő). Ne legyen rés az ágy és a matrac között; hónalj, vagy áll alatt megakasztott takaró

*Gyakori orvosi ellenőrzés, különösen infekció esetén

* Az elsősegélynyújtás, újraélesztés elsajátítása.

2011. dec. 15. 12:17
 40/65 anonim ***** válasza:

Úgy látom kaptál hideget, meleget egyaránt... Első babád? Nekem 2 gyerekem van. A fiam 2éves császárral született, nem volt tejem(mindent csináltam) tápszert kapott+vettem anyatejet teljesen egészséges. A lányom 2 hetes szintén császár és a tej magától jött. Nem is tudnám nem szoptatni, mert annyi van. Az tény, hogy kényelmesebb a tápszer, de ott meg állandóan küzdeni kell a hasfájással:-)

Én a SOTEII szültem ott nem adtak tápszert csak nagyon indokolt esetben. És császár után 6 órával magadtól felkel kelned és zuhanyozni. Sokan hiszik, hogy megúszósabb a császár, mert valóban amikor műtenek nem fáj, de utána szétszakadsz. 2hét mire úgy ahogy rendbe vagy.

2011. dec. 15. 13:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!