Gond, ha nem fogok szoptatni?
Nem a szoptatás előnyeire vagyok kíváncsi,hanem arra,hogy megmondhatják-e,hogy szoptassak.
Ebből nem lesz gond a kórházban(a Telkiben leszek,nem tudom,hogy ott megcsinálják-e a tápszert)?
Ha nem csinálják meg a tápszert,akkor mit adjak a picinek?(császározni fognak,nem hiszem,hogy akkor feltudnék kelni tápszert készíteni,a páromra pedig nem bízom az ilyet)
A normális válaszokat előre köszönöm!
Én sem ítélem el, inkább sajnálom. Mert annak a babának olyan jó odabújni anyához, és mert a tej semmivel sem kárpótolható.
De nyilván ezeket te is tudod, és mindezek ellenére döntöttél úgy ahogy.
Nem is tudom, hogy lehet ezt különben kivitelezni. Nekem úgy be volt durranva a két cicim, hogy ha nem szopizott volna a fiam, akkor tuti begyulladtak volna. Így is állandó problémát jelentettek. És ha csak picit is sírt a fiam, már folyt mindkét mellből a tej. A szervezet ezzel is jelzi, hogy vedd fel a csecsemődet és szoptasd meg!
Progis császárral szültem,és szoptattam nagyon sokáig...hogy miért szültem progis császárral???Mert nem akartam szenvedni sok-sok órát.
(lehet lepontozni...)
Kedves Kérdező!Mivel ez egy jó nevű kórház,ha van orvosod beszéld ezt meg vele!!!Nem mindenki akar szoptatni és ez úgy gondolom mindenkinek a saját döntése.Egyébként hidd el fel tudsz majd kelni,megcsinálni a tápit a babának.Én műtét után 5 órával már zuhanyoztam és megkaptam a babám,már aznap együtt aludtunk,pedig délbe volt a műtét...az első felkelés vacak,de utána mindig egyre könnyebb...
Tyű,hát nagyon szép kórházban fogsz szülni,és irigyellek is,hogy megteheted.Biztos szuper lesz.
Kérdésedre válaszolva:biztos nem lesz gond,ilyen helyeken nincs belőle probléma,bár szerintem semelyik kórházban nem kötelezhetnek arra,hogy szoptass.
Én amúgy (bár nem kérdezted) de 2-3 hétig azért megpróbálnám.Elöször is,mert az előtejcsi nagyon kell a babának.Fejd le,add neki üvegből.Én 4 hétig szoptattam,majd elapasztottam,nem szerettem szoptatni,ha lesz még babám,akkor sem szeretnék,de néhány hétig azért megpróbálom kibírni az ő érdekében.1 éves most (még csak megfázva sem volt eddig,tökéletes az immunrendszere)
Ha azért szülsz progis császárral,mert nem akarsz szenvedni,egyetértek veled,igazad van.Jogod van arra,hogy a saját érdekedet vedd figyelembe.
De akkor kérlek,ne vedd el a gyereked első jogát,már akkor mikor megszületik.Minden baba joga,hogy anyatejet kaphasson.Pár hétig legalább,légyszi nézd az ö érdekeit is.
Te tiltakozhatsz a természetes szülés ellen,megvan minden jogod,hogy megkapd amit akarsz.
De a babád?Tud ö kérni,vagy tiltakozni?
Emlékeztek még arra az anyukára aki irtózott a szoptatástól?Valamikor tavasszal volt egy ilyen kérdés.Teljesen normálisan folytak a válaszok,probáltak segíteni neki,de végül nem szoptatott.
Egyik éjszaka megtörtént a tragédia,a baba elaludt örökre.Hirtelen csecsemőhalál.Na persze nem a tápszettől.
Mikor ilyen kérdéseket látok,mindig az az anyuka jut eszembe.
Ha valaki még emlékszik,linkelje be,engem most is felkavar.
Hirtelen csecsemőhalálnak nincs oka.Csak az jutott eszembe,hogy az anyuka hibáztatta önmagát,hogy azért történt,mert nem érdemelte meg a babát.És nem adott meg neki mindent.
Lehet nem is ide tartozik ez a téma,elnézést mindenkitől,de mikor azt hallom,hogy valaki önszántából nem akar szoptatni,meg sem probálja akkor az a történet jut eszembe.
Így van. Én is emlékszem a kérdésre,megpróbálom megkeresni.
Viszont a szoptatás csökkenti ennek a kockázatát.
A SIDS prevenció lehetőségei családi körben
*A szoptatás korai megszakításának az elkerülése
* A dohányzás, alkoholizmus, kábítószerfogyasztás elkerülése
* Hátonfektetés alvás alatt
* A hőpangás elkerülése (megfelelő ágynemű, hálóöltözet, környezeti hőmérséklet biztosítása, tilos a hálósapka)
*Veszélymentes babaágy (sűrű rácsozat, kemény alap vagy feszített rugózat)
*Megfelelő ágyazás (fontos a kemény matrac, feszes lepedő, tilos a párna, puha fulladásveszélyt okozó tárgy, plüssmaci, kendő). Ne legyen rés az ágy és a matrac között; hónalj, vagy áll alatt megakasztott takaró
*Gyakori orvosi ellenőrzés, különösen infekció esetén
* Az elsősegélynyújtás, újraélesztés elsajátítása.
Úgy látom kaptál hideget, meleget egyaránt... Első babád? Nekem 2 gyerekem van. A fiam 2éves császárral született, nem volt tejem(mindent csináltam) tápszert kapott+vettem anyatejet teljesen egészséges. A lányom 2 hetes szintén császár és a tej magától jött. Nem is tudnám nem szoptatni, mert annyi van. Az tény, hogy kényelmesebb a tápszer, de ott meg állandóan küzdeni kell a hasfájással:-)
Én a SOTEII szültem ott nem adtak tápszert csak nagyon indokolt esetben. És császár után 6 órával magadtól felkel kelned és zuhanyozni. Sokan hiszik, hogy megúszósabb a császár, mert valóban amikor műtenek nem fáj, de utána szétszakadsz. 2hét mire úgy ahogy rendbe vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!