Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Aki nem akarta szoptatni a...

Aki nem akarta szoptatni a babáját, mi volt az oka?

Figyelt kérdés
Előre szólok, nem ítélek el senkit, ez egy döntés. Ennyi.
2011. jún. 30. 12:18
 81/98 anonim ***** válasza:
45%

06.30. 13:23 vagyok.

Annyit tennék hozzá a történetemhez, hogy 3 hónap alatt háromszor kezdett apadni a tejem, egyik napról a másikra szinte semmi nem volt. Visszaküzdöttem. De egyedül. A védőnő állt felettem, és hajtogatta, hogy a szoptatás fejben dől el, és azért megy el a tej, mert én nem akarom. Már bocsánat, de azt hittem, felrúgom. Mert igenis akartam. Kétszer hívtam fel szoptatási tanácsadód. Az egyik a sokadik hívás után felvette, és azt mondta, most nem tud ezzel foglalkozni, de a következő héten valamelyik napon találkozhatunk. Kösz, az én gyerekem akkor volt éhes, és azt hiszem 4-5 napon ilyenkor sok múlhat. A másik tanácsadó felvette az első hívásra, szintén nem ért rá. Állatkertben volt a gyerekeivel, azt mondta, visszahív, amikor alkalmas lesz. Máig nem hívott (ennek három éve), amikor este újra próbálkoztam, ki volt kapcsolva a telefonja. Nem tudom, mi lett volna másként, ha elérem őket, és segítenek.

Elmentem szoptatós klubba, segítségért. A szoptatós klubban régóta sikerrel szoptató anyukák beszélgettek egymással - nem a szoptatásról. A klub attól volt szoptatós klub, hogy ha éhes lett a babájuk, megszoptatták. Én pedig próbáltam kérdezni tőlük. Két mondatban válaszoltak is.

Nem a szoptatást nem szerettem, hanem hogy nem, és nem ment, hiába akartam. Az, hogy még az orromon is az a kevés tejem folyt el két szoptatás között, valószínűleg genetika. Mert az azért biztos nem normális, hogy a gyerek éhes, a kajája pedig kijön belőlem magától; én nemhogy a gyerek nélkül, de a gyerekkel sem tehetek emiatt egy lépést sem. Sportmelltartót vettem fel, és egy textilpelenkát tettem bele, így mentem vásárolni és sétálni a babával. A helyzet nem javult 3 hónap alatt. Sőt, amikor befejeztem a szoptatást, mert nem láttam tovább értelmét, akkor a következő 2-3 hónapban, is folydogált, pedig napi háromszor fejtem, hogy ne legyen ez.

És amit még utáltam: a sajnálkozás, illetve az, hogy nemakarással vádolnak meg. Meg jönnek a kötődéssel olyanok, akik azóta a játszótéren csak üvölteni tudnak a gyerekükkel, pedig a szoptatós időszakban mintaanyának készültek...A kötődés nem ezen múlik.

2011. júl. 3. 07:58
 82/98 anonim ***** válasza:

(fili)

Na helyettetek is megírtam a szoptatási tanácsadónak a magamét. Ha egyáltalán papírral rendelkező végzett egyén volt.

És kedves kérdező szerintem igen kevés az az anya aki " nem akarja" mint írod a kérdésedben szoptatni a babáját.

Túl sok az információ és ez egészen megbolondítja szegény anyákat. Pedig csak magadra kell hallgatni amikor kér enni adni és ha kevés egy ciciből rátenni a másikra. Napok alatt beindul. A benn maradt tejet kifejni jó ha kézzel, mert itt a mell érintése is számottevő.

2011. júl. 3. 10:19
 83/98 anonim ***** válasza:

(fili)

Ja és a kitartás eredménye?

Amikor 8 hónaposan, mint most a miénk rád néz szopás közbe és símogatja az arcod vagy a cicid,vagy paskolja :)) hát az egy csodás érzés.

Nem is értem itt az elején írtak olyat, hogy "szoptatom de nem vagyok oda a szoptatásért" No Comment.

2011. júl. 3. 10:24
 84/98 A kérdező kommentje:

Nem kell érteni. El kell fogadni. Én meg azt nem értem, hogy lehet 4-5 éves korig szoptatni, de mivel nekem nem kell, így ez nem zavar :)

És valóban kevesen vannak, de azért akadnak, akik nem akarnak szoptatni. Nagyon sokféle ember van ám.

2011. júl. 4. 16:20
 85/98 anonim ***** válasza:

(fili)

Jól írtad.

"Ember" az ANYA az egy egész más fogalom az én nézetemben noha összetetten az anya is ember. Csak ha ősanyáink is gondolkodtak volna te sem lennél ezen a bolygón.

Akkor nem voltak ugye "szuper tápok" utálok szoptatni mondták volna az ANYÁK" és ?

Egyáltalán nem ítél el senki mielőtt félre magyaráznád amit írok. Vsz. az ilyen esetekben az agy, a hormonok hibásak, vagy ez a mostani világ, hogy így érzel.

2011. júl. 4. 16:39
 86/98 anonim ***** válasza:
46%

(fili)

És, hogy tudd. Azok az ANYÁK aki még 2-3 netán 4 évesen is szoptatnak sajna vsz. nem élvezetből vagy pedofiliából csinálják. Sajnos ez az egy mód, hogy a gyerekük súlyos betegség nélkül átvészelje ezt az időszakot mivel a gyerekük allergiás. Ha szopizással leállnak örök életre beteg gyerekük lesz.

Ha ezt a korszakot átvészelik az anya tejjel egészséges gyermekké majd felnőtté cseperednek. Igen ritka a 4 év hazai viszonylatokban. Tehát mielőtt utálkoznál mert nem tudod a hátteret tájékozódj.

És örülj, hogy most úgy látod egészséges a babád.

De ha tápszeres honnan tudod, hogy felnőttként is az lesz?

2011. júl. 4. 16:51
 87/98 anonim ***** válasza:
Utolsó,hogy gondolod,te meddig fog,akarsz szoptatni?
2011. júl. 4. 17:09
 88/98 anonim ***** válasza:

(fili)

A lányom szoptatja a 8 hónapos unokám.

És máshol már írtam, megy az elválasztás. Főzi a főzelékeket,kb. mésfél hónapja kezdte. Délben már azt is kap a baba. És persze kap már régebben gyümölcsöt is délelőtt.

Tehát csak megnyugtatásként nem a mi példánkat írtam.

2011. júl. 4. 18:21
 89/98 anonim ***** válasza:
Az elválasztás megy,vagy a hozzátáplálás?Le akarja szoktatni 1 éves koráig a ciciről?
2011. júl. 4. 18:27
 90/98 anonim ***** válasza:

(fili)

Ha tényleg jóindulattal kérdezel.

Ismét leírom nem magyarázkodásképpen nem magunról írtam.

Nem kőbevésett, hogy egy éves koráig percre pontosan leszoktassa,de elkezdte megismertetni szépen lassan az ételekkel. Azt az idő hozza meg, és az Ő döntése meg a babáé, hogy mikor fejezik be. Egy éves koráig biztosan szeretne legalább este és reggel adni, hisz eléggé megküzdött a szoptatásért és az amit vissza kap a babától az valami csodálatos. Arról nem beszélve, hogy kényelmes dolog nyáron szoptatva táplálni. A szoptatás jövőbeni hatásairól meg kár regélnem.

2011. júl. 4. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!