Aki nem akarta szoptatni a babáját, mi volt az oka?
Én egy ilyen esetről tudok. Ott pár hétig szoptatta a csaj a gyerekét, aztán azt mondta, hogy nem bírja ezt a kötöttséget, hogy nem tudja hosszabb időre otthagyni a babát és váltott tápszerre.
Véleményt nem írok az esetről, gondolom azt sem szeretnéd, ha más ítélkezne.
Pl. azt el tudom képzelni, hogy kis korkülönbség párti és gyorsan újra teherbe akar esni. Vagy anyagi/egyéb okok miatt gyorsan vissza kell mennie dolgozni és így nem tud szoptatni.
Konkrét eset nincs a környezetemben, ezek csak felvetések
Ha már feltevésekről is szó van:
lehet akár, hogy az édesanyánál fedeznek fel valamilyen betegséget, és állandóan gyógyszert kell szednie.
Én akartam is és szoptattam is, de nem szerettem.
Mert utáltam, hogy minden csak a szoptatás körül forog. Mikor mit ehetek - nem ehetek, állandóan azon izgultam, ha valamiért nyűgös volt, hogy nem amiatt-e, amit ettem.
Azt sem szerettem, hogy nem lehetett hosszabban sehová menni, mert közbeesik az etetésidő (én nem szoptattam nyilvánosan soha).
Nem szerettem, hogy más nem tudja ellátni a babát, ha én valamiért nem tudom.
Azt sem szerettem, hogy sosem volt pont jó a mennyiség. Hol túl kevés, hol túl sok, akkor még fejjem is. Erre sem volt időm pl a második gyereknél, mikor fejjek?
Na, szóval el tudom képzelni, hogy a szoptatással járó kellemetlenségek miatt valaki inkább úgy dönt, hogy nem szoptat.
Nem kell gyereket vállalni, akkor nincs szoptatási "kellemetlenség". A gyerekkel együtt járnak "kellemetlenségek. Pelenkázási kellemetlenség, éjszakázási kellemetlenség, és a szoptatási is (jézusom, valaki erre tényleg így gondol???). Nincs gyerek, nincs kellemetlenség. Aki meg vállalja, az vállalja mindenestül.
Gondolom kiderül, hogy nem azokról beszélek, akik megszaadnak mégse tudnak szoptatni. Itt a "kellemetlenséget" nem szeretőkre gondolok.
12.42
te szereted a kellemetlenségeket? ha igen, akkor az nem kellemetlenség.
Én nem szeretem, de VÁLLALOM. Szerintem ez itt a lényeg.
Ja, és nem szeretem a kakis pelust sem, és nem szeretek éjszakánként óránként felkelni sem, igen, ezek nekem kellemetlenségek.
Nyilván, ha nem vállalható kellemetlenségek lennének, akkor nem szültem volna gyerekeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!