Ha edesanyam es nagymamam sem tudta szoptatni a babajat akkor en sem fogom tudni?
Nálunk se tudta a családban seni sem szoptatni a babákat. Az első fiamat én is csak 8 hétig tudtam szoptatni, mindenki mondta, hogy családi vonás.
Nagyon el voltam keseredve, a második fiam születésekor szoptatási tanácsadóhoz fordultam, csak rá hallgattam, ő tanácsait követtem, kezdetben éjjel-nappal, üggyre-füttyre szoptattam. A kicsim 22 hónapig kapott anyatejet.
Büszke vagyok rá, mert megtörtem a családi átkot ami bizonyítja hogy nem szabad feladni mert igenis mindenki képes rá. A mellem pedig 75/b-nél nem is lett nagyobb.
Sok sikert!!!
Anyukám egyikünket sem tudta szoptatni, talán csak 3 hétig. Nekem az első pillanattól rengeteg tejem volt minden gyerekemmel, még le is adtam belőle.
Fő a pozitív hozzáállás. Ne keseredj el, ha kezdetben nehézségeid vannak, van akinek majdnem a 0-ról sikerül megfelelő mennyiségűre tornáznia a tejtermelést. Nem gyógyszerrel, hanem gyakori mellretétellel.
A mell méretének amúgy nem sok köze van a tej mennyiségéhez, mert nem raktárként üzemel. A tej nagy része szoptatás közben termelődik.
nálunk bejött a genetika, Anyukám sem tudott minket szoptatni és én sem tudtam:( 95D-s kosár...
sőt azt kell mondjam, hogy nagyon úgy veszem észre, hogy a nagy cicijű csajok sokkal kevesebb sikerrel tudnak szoptatni, mint a kismellű nők!
Édesanyám nem tudott szoptatni egyikőnket sem.Én is sokat szenvedtem,mire beindult,és lett elég tejem,de 5 hónapos kicsimnek most már bőven elég.
105D :)
Szerintem hülyeség, hogy a nagy cicijű csajok kevesebb sikerrel szoptatnak, mint a kismellűek. A méretnek ehhez az égvilágon semmi köze.
Gyógyszer nélkül is szoptathatsz akár évekig, lényeg, hogy a kezdeti időszakban (az első pár hétben) szoptass, ahányszor a kicsi hajlandónak mutatkozik szopni.
Én is így csináltam, és bőven volt tejem, még akkor is, amikor a fiam 14 hónaposan elválasztotta magát. Anyukám engem 3 hónapos koromig tudott szoptatni, utána nem volt semmi teje.
Úgyhogy nyugi, ne görcsölj rá, és igazodj a kicsid igényeihez, ne erőltesd azt, amit te látsz jónak, hanem hagyd rá, figyeld a jelzéseit, és BÍZZ az ösztöneidben! Menni fog, hajrá:)
nem biztos hogy te nem tudod szoptatni a babádat.az anyukám csak 1-2 hónapig tudta mindegyönket szoptatni,a húgomat meg egyáltalán nem.én a fiamat 11 hónapos koráig szoptattam.nem ittam,nem szedtem semmilyen tejserkentőt.
kívánom hogy tudd minél tovább szoptatni a babádat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!