Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha edesanyam es nagymamam sem...

Ha edesanyam es nagymamam sem tudta szoptatni a babajat akkor en sem fogom tudni?

Figyelt kérdés
Attol felek en sem fogom tudosz szoptatni a babamat,mert egyszeruen nem indul be a tejtermeles mint a csaladtagjaimnal.Van mar erre valami gyogyszeres megoldas,hogy be inditsa a tejtermelest??Egesz eltemben 90C-s mellem volt,most szukseg lesz rajuk,remelem nem hiaba cipeltem oket ennyi even keresztul,meg a babanak is a legjobbat akarom!
2011. jan. 18. 19:35
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk se tudta a családban seni sem szoptatni a babákat. Az első fiamat én is csak 8 hétig tudtam szoptatni, mindenki mondta, hogy családi vonás.

Nagyon el voltam keseredve, a második fiam születésekor szoptatási tanácsadóhoz fordultam, csak rá hallgattam, ő tanácsait követtem, kezdetben éjjel-nappal, üggyre-füttyre szoptattam. A kicsim 22 hónapig kapott anyatejet.

Büszke vagyok rá, mert megtörtem a családi átkot ami bizonyítja hogy nem szabad feladni mert igenis mindenki képes rá. A mellem pedig 75/b-nél nem is lett nagyobb.

Sok sikert!!!

2011. jan. 18. 19:40
 2/23 anonim ***** válasza:

Anyukám egyikünket sem tudta szoptatni, talán csak 3 hétig. Nekem az első pillanattól rengeteg tejem volt minden gyerekemmel, még le is adtam belőle.

Fő a pozitív hozzáállás. Ne keseredj el, ha kezdetben nehézségeid vannak, van akinek majdnem a 0-ról sikerül megfelelő mennyiségűre tornáznia a tejtermelést. Nem gyógyszerrel, hanem gyakori mellretétellel.

A mell méretének amúgy nem sok köze van a tej mennyiségéhez, mert nem raktárként üzemel. A tej nagy része szoptatás közben termelődik.

2011. jan. 18. 20:02
 3/23 anonim ***** válasza:

nálunk bejött a genetika, Anyukám sem tudott minket szoptatni és én sem tudtam:( 95D-s kosár...

sőt azt kell mondjam, hogy nagyon úgy veszem észre, hogy a nagy cicijű csajok sokkal kevesebb sikerrel tudnak szoptatni, mint a kismellű nők!

2011. jan. 18. 20:18
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Édesanyám nem tudott szoptatni egyikőnket sem.Én is sokat szenvedtem,mire beindult,és lett elég tejem,de 5 hónapos kicsimnek most már bőven elég.

105D :)

2011. jan. 18. 20:25
 5/23 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem hülyeség, hogy a nagy cicijű csajok kevesebb sikerrel szoptatnak, mint a kismellűek. A méretnek ehhez az égvilágon semmi köze.

Gyógyszer nélkül is szoptathatsz akár évekig, lényeg, hogy a kezdeti időszakban (az első pár hétben) szoptass, ahányszor a kicsi hajlandónak mutatkozik szopni.

Én is így csináltam, és bőven volt tejem, még akkor is, amikor a fiam 14 hónaposan elválasztotta magát. Anyukám engem 3 hónapos koromig tudott szoptatni, utána nem volt semmi teje.

Úgyhogy nyugi, ne görcsölj rá, és igazodj a kicsid igényeihez, ne erőltesd azt, amit te látsz jónak, hanem hagyd rá, figyeld a jelzéseit, és BÍZZ az ösztöneidben! Menni fog, hajrá:)

2011. jan. 18. 20:30
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
A nagymamám egyáltalán nem tudott szoptatni, anyukám max. 3 hónapig pótlás mellett (4 gyereket). Én 1 évig szoptattam és anyukám látta, hogy az elején mennyit küzdöttem, szenvedtem és belátja, hogy ő fele ennyit sem tett a szoptatásért, pedig lehet, hogy neki is ment volna.
2011. jan. 18. 21:47
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
anyukám nem tudott szoptatni minket a nővéremmel, és mi mindketten tudtuk a gyerekeket. az én lányom 1 éves és még szopik.
2011. jan. 18. 21:58
 8/23 A kérdező kommentje:
koszonom szepen a valaszokat.Remelem menni fog,egy kicsit meglepodtem mert itthol azt mondtak a csaladban a nok,hogy 100%nem fogok tudni es,hogy mire jon a pici szerezek be tapszert is.De nem fogok,ugy nagyobb lesz a kitartasom,ha csak mi ketten vagyunk es nincs melletem a tejpor elkeszitve!
2011. jan. 19. 07:38
 9/23 anonim ***** válasza:

nem biztos hogy te nem tudod szoptatni a babádat.az anyukám csak 1-2 hónapig tudta mindegyönket szoptatni,a húgomat meg egyáltalán nem.én a fiamat 11 hónapos koráig szoptattam.nem ittam,nem szedtem semmilyen tejserkentőt.

kívánom hogy tudd minél tovább szoptatni a babádat.

2011. jan. 19. 10:36
 10/23 anonim ***** válasza:
Anyu sem tudott, és én sem nagyon tudok. Nagy szenvedések árán még kitartunk, de még csak 3 hetes a baba, és már tápszert is kell adnom neki.
2011. jan. 19. 11:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!